Nu Skin

Top șapte cele mai bune seriale istorice

Redactor Alexa Galgau

Istoria este cel puțin fascinantă și plină de învățăminte pentru noi, dar uneori ne este greu să parcurgem cărți pline de informații despre trecut, care adesea sunt scrise într-un stil rigid și greu accesibil. De aceea, ne îndreptăm atenția către romane, filme și seriale istorice, care ne ajută să învățăm multe despre trecutul omenirii într-un mod mai plăcut, iar adesea ne și deschid apetitul pentru un anumit segment din istorie, pe care îl putem investiga amănunțit.

Serialele istorice realizate în ultimii ani sunt adevărate capodopere și îți trezesc pasiunea pentru acest domeniu chiar dacă nu ai fost niciodată atrasă de el. Iată care sunt cele mai bune 7 seriale de acest tip pe care să le urmărești!

Top 7 seriale istorice

7. Reign

Serialele istorice sunt adesea pline de intrigi palpitante, iar „Reign” ilustrează perfect viața de la curtea regală din Franța secolului al XVI-lea. Povestea urmărește evoluția lui Mary, regina Scoției, care la 15 ani a fost trimisă în Franța, pentru a se mărita cu Prințul Francisc. Ceea ce pare a fi un eveniment fericit în viața lui Mary se transformă într-un coșmar și un joc de supraviețuire într-un loc care, dincolo de bogăție și tentații, ascunde dușmani periculoși, intrigi complexe și o sexualitate întunecată.

6. Deadwood

La sfârșitul secolului al XIX-lea, orașul Deadwood, din Dakota de Sud, este zdruncinat de crime și corupție. Însă în mijlocul „mocirlei” are loc o bătălie pentru putere între două personaje: deziluzionatul și cinicul Wild Bill Hickok și optimistul Seth Bullock, care speră la un nou început pentru viața sa. Forțele opuse ale celor doi ajung rapid să se lupte pentru supremație în acest oraș care nu pare să mai aibă salvare.

5. The Borgias

Acesta este unul dintre cele mai apreciate seriale istorice din ultimii 5 ani și urmărește ascensiunea familiei Borgia în cadrul Bisericii Romano Catolice. Rodrigo Borgia face tot ce îi stă în putere pentru a ajunge Papă și nu se dă în lături de la a-i mitui și a-i juca pe ceilalți pe degete pentru a-și asigura poziția. Problemele încep să apară când descoperă că are nevoie de aliați, în condițiile în care dușmanii din rândul cardinalilor uneltesc împotriva lui și încearcă să îl dea jos de la putere.

4. Outlander

„Outlander” este un serial cu o ușoară notă fantastică, dar în cea mai mare parte se axează pe împletirea faptelor istorice cu o poveste de dragoste care ar face orice femeie să ofteze cu jind. Claire Randall, aflată în luna de miere în Scoția, imediat după al Doilea Război Mondial, ajunge să fie transportată în mod misterios în secolul al XVIII-lea. Ajunsă într-o lume ostilă și complet străină, Claire încearcă să supraviețuiască și să se întoarcă acasă cumva. Planurile îi sunt date peste cap de o poveste de dragoste care se înfiripă ușor și o împarte pe tânără între iubirea din timpul ei și cea nou răsărită. 

3. Rome

Acest serial istoric urmărește tranziția turbulentă de la republica romană la imperiul autocratic, tranziție din cauza cărora  au pornit în istorie nenumărate războaie civile și războaie de cucerire. Ceea ce face ca „Rome” să fie foarte interesant sunt faptele sunt prezentate din două perspective: cea a aristocraților (Cezar, Octavian Augustus și clasa politică) și cea a câtorva oameni de rând, în special din perspectiva soldaților Lucius Vorenus și Titus Pullo.

2. The Tudors

Controversatul rege Henric al VIII-lea este o figură istorică despre care aproape oricine a auzit. La vremea respectivă, în secolul al XVI-lea, când a domnit, ceea ce i-a adus faimă mai mult decât orice a fost lista lungă de căsătorii anulate sau terminate în mod tragic cu executarea soției, iar serialul urmărește în mod special această parte a vieții lui. Henric este obsedat de ideea de a avea un urmaș bărbat, care să asigure continuarea dinastiei Tudorilor, iar această obsesie îi întunecă mintea și îi marchează viața în cel mai profund mod, cu consecințe importante nu doar pentru cei apropiați lui, ci pentru o lume întreagă.

1. Vikings

Serialul „Vikings” a concurat în multe topuri cu „Game of Thrones”, chiar dacă este un serial istoric, nu fantastic. Lumea vikingilor ne este prezentată cu acuratețe, iar povestea urmărește ascensiunea lui Ragnar Lothbrok, care ajunge în fruntea triburilor de vikingi și își transformă viața într-o adevărată legendă prin curajul și expedițiile sale către tărâmuri noi. Ragnar întruchipează perfect tot ceea ce înseamnă tradiție nordică și devotamentul către zei, într-o lume în care spiritualul și carnalul se împletesc în mod neașteptat.

Urmărește aceste seriale istorice și vei prinde imediat gustul explorării trecutului, pe care poate nu l-ai avut când erai la școală!

Descoperă și cinci seriale lansate în 2016 pe care trebuie să le vezi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta