Vești importante pentru utilizatorii WhatsApp: schimbare uriașă din luna februarie!

Vești importante pentru utilizatorii WhatsApp: schimbare uriașă din luna februarie!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Aplicația Whats App este una dintre cele mai populare la nivel internațional, cu mai mult de două miliarde de utilizatori. Reprezentanții companiei au luat o decizie majoră cu privire la o schimbare uriașă ce va intra în vigoare începând cu luna februarie 2021.

Mai mulți utilizatori Whats App din întreaga lume au privit cu scepticism această veste și chiar au renunțat să mai folosească aplicația de mesagerie, în favoarea altora, precum Signal sau Telegram.

În anul 2012, Facebook a cumpărat Whats App pentru suma de 22 de miliarde de dolari, iar această achiziție a schimbat regulile jocului pe masa giganților din industria aplicațiilor sociale. Acum, începând cu februarie 2021, reprezentanții Facebook au anunțat că utilizatorii vor fi nevoiți să partajeze datele, ca parte a unor modificări aduse politicii de confidențialitate. 

Reprezentanții Facebook au explicat care sunt motivele care stau la baza acestei decizi, conform The Independent: "Scopul acestei actualizări este de a autoriza partajarea datelor utilizatorilor serviciului de mesagerie cu Facebook."

Totodată, reprezentanții companiei au explicat că au nevoie de această partajare a datelor din partea utilizatorilor pentru îmbunătățirea serviciilor, anume pentru a oferi sugestii mult mai relevante, fie de conexiune de grup, conținut sau prieteni. Datele colectate şi trimise către Facebook includ informaţiile contului utilizatorilor, adică număr de telefon sau informații introduse în aplicație și legate de modul în care interacționezi cu alte persoane.

Citește și: 6 motive pentru care să îți dezinstalezi acum Whatsapp-ul

Schimbarea face parte și dintr-o mișcare mai amplă, anume de monetizare a platformei, prin care agenții de publicitate își vor putea contacta clienții prin Whats App sau chiar să își vândă produsele, practică ce are loc deja în India. Schimbările vor avea loc începând cu data de 8 februarie 2021 și vizează utilizatorii din afara Uniunii Europene.

Încă de la auzul veștii că Whats App va impune o actualizare a politicii de utilizare, foarte mulți utlizatori au început să se îndrepte către alte aplicații de mesagerie, precum Signal, recomandată chiar de Elon Musk, și care a fost descărcată până în prezent de circa 7,5 milioane de ori. Totodată, altă aplicație de mesagerie, numită Telegram, a fost descărcată deja de 5,6 milioane de ori în lume, în doar câteva zile.

Surse articol: Digi-World / BusinessMagazin / The Independent

Articolul urmator
Ce semnificație au cifrele din CNP-ul tău. Mihai Voropchievici a dezvăluit totul
Ce semnificație au cifrele din CNP-ul tău. Mihai Voropchievici a dezvăluit totul
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.