Nu Skin

Top 6 cafenele cool din jurul lumii

Nicoleta Soare

Iubitorii de cafea ştiu că savurarea unei cafele aromate depinde şi de locul în care aceasta este consumată. Fie că alegi o cafenea cu tradiţie, un coffee shop sau o terasă în natură, important e să te bucuri de o pauză binemeritată de la agitaţia zilnică.

Dacă privim în istorie, prima cafenea a fost atestată la Constantinopol în anul 1453, urmată de cea din Veneţia, în 1645, şi din Paris, în 1672. Astăzi găsim cafenele peste tot, de la cele mai simple până la cele mai moderne, care încearcă să atragă pasionaţii adoptând un design exclusivist, incepând de la ceștile de cafea până la mobila de interior.

Top 6 cafenele cool din jurul lumii

  1. Cafeneaua New York, Budapesta

Această cafenea, celebră încă din secolul XX, când era locul preferat de întâlnire al artiştilor, renovată în anul 2006, păstrează un interior elegant, opulent, cu candelabre strălucitoare şi picturi în stil renascentist. Aici poţi savura o cafea foarte bună şi te poți bucura în acelaşi timp de un spectacol oferit de artiştii locali.

 

Știai  legea din Turcia din anii 1450 permitea femeii să divorţeze dacă soţul nu îi aducea raţia zilnică de cafea?

  1. Cafeneaua Florian, Veneția

Nu putem trece cu vederea peste istoria unei cafenele cu tradiţie. Cafeneaua Florian din Veneţia îşi serveşte clienţii, de aproape 300 de ani, într-o atmosferă elegantă. Interiorul pare un adevărat muzeu, încântându-te cu oglizi şi picturi murale.

 

  1. East Beach Café, Marea Britanie 

Cafeneaua East Beach Café, din Littlehampton, Marea Britanie, merită să fie inclusă în primele 3 locuri în top cafenele cool, fie şi numai pentru arhitectura îndrăzneaţă. Dacă iei în considerare și faptul că se află pe malul mării, la doar 90 de minute de Londra, şi că a primit titlul de Cafeneaua Anului de pe Coasta Angliei, în anul 2011, nu-ţi rămâne decât să încerci această extravaganţă.

  1. Cafeneaua Mahika Mano, Japonia

O cafenea recunoscută pentru atmosfera relaxantă şi lipsa pretenţiilor este Mahika Mano, din Japonia. În acest loc poți savura o cafea aromată, să iei prânzul sau pur și simplu să te relaxezi, pentru că, în loc de scaune, localul are hamacuri, unde poţi să stai liniştită pentru cel puțin 90 de minute.

 

  1. Café Central, Viena

Viena este recunoscută pentru cafenelele cu arhitectură impozantă, întotdeauna pline de turişti dornici să savureze o cafea bună, într-o atmosfera distinsă. Café Central este un reper şi o inspiraţie pentru multe cafenele din lume. Poate fi inclusă cu uşurinţă pe lista cafenelelor cool, pentru frumuseţea locaţiei reprezentată de un palat istoric, susţinut de stâlpi de marmură, candelabre grandioase şi plafoane arcuite.

 

  1. Grand Café Galleron, București

Dacă vrei să te bucuri de o cafea într-o locație elegantă, clasică și mai aproape de casă, trebuie să încerci Grand Café Galleron, aflată în spatele Ateneului Român. Nu o fi ea cea mai spectaculoasă cafenea din lume, dar cu siguranță intră în topul cafenelelor cool din București, pentru că te face să te simți confortabil, într-un decor inspirat din vremurile de odinioară.

Tu ce părere ai despre aceste cafenele cool? Ai avut ocazia să bei o cafea aromată într-una din aceste locații? 

Citește și unde poți să bei cea mai bună cafea din București!

Surse foto: newyorkcafe.hu, caffeflorian.com, eastbeachcafe.co.uk, gpsemirates.com, palaisevents.at, grandcafegalleron.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta