Trucul care îţi face cafeaua mai aromată

Trucul care îţi face cafeaua mai aromată

Redactor Andreea Baluteanu

Să nu cumva să nesocotești puterea unei cafele: are potențialul de a transforma o zi dificilă într-una bună și o zi bună într-una minunată. Plină de antioxidanți, un sprijin pentru sistemul nervos și o adevărată desfătare pentru papilele gustative, o cafea aromată e leacul pentru orice supărare și cheia dimineților pline de savoare.

Avem pentru tine un truc ce te va asigura că orice cafea va deveni de o mie de ori mai aromată. Află despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Secretul cafelelor savuroase a fost dezvăluit!

Când ieși în oraș, cafeaua are un gust demențial și te întrebi oare ce trucuri folosesc barista pentru a obține o asemenea băutură delicioasă. Nu e vorba despre nimic complicat, spun specialiștii, ci doar despre utilizarea unui espressor de calitate. De ce este acest gadget atât de important? Deoarece cafeaua este nu doar o operă de artă, ci expresia unei chimii perfecte între ingrediente. Și în acest sens e esențial să utilizezi întotdeauna cantitățile potrivite. Iar un aparat ultra performant o face pentru tine: știe deja, grație capsulelor exact măsurate, care este gramajul precis al cafelei tale de suflet.

Bonus? Espressorul îți aduce cafeaua aromată cu un singur click. Ceea ce înseamnă că, pe lângă faptul că te vei delecta cu o băutură demnă de o zeiță, vei economisi și timp important, un avantaj deloc de trecut cu vederea în diminețile aglomerate.

Prin urmare, fie că ești sau nu prietenă la cataramă cu tehnologia, un espressor e o achiziție must-have. Pentru că nu vorbim aici despre un moft, ci despre un gadget care chiar îți va face viața mai senină. Cum ai putea să îl ratezi?

Recomandarea noastră: BeanZ Café, brandul care ne înțelege perfect. Știe cum ne dorim să ne bem cafeaua: așa cum ne trăim și viața, liber și fără restricții. De asemenea, BeanZ Café a perceput în mod excelent și nevoia noastră de a ne conecta, de a vizita lumea întreagă, de a descoperi locuri fabulase și culturi incitante, chiar dacă uneori doar prin intermediul ecranului. Lumea e mai mică decât niciodată, iar BeanZ Café ne-o pune la picioare grație pachetelor speciale de cafea, provenite de la fermieri răspândiți peste tot în jurul lumii.

Veștile bune nu se opresc aici! Pentru că își dorește să ne bucurăm tot timpul de cafele aromate, așa cum merităm, BeanZ Café ne pune la dispoziție un super pachet, cu preț special! Este vorba despre Square coffee pack, aflat la o ofertă wow de Black Friday!

Square coffee pack îți va dărui cele mai aromate cafele grație espressorului Square, care îmbină tehnologia elvețiană cu o presiune de până la 19 bari, în cel mai mic espressor de la BeanZ.

În plus, nu va trebui să îți faci griji în legătură cu aprovizionarea, deoarece vei descoperi în pachet și 80 de cafele venite direct de la fermieri, cultivate cu dragoste și în mod responsabil, respectând mediul înconjurător. Ți le prezentăm în rândurile de mai jos!

Începem cu sortimentul Suayapa, cafeaua din Honduras, cu corp catifelat și note de ciocolată și nuci coapte. Cu intensitate medie, este băutura potrivită pentru clipele de răsfăț, dar și pentru acele momente în care pur și simplu ai chef de o cafea aromată și bună. Pe lângă faptul că te desfeți, savurarea unei cești de cafea  Suayapa îți va oferi și satisfacția de a ajuta o comunitate: femeile din cooperativa COMUCAP din Honduras își câștigă existența cultivând și valorificând apoi boabele de cafea. După cum spune culegătoarea ce a dat numele băuturii de la BeanZ, „cafeaua a fost cea mai mare oportunitate pentru ca noi să ne schimbăm viața”. Deliciu și responsabilitate socială: iată un mix perfect, ce caracterizează poate cel mai bine brandul nostru preferat.

Gabriel ne aduce cafeaua din inima Africii, cu un corp cremos și note de ciocolată și condimente, o adevărate desfătare pentru diminețile agitate. Crește la poalele ghețarilor impunători, într-un peisaj de o frumusețe sălbatică cum numai Uganda ne putea oferi. Are un gust fin și delicios, însuflețit de acordurile de citrice, și o intensitate medie, e crescută la umbra bananierilor și udată de apele reci de munte. Gabriel culege și spală fiecare bob de cafea alături de restul culegătorilor din zonă, ceea ce denotă dragostea și grija pe care noi ne-am dori să le vedem reflectate în fiecare ceașcă.

Plonjăm acum imaginar pe teritoriile vaste ale Americii de Sud, în splendida Brazilie, acolo unde solul rodnic dă naștere unei vegetații luxuriante și unor boabe de cafea delicioase. Facem cunoștință cu Luiz Alberto, care are tradiția de partea sa: provine dintr-o familie care se ocupă de ani buni de cultivarea cafelei. Vei adora sortimentul cu note irezistibile de ciocolată amăruie decadentă și tonuri de caramel dulce, care se completează perfect cu notele de migdale coapte, rezultând astfel un gust complex, desăvârșit. Ferma lui Luiz Alberto ocupă un loc special în inimile noastre și grație conceptului de sustenabilitate promovat, în acord cu Mama Natură, pe care cultivatorul o preamărește și o respectă în fiecare zi.

Nu ai cum să nu îl apreciezi pe Syeh, fermierul care „cultivă cafeaua în cer”. Boabele cresc în condiții pe care mulți le-ar considera vitrege: la peste 1700 de m înălțime, și sunt cultivate respectând practici seculare, lăsate moștenire din tată în fiu. Cafeaua din Sumatra, Indonezia, e incredibil de aromată, doar nu degeaba coboară din ceruri. Seducătoare, cu un mix de note calde de caramel și de condimente, alintată de acordurile de nucșoară și de piper alb, cu o urmă de unt moale și catifelată, e cafeaua de care ai nevoie în clipele de pace și liniște. Doar imaginează-ți tărâmurile de poveste pe care crește și te vei relaxa instant!

Ultima minune din pachet este Fabienne, cea mai proaspătă apariție din universul cafelelor BeanZ provenite direct de la fermieri. Din nou, ne îndreptăm către o comunitate puternică de femei, care au grijă unele de altele și care au menținut în viață această cultură a cafelei. Rebuild Womans Hope este programul care a făcut posibil această misiune, sintetizat printr-o afirmație cu o putere extraordinară: „Să construiești încrederea unei femei înseamnă să clădești speranța unei națiuni întregi”. Însuși procesul de cultivare și de cules al cafelei îți demonstrează ce călătorie lungă și frumoasă a făcut până ce să ajungă în ceașca ta: boabele sunt culese din ianuarie până în iunie, de pe insula Idjwi, cele roșii, perfect coapte, sunt triate și departajate de cele verzi și galbene, uscate apoi sub soarele arzător din Congo și trecute printr-un aparat care le asigură procentul ideal de umiditate. La granița dintre tehnologie și tradiție stă astfel cafeaua aromată, cu note de bourbon, citrice și flori.

Pachetul Square coffee pack este trucul pentru acele cafele de neuitat! Bucură-te de gustul desăvârșit și ajută BeanZ Café în misiunea sa de a face lumea mai bună cu fiecare bob de cafea!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rugăciunea pentru iertarea păcatelor care îți va aduce liniştea
Rugăciunea pentru iertarea păcatelor care îți va aduce liniştea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.