Nu Skin

Tradiții și superstiții de Revelionul 2017: ce să faci ca să ai noroc la bani tot anul

Redactor Alexa Galgau

În scurt timp vom celebra trecerea la un nou an și la un nou început, așa că nu strică deloc să intrăm în 2017 cu dreptul! Chiar dacă nu ești o persoană superstițioasă, uneori parcă nu strică deloc să încerci să aduci soarta de partea ta respectând câteva obiceiuri și tradiții de Revelion despre care se spune că ar fi aducătoare de noroc!

Iată care sunt cele mai răspândite tradiții și superstiții de Revelion, care te vor ajuta să ai bani mai mulți în anul ce urmează!

Tradiții și superstiții de Revelion

Există o mulțime de tradiții de Revelion în toată lumea, iar la noi, la români, poți găsi câteva care să îți aducă noroc la bani, dar și în alte sfere ale vieții.

Una dintre cele mai importante superstiții de Revelion este că nu trebuie să intri în anul nou cu datorii. Dacă faci acest lucru, tot anul care urmează va fi unul în care te vei impovăra și mai mult cu alte datorii. Această superstiție are mai degrabă un caracter util decât mistic, pentru că oricine ar avea numai de beneficiat dacă și-ar plăti toate datoriile până de Revelion, pentru a incepe anul cu dreptul. Ba mai mult, pentru a atrage banii în 2017, este recomandat să ții niște monede sau niște bancnote în buzunar. Nu trebuie să fie o sumă mare, ci una simbolică, pentru noroc!

Există și anumite alimente care sunt recomandate la masa de Revelion, despre care se spune că ar aduce belșugul. Mai exact, leguminoasele sunt cele mai populare în acest sens, iar fasolea este considerată o mâncare ce atrage bogăția, alături de linte și năut. Alte alimente foarte benefice pentru...portofel sunt rodiile, strugurii și peștele, așa că asigură-te că le ai pe masă în noaptea dintre ani. În anumite culturi, se spune că dacă se pune o monedă în felul de mâncare, în special în bunătățile coapte, cel care găsește moneda se va îmbogăți în anul ce urmează.

Pentru a evita sărăcia și risipa în 2017, este recomandat să nu arunci nimic din casă în prima zi a anului, nici măcar gunoiul. Așadar, amână orice formă de curățenie pentru data de 2 ianuarie, dacă vrei să nu ai parte de pierderi financiare în noul an. În schimb, poți deschide toate ferestrele, pentru a împrospăta atmosfera, dar și pentru a permite energiilor negative să iasă din aceasta.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că una dintre cele mai răspândite superstiții de Revelion din lume este cea conform căreia trebuie să porți ceva roșu în acea seară. Astfel, nu doar că vei avea noroc în noul an, dar nici nu vei putea fi deocheată. Alege o ținută de Revelion care să includă o piesă roșie sau poartă măcar un ruj sau un accesoriu de această culoare!

Ține cont de superstițiile de Revelion în 2017 și adu soarta de partea ta! Tu ce alte tradiții de Anul Nou mai cunoști?

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta