Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Top cinci cele mai bune filme cu vrăjitoare

Marţi, 10.05.2016
de Alexa Galgau

În cinematografie, vrăjitoria nu a primit atât de multă atenție precum vampirii, vârcolacii sau morții-vii, însă reprezintă, fără îndoială, un subiect care a fascinat omenirea încă din cele mai vechi timpuri. Chiar și în zilele noastre, în era tehnologiei, deși sunt tot mai puțini oameni care cred în vrăjitoare și magie, există în continuare o oarecare teamă ascunsă față de astfel de persoane înzestrate cu puteri malefice. De aceea, filmele cu vrăjitoare au avut mereu succes, chiar dacă au fost simple comedii sau producții horror, care au înspăimântat publicul.

Am ales pentru tine cele mai bune cinci filme cu vrăjitoare!

Top cinci cele mai bune filme cu vrăjitoare

5. The Witches of Eastwick (1987)

Îndrăznim să spunem că Jack Nicholson a avut unul dintre rolurile definitorii pentru cariera sa în acest film, care este mai degrabă o comedie neagră decât o peliculă horror. Protagonistele, trei femei care trăiesc o viață banală și plictisitoare în orășelul Eastwick, sunt interpretate de Cher, Michelle Pfeiffer și Susan Sarandon, care fac un trio de excepție. Deși par niște femei obișnuite, în realitate cele trei sunt vrăjitoare și reușesc la un moment dat să îl invoce pe însuși Diavolul (Nicholson) în orășelul lor. Fermecate de șarmul acestuia și ispitite de viața excentrică și palpitantă pe care acesta le-o pune pe tavă, cele trei surori nu bănuiesc că pericolul le pândește îndeaproape.

4. Black Sunday (1960)

Deși acest film horror a apărut acum mai bine de o jumătate de secol, el te poate înspăimânta la fel de mult precum unul modern, fiind foarte violent, motiv pentru care a fost interzisă rularea lui în cinematografe atunci când a apărut. Povestea evoluează în jurul unei frumoase vrăjitoare, interpretată de Barbara Steele, care este arsă pe rug, dar reînvie, câteva secole mai târziu, răzbunându-se pe urmașii celor care au omorât-o. În ciuda controverselor iscate, acest film cu vrăjitoare a avut un succes răsunator, așa că îți recomandăm să îl vizionezi când ai chef de o peliculă horror „ca la carte"!

3. The Blair Witch Project (1999)

Deși este un film despre vrăjitoare, ele nu apar propriu-zis pe parcursul acestei pelicule horror, care este în continuare în topul preferințelor amatorilor care gustă acest gen cinematografic. Filmul prezintă povestea unor tineri studenți pasionați de cinematografie, care se pierd în pădurile din Maryland în timp ce filmează un documentar despre legenda unei vrăjitoare. Pe măsură ce încearcă să își găsească drumul prin pădure, tinerii trec prin experiențe tot mai înfricoșătoare și încep să creadă că sunt într-adevăr hăituiți de o vrăjitoare. Succesul filmului s-a datorat în mare parte faptului că a fost prezentat ca fiind o filmare reală, abia la sfârșit dezvăluindu-se faptul că a fost vorba despre o producție regizată.

2. Suspiria (1977)

„Suspiria”, una dintre peliculele celebre ale regizorului italian Dario Argento, este primul film dintr-o trilogie, urmat de „Inferno” (1980) și „The Mother of Tears” (2007). În „Suspiria”, o tânără studentă descoperă cu oroare că școala la care învață nu este altceva decât un paravan pentru o comunitate de vrăjitoare. Ceea ce conferă originalitate acestui film este folosirea aparaturii speciale (lentile anamorfice), care creează o atmosferă ireală și tulburătoare, dar fascinantă în același timp.

1. Rosemary's Baby (1968)

Bazat pe romanul bestseller al lui Ira Levin, acest film urmărește povestea tinerei Rosemary Woodhouse (Mia Farrow), care începe să creadă cu tot mai multă tărie că sarcina ei a fost pusă la cale de un grup de vrăjitoare și sataniști pentru a aduce pe lume Antihristul. Pe măsură ce tot mai multe evenimente tulburătoare se desfășoară, Rosemary devine tot mai suspicioasă, ajungând să nu mai aibă încredere nici măcar în soțul ei. Acesta este primul film 100% american al regizorului polonez Roman Polanski și a avut un succes răsunator, fiind nominalizat la două Premii Oscar la vremea respectivă.

 Tu ai văzut aceste filme cu vrăjitoare care au fascinat o lume întreagă?

Surse foto: rubinmuseum.org

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Trei zodii de femei frumoase și deștepte (102389 vizite)
  2. Suada Agachi, specialist în tehnici de citire a chipului: „Trăsăturile feței arată dacă relația ta va dura” (17304 vizite)
  3. Care este numele sufletului tău, în funcție de ziua în care te-ai născut (9770 vizite)
  4. Primele semne care îți spun că restaurantul în care ai intrat îți va oferi mâncare proastă (6160 vizite)
  5. Dramă în România! Tamara Buciuceanu-Botez a fost internată de urgență! (5409 vizite)
  1. Dramă în România! Tamara Buciuceanu-Botez a fost internată de urgență! (nota 4.4)
  2. Primele semne care îți spun că restaurantul în care ai intrat îți va oferi mâncare proastă (nota 4.3)
  3. Suada Agachi, specialist în tehnici de citire a chipului: „Trăsăturile feței arată dacă relația ta va dura” (nota 4.2)
  4. Care este numele sufletului tău, în funcție de ziua în care te-ai născut (nota 4.0)
  5. BREAKING NEWS! Moțiunea de cenzură a trecut de votul Parlamentului, Guvernul Dăncilă a fost demis (nota 4)
  1. Sărbătoare mare pe 23 octombrie pentru creștinii ortodocși! Este prăznuit nimeni altul decât fratele lui Iisus Hristos (0 comentarii)
  2. Sufletele gemene sau flăcările gemene au cea mai puternică legătură! Vezi dacă tu l-ai întâlnit! (0 comentarii)
  3. Ei sunt cei mai frumoși bărbați din lume, în 2019 (0 comentarii)
  4. Care este numele sufletului tău, în funcție de ziua în care te-ai născut (0 comentarii)
  5. Suada Agachi, specialist în tehnici de citire a chipului: „Trăsăturile feței arată dacă relația ta va dura” (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!