Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

7 lucruri pe care însoțitorii de zbor vor ca tu să nu le mai faci

Sorina Corneanu

Călătoria cu avionul poate fi o experiență foarte plăcută și relaxantă, mai ales atunci când regulile sunt respectate. Dar, faptul că unii călători se grăbesc să coboare primii, să urce primii în avion sau să obțină primii ceea ce își doresc, în timpul cursei, recurgând la un comportament neadecvat, poate crea agitație si frustrare.

7 lucruri pe care orice însoțitor de zbor și-ar dori ca tu să nu le mai faci

Complimentele sunt întotdeauna bine-venite. Însă, atunci când te afli în avion, gândește-te de două ori înainte să-i faci complimente însoțitorului de bord sau, mai rău, să îl atingi și să îi adresezi cuvinte vulgare. Cel mai adesea, un însoțitor de zbor se află în picioare de mai mult de 12 ore, are grijă ca tu să dispui de tot confortul, iar propunerile intime nu sunt deloc flatante pentru el. Cartea de vizită strecurată în buzunarul acestuia... este un gest cel puțin deplasat. La finalul unei zile în care a efectual cel puțin cinci zboruri, insistențele unui pasager sunt ultimul lucru de care are nevoie un însoțitor de zbor. În schimb, tot ce își dorește este o baie relaxantă și un somn bun, în niciun caz o aventură pasageră.

Pentru însoțitorul de zbor este extrem de importantă atenția ta. Așadar, când te roagă să oprești toate dispozitivele electronice, să întrerupi apelurile telefonice și să treci telefonul mobil pe modul avion sau să îl închizi, ar trebui să o faci. Avionul nu poate decola decât atunci când aceste lucruri sunt respectate. Respectându-i pe însoțitorii de bord, ceea ce, din păcate, nu se prea întâmplă, te respecți pe tine!

lucruri pe care insotitorii de bord vor sa nu le mai faci

Dacă avionul se află în întârziere, iar tu e posibil să pierzi zborul de legătură, nu te grăbi să arunci vina pe însoțitorii de bord. Ei nu au control asupra timpului sau problemelor mecanice, așa că jignirile, tonul ridicat și furia nu vor schimba situația. Există soluții pentru rezolvarea oricărui incident, iar tu vei beneficia de ele, imediat ce avionul va ateriza.

Pasagerii trebuie să țină cont de faptul că ei și echipajul se află într-un spațiu închis, timp de câteva ore, în care e important ca aerul respirat să fie cât mai plăcut. În aceste condiții, igiena corporală ar trebui să reprezinte un aspect foarte important. Însă acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Foarte mulți pasageri nu țin cont că se vor afla într-un mijloc de transport în comun și generează situații dintre cele mai neplăcute, în rândul celorlalți pasageri. Însoțitorii de bord, indiferent câte ore au zburat, au grijă să fie întotdeauna îngrijiți, să nu miroasă, iar respirația proaspătă să reziste. Același lucru își doresc și de la pasageri!

Vezi care sunt cele mai frustrante lucruri pentru un însoțitor de bord!

Toată lumea trece prin situația zborurilor cu escală, când timpul de transfer este foarte redus. Atunci, cu atât mai mult, ar trebui să te grăbești. Avionul te așteaptă, dar asta nu înseamnă că trebuie să profiți și să îți mai iei o pauză scurtă de cafea. Poate nu știai,  dar însotitorul de bord nu este plătit pentru cursa respectivă, până când nu se închide ușa avionului. Dacă te respecți... vei respecta și munca celorlalți!

Însoțitorul de zbor nu este sclavul tău. Foarte multe persoane au tendința să se comporte cu însoțitorii de bord ca și cum aceștia ar fi la dispoziția lor pentru orice. E important să știi că fluieratul, bătaia pe umăr și pocnitul din degete, pe lângă cuvintele agresive, reprezintă gesturi care denotă lipsă de educație. Dacă ai o urgență sau ai nevoie de ajutor, există un buton special, pe care îl poți apăsa, iar un însoțitor de bord va veni imediat la tine.

Însoțitorul de zbor trece pe culoar de mai multe ori, pentru a strânge gunoiul. Totuși, în foarte multe situații, după aterizare, sunt găsite gunoaie îndesate în buzunarul scaunului, gumă de mestecat lipită de scaun sau pahare goale. Un aspect foarte important, de care ar fi bine să ții cont: folosește coșul de gunoi! Nimeni nu e obligat să strângă în urma ta, chiar dacă tu consideri că altcineva e plătit pentru asta!

Contribuie la o călătorie civilizată și bucură-te de o călătorie plăcută și de o vacanță de vis!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!