Tu știi care sunt procedurile legale importante pentru inființarea unei firme?

Tu știi care sunt procedurile legale importante pentru inființarea unei firme?
Redactor Divahair.ro
Vineri, 22.03.2019

Dacă ești la început de drum în lumea afacerilor, nu-ți pierde entuziasmul și lasă-te ajutat de Fabrica-de-Firme.ro în toate demersurile pe care le ai de făcut. Ca viitor antreprenor sunt noțiuni de bază pe care trebuie să le ai în vedere. Antreprenoriatul este un domeniu care atrage numeroși oameni dornici să devină autonomi și să lanseze afaceri de succes. În continuare vei afla lucruri esențiale despre lumea afacerilor.

Cum pui baza unei afaceri de succes?

În primul rând trebuie să alegi forma de organizare juridică. Poți fi o Persoană Fizică Autorizată sau îți poți deschide o Interprindere Individuală ori o Societate cu Răspundere Limitată. De asemenea, dacă ești la prima inițiativă, poți să îți deschizi un SRL-D fără taxe de înființare, dar trebuie să ții cont și de seria de dezavanataje pe care le atrage după sine.

Aici vei avea nevoie de ajutorul unui consultant, iar Fabrica-de-Firme.ro te poate ajuta în acest prim pas. În plus, Fabrica-de-Firme.ro te poate ajuta cu tot ce însemană birocrație. Renunță să faci tu lungile drumuri către Registrul Comerțului pentru că sigur îți vor lua din entuziasm.
Un alt punct la fel de important este închirierea unui sediu social. În funcție de obiectul de activitate al firmei tale și de numărul de angajați pe care îi vei avea, vei putea stabilii sediul social al firmei.

firma

La fel de important și necesar în același timp este să îți creezi un nume și să devii cunoscut. Creează-ți un brand și acordă atenție părții de promovare. Folosește-te de rețelele sociale pentru ca oamenii să afle de tine și de produsele ori serviciile pe care le oferi. Succesul unei afaceri cosntă într-o promovare bună.
După ce treci de aceste etape trebuie să iei la cunoștință și lucrurile care ar putea apărea pe parcurs. Fiind un domeniu imprevizibil, există posibilitatea să intervină schimbări pe perioada derulării activității. Trebuie să știi ca mojorare capital social și cesiune parti sociale sunt două lucruri extrem de întânlute în cadrul unei firme.

Majorarea capitalului social și rolul lui într-o firmă

Prin definiție, capitalul social reprezintă o parte din patrimoniul unei societăți, care cuprinde aportul în bani sau în natură adus de membrii societății la data înființării acesteia, pentru a ajuta la înregistrare și la atingerea scopului pentru care este creată.
Pentru înființarea unei societăți sau fundații, capitalul social este important și obligatoriu. Din acest motiv, este important să știi care este suma minimă pe care trebie să o depui pentru început.

Pentru capitalul social se fac două operațiuni: majorare capital social și reducere capital social. Așadar, majorare capital social se realizează fie prin mărirea valorii părților sociale, acțiunile existente sau prin emisiunea de acțiuni sau părți sociale noi. Valoarea capitalului social se poate modifica prin majorarea sau reducerea acestuia în baza unor documente. De exemplu, în cazul SRL sau SA majorarea sau reducerea capitalului se realizează în baza hotărârii AGA sau Hotărârii Acționarilor cu același nume la Registrul Comerțului. Cu ajutorul consultanților de la Fabrica-de-Frime, procedura de mojorare capital social durează într 5 și 7 zile lucrătoare.

Ce reprezintă procedura de cesiune pentru o firmă?

După infiintare firma, inființare SRL sau inființare SA, și anume pe parcursul funcționării acestor entități, sunt situații în care trebuie aduse modificări cu privire la proprietarii acțiunilor sau părților sociale respectiv cesiune actiuni sau cesiune părți sociale.
Cesiune acțiuni sau cesiune părți sociale este un act juridic prin care un asociat sau acționar transferă către una sau mai multe persoane, asociate în societate sau străine de aceasta, părți sociale sau acțiuni, acestea din urmă dobândind calitatea de asociați sau acționari în societate. De obicei operațiunea de cesiune acțiuni sau părți sociale este efectuată la valoarea nominală a părtilor sociale sau acțiunilor.

Pentru cesiunea internă, cea între asociați, există o singură etapă care durează aproximativ 7 zile. În schimb, pentru cesiunea prin care se include sau exclude unul sau mai mulți asociați, procesul de cesiune părți sociale se face în două etape. În prima etapă se publică în Monitorul Oficial intenția de cesiune parti sociale și se așteaptă 30 de zile. În prima etapă, ANAF-ul sau persoanele lezate pot face opoziție la cesiune parti sociale. Cesiunea nu este posibilă dacă societatea are datorii.

După ce trec cele 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial se depun actele pentru a doua etapă. Termenul de realizare pentru o cesiune parti sociale este de aproximativ 45 de zile lucrătoare.
Pentru oricare dintre aceste proceduri, echipa de specialiști și consultanți de la Fabrica-de-Firme.ro este alături de tine.

 

Articolul urmator »
Tragica poveste a moștenirii Imperiului Gucci și culisele unei crime șocante în lumea modei
Tragica poveste a moștenirii Imperiului Gucci și culisele unei crime șocante în lumea modei
Anca Marcus | Marţi, 27.02.2024
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Ne găsești pe