Adevarata Stare de Bine

Tot ce trebuie să știi despre Miercurea Mare

Miercuri, 05.04.2017
de Roxana R

Miercurea Mare este o zi foarte importantă pentru creștini, pentru că marchează momentul în care încep patimile Mântuitorului. În această zi, Iisus a fost trădat de Iuda.

Evangheliile ne spun ce s-a întâmplat în Miercurea Mare și de ce aceasta a devenit una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Astfel, aflăm că în această zi Iisus a stat alături de prietenii săi, de Lazăr, pe care îl înviase din morți, și de surorile acestuia, Marta și Maria, scrie Ortodoxia.rol.ro.

biblie, cruce

În timp ce stătea alături de prietenii săi și de ucenici, a venit o femeie, care a uns cu mir capul și picioarele Mântuitorului. Acest gest este considerat acum un simbol care prevestește moartea și îngroparea Mântuitorului, pentru că ungerea cu mir era și un ritual funerar la evrei.

De altfel, Iisus chiar a spus atunci ucenicilor săi, care o mustrau pe femeie că a folosit un mir foarte scump: „Aceasta, turnând acest mir pe trupul Meu, M-a pregătit pentru îngropare. Şi drept vă spun: oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta în lumea toată, se va spune şi ce a făcut ea, spre pomenirea ei”. (Matei, 26,6-13).

Gestul femeii este interpretat ca un simbol al pocăinței și îndreptării oamenilor păcătoși.

Miercurea Mare marchează începutul Patimilor

Tot în Miercurea Mare, Iuda Iscarioteanul, unul dintre cei doisprezece apostoli, decide să îl trădeze pe Iisus și îl vinde arhiereilor, pentru suma de 30 de arginți.

Miercurea Mare este, conform tradiției, ultima zi în care mai sunt permise muncile pe câmp, iar femeile au voie să spele rufe și să calce.

Vezi și Ce greșeală faci înainte de sfânta taină a spovedaniei

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!