Vrei să ai succes în social media? Descoperă trucurile Selenei Gomez, regina Instagramului

Vineri, 17.06.2016
de Andreea Baluteanu

Adolescenta din „Vrăjitorii din Waverly Place” a devenit o femeie frumoasă, sigură pe ea, cu o carieră de succes şi titulatura de...cea mai urmărită persoană de pe Instagram! Deşi vedetele pe care le-a depăşit în numărul de urmăritori (Taylor Swift, Kim Kardashian, Justin Bieber sau Beyonce) sunt probabil mai faimoase decât Selena, bruneta a descoperit tehnicile de succes ale administrării unui cont de Instagram!

Dată fiind puterea de care se bucură reţelele de social media în acest moment, învaţă din Instagramul Selenei Gomez cele mai bune lecţii despre triumful în mediul online!

Triumfă în social media cu ajutorul Instagramului Selenei Gomez!

În prezent, Instagramul Selenei Gomez are 84,5 milioane de urmăritori, situându-se pe locul întâi în ierarhia generală, după Taylor Swift (81,8 milioane) şi Kim Kardashian (74,1). Ce a transformat-o pe frumoasa brunetă în regina Instagramului? Descoperă mai jos lecţiile ei pentru o prezenţă victorioasă în social media!

Postează mai puţin! Poate părea o lecţie ciudată desprinsă din Instagramul Selenei Gomez, dar asta nu o face mai puţin adevărată. Prin comparaţie cu „rivalele” ei, Selena are o frecvenţă mult mai redusă a fotografiilor postate pe reţea: 1203, faţă de Kim Kardashian (3630), Justin Bieber (3563) sau Kendall Jenner (2579). Astfel, bruneta evită să îşi aducă fanii la saturaţie şi face ca orice postare a ei să fie „specială”.

Fii modestă! Postezi cu precădere imagini cu tine surprinsă în creaţii exclusiviste sau în locaţii luxoase la care mulţi dintre cei care te urmăresc nu vor avea niciodată acces? Cel mai probabil, nu vei fi admirată, ci eliminată din lista de „urmăriri” pe Instagram! Instagramul Selenei Gomez este cea mai bună dovadă: chiar şi atunci când îmbracă creaţii fabuloase care îi vin de minune, bruneta îşi comentează modest imaginile, dând dovadă că este cu picioarele pe pământ.

Adaugă imagini drăguţe, dar perfect normale. Unele dintre cele mai de succes postări de pe Instagramul Selenei Gomez nu o surprind pe covorul roşu, ci bucurându-se de o masă copioasă alături de copiii din familia sa sau gătind împreună cu tatăl său. Mesajul pe care îl primesc fanii? Nu sunt cu nimic diferită de voi!

Înlocuieşte selfie-urile cu imagini alături de prietenii tăi. Trebuie să punem punctul pe „i”: lumea s-a săturat de selfie-uri! Dacă obişnuieşti să iei cu asalt Instagramul cu buzele ţuguiate şi ţinute decoltate, este foarte probabil să primeşti o ploaie de „unfollow”. Dimpotrivă, dacă apari des în imagini alături de prietenii tăi, distrându-te, cu un zâmbet larg şi sincer pe faţă, lumea te va percepe ca pe o persoană optimistă, naturală şi... „de urmărit”.

Postează imagini care să vizeze publicul tău ţintă! Vrei să îţi faci celebru blogul cu reţete sau cel de scriere creativă? Nu are rost să postezi frecvent imagini cu călătorii, de exemplu. Instagramul Selenei Gomez abundă şi în referinţe la cântăreţii care îi plac, cum este acest vers din Jimmy Hendrix.

Apari alături de alte persoane în căutare de afirmare! „Unirea face puterea”! Dacă Instagramul Selenei Gomez este plin de fotografii cu alte vedete, ceea ce îi creşte şi ei, şi lor numărul de urmăritori, vestea bună este că poţi aplica şi tu aceeaşi lecţie! Lasă-te surprinsă alături de persoane din domeniul tău de activitate, chiar şi de cele pe care le consideri rivale, şi îţi vei crea o imagine pozitivă.

Adaugă imagini cu personalităţile marcante ale momentului. Dacă ai reuşit să te pozezi alături de scriitorul sau muzicianul tău preferat, cere-i şi permisiunea de a posta imaginea pe Instagram. Selena Gomez a „uimit” atunci când a adăugat o fotografie cu Mark Zuckerberg, demonstrând că este mult mai mult decât un star pop obişnuit şi determinându-şi fanii să se întrebe „ce a pus la cale?”.

Recunoaşte că ai şi tu plăceri vinovate! Ipostaza de star intangibil, neiubit de nimeni, poate fi destrămată în mod fericit de o imagine cu tine înfruntându-te dintr-o îngheţată sau mâncând o gogoaşă apetisantă! Le va arăta urmăritorilor tăi că eşti un om la fel ca şi ei, deci unul care merită ţinut aproape de suflet... pe Instagram.

Include fotografii de când erai mică sau cu animalul tău de companie. Creezi un ambient personal, iar urmăritorului tău îi va fi imposibil să dea „unfollow” unei fetiţe atât de drăgălaşe sau „mamei” unei pisici aşa simpatice! Nu posta totuşi fotografii cu micuţii tăi, dacă nu ai la îndemână gărzile de corp experimentate ale Selenei Gomez!

Fii recunoscătoare! Ce ne-a demonstrat, înainte de toate, Instagramul Selenei Gomez? Faptul că recunoştinţa şi dragostea afirmată frecvent la adresa fanilor (sau a urmăritorilor) este mult mai utilă decât poziţia de vedetă intangibilă, închisă într-un turn de fildeş.

Tu cum te descurci în era social media? Eşti fana pe Instagram a Selenei Gomez?

Surse foto: Splashnews, Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!