Top 5 muzee din Bucuresti de care nu ai auzit

Top 5 muzee din Bucuresti de care nu ai auzit

Ioana Dinu

Bucurestiul nu este numai orasul cu strazi foarte frumoase, ci si un oras plin de cultura. Unele uitate, altele foarte bine ascunse si dezvaluite doar unui public aparte, muzeele din Bucuresti sunt si ele o modalitate fascinanta de a-ti petrece timpul liber si de a invata cate ceva nou.

Iata un top 5 al muzeelor din Bucuresti despre care nu ai auzit.

5. Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Situat in Sectorul 1, pe Strada Bulevardul Lascar Catargiu, la nr. 21, este locul ideal pentru o prima intalnire. Aici ai ocazia de a vedea si intelege fenomenele Terrei, iar, daca nu ai starea necesara acumularii de noi informatii, poti doar sa privesti stelele si sa iti pui dorinte. Oricum ar fi, Observatorul Astronomic este unul dintre muzeele Bucrestiului despre care putina lume a auzit, deci vei gasi liniste si informatii savuroase. Mai mult, intrarea la acest muzeu este libera in fiecare prima sambata a lunii.

4. Muzeul Curtea Veche - Palatul VoievodalSursa fotografie

Urmatorul in top 5 muzee din Bucuresti despre care nu ai auzit este un alt muzeu interesant: Muzeul Curtea Veche, situat pe Strada Franceza de pe Lipscani. De te hotarasti sa mergi la o cafea in Centrul Vechi, dar iti este greu sa alegi cafeneaua, opreste-te intai la muzeu si poate iti vei trage de aici inspiratia. Cu toate ca pare mic, el are o suprafata totala de 500 de metri patrati si iti va dezvalui marturii istorice din secolul ala IV-lea, pana in secolul al XIX-lea. Si aici, intrarea este gratuita in prima sambata din luna.

3. Muzeul Literaturii Romane

Aflat in Sectorul 1, pe Bulevardul Dacia, la numarul 12, sediul Muzeului Literaturii Romane se afla in incinta cladirii Casei Kretulescu. Aici te poti rasfata de-a dreptul cu articole, manuscrise, inregistrari audio-video si obiecte personale ale scriitorilor care te-au pasionat dintotdeauna. Mai mult, acesta dispune atat de o expozitie permanenta, cat si de gazduirea temporara a altor expozitii.

2. Muzeul Sarii


Nici prin cap nu ti-ar fi trecut ca exista un astfel de muzeu in Bucuresti, nu-i asa? Ei bine, afla ca exista si ca se gaseste pe Calea Victoriei, la nr. 220, la 50 de metri de Piata Victoriei.

Aici poti gasi informatii despre toate salinele din Romania, obiecte sculptate in sare, precum si obiecte folosite la extragerea sarii. Cum muzeul este foarte micut, nu iti va rapi mai mult de jumatate de ora.

1. Muzeul de Arta Populara Prof. Dr. Nicolae Minovici

Poate cel mai putin cunoscut muzeu bucurestean este intocmai acela care se afla si la o distanta relativ mare de centrul orasului. Muzeul de Arta Populara mai este denumit si „Vila Minovici" sau „Vila cu clopotei". Amplasat in strada Dr. Nicolae Minovici , la nr. 1, in apropierea Cartierului Baneasa, acest muzeu abunda de obiecte de arta populara romaneasca de pe intreg teritoriul tarii noastre.

Pe langa aceste muzee care fac topul 5 al celor despre care nu ai auzit, trebuie sa mai fie o multime de case memoriale, muzee si expozitii de care nu ai auzit, chiar in Bucuresti.

Data viitoare cand ai mai mult timp liber sau cand, pur si simplu, nu mai stii cum sa te distrezi intr-un weekend, ia in calcul aceste muzee despre care nu auzisei si mergi sa inveti cate ceva nou.

Articolul urmator
Legenda fiolei cu sângele Mântuitorului. Biserica Sfântului Sânge din Bruges, Belgia, găzduiește o asemenea relicvă impresionantă
Legenda fiolei cu sângele Mântuitorului. Biserica Sfântului Sânge din Bruges, Belgia, găzduiește o asemenea relicvă impresionantă
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur
Incepe quiz
Răspunde la câteva întrebări simple și află care e prima impresie pe care le-o lași celor din jur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.