Bucovina, o zona incarcata de istorie si traditii

Bucovina, o zona incarcata de istorie si traditii

Ioana Budeanu

Bucovina este, de multe ori, neglijata de calatorii romani si straini in peregrinarile lor pe cuprinsul Romaniei. Este un teritoriu istoric, plin de frumuseti naturale, in care oamenii te intampina cu multa caldura si cu bucate delicioase. Aici, ca si in alte parti ale tarii noastre, nu vei gasi portile inchise. "Tara fagilor", cum este tradus termenul Bucovina, este o oaza de liniste, o zona atemporala, in care traditiile si mestesugurile si-au pastrat originalitatea si importanta.

Cum ajungi in Bucovina


Bucovina cuprinde zona oraselor Radauti, Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret si Vicovu de Sus, dar si cateva localitati din Ucraina.

Poti ajunge in Bucovina cu masina personala, cu trenul, cu avionul pana la Iasi si apoi cu trenul sau cu autocarul. Sunt o multime de obiective de vizitat, iar localnicii te asteapta cu bratele deschise.
 
Casa din Humor, Bucovina

Clima

Bucovina se poate vizita pe tot parcursul anului, temperaturile fiind blande vara, iar iarna destul de coborate. Insa anotimpul sarbatorilor, Pastele si Craciunul, sunt speciale aici, pentru ca vei putea vedea si simti cum petrec oamenii autentic romaneste, cu bucate gustoase si bauturi facute in casa.

Fiind in partea de nord a tarii, temperaturile pot ajunge iarna si pana la -20 de grade celsius, deci va trebui sa ai haine groase la tine.

Ce sa vizitezi


Bucovina este celebra pentru manastirile construite de domnitorii moldoveni, care te vor impresiona cu siguranta. Fiecare biserica are culoarea sa specifica: Voronet (albastru), Sucevita (verde), Moldovita (galben), Humor (rosu) si Arbore (mai multe culori superbe).

Orasele din Bucovina sunt mici, linistite, pitoresti, zone perfecte pentru relaxare, unde insa vei gasi hoteluri elegante si restaurante pe toate gusturile.

Cel mai important este sa te opresti sa stai de vorba cu localnicii, sa afli legendele din zona, sa vizitezi bisericutele pitoresti si sa intri in magazinele si barurile locale, pentru un plus de culoare si autenticitate.

Recomandare Diva Hair


1. Manastirea Moldovita, cu pictura murala exceptionala, realizata in anul 1537.

2. Mestesugurile traditionale din Gura Humorului - Voronet.

3. Statuia lui Stefan cel Mare din Suceava.

Manastirea Voronet

Ce sa mananci


Nu trebuie sa pleci din Bucovina fara sa gusti minunatele preparate facute in casa de localnici. Printre acestea, iti recomandam: cobza de peste, poale'n brau (placinte cu branza), zacusca din morcovi, borsul din carne sau de urzici.

Unde te cazezi


In Voronet, iti recomadam Pensiunea Perla Bucovinei sau pensiunea Popasul Domnesc .

In Vatra Dornei - Pensiunea Musetti sau Vila Iulia .

In Sucevita - Pensiunea Hanul Voievozilor .

Manastirea Sucevita, Bucovina
 
Sursa poze:
 
licafoto.blogspot.com
pixdaus.com
mariadraper.com
members.virtualtourist.com
 

Alte informatii despre Bucovina


Cultura si arta populara, ospitalitatea, incondeierea oualor de Paste, muntii cu brazi seculari, aerul pur, dansul popular - toate te indeamna sa revii mereu si mereu intr-o zona unica in lume.
 
Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Transilvania, o destinatie de vacanta de neratat
Dobrogea, o zona ce merita sa fie descoperita
Delta Dunarii, o destinatie de vacanta accesibila oricui

Subiecte de pe forum:

Ce fac eu in timpul liber?
Vacanta ideala
Va prieste vremea innourata?
 
Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce zona a corpului ar trebui sa alegi pentru tatuaj?
Incepe quiz
Ce zona a corpului ar trebui sa alegi pentru tatuaj?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Ina (anonim)
    13 februarie 2012 20:08

    pentru Myhaelulu: te rog contacteaza-ma la adresa mehesina@yahoo.com pentru detalii despre pr. David de la Manastirea Putna

    myhaelulu (anonim)
    24 ianuarie 2012 09:09

    ptr narcisa (din 07 nov 2011)vad ca esti familiarizata cu manastirea putna, te rog frumos poate ai posibilitatea sa imi trimiti mai multe date despre parintele David !! poate o adresa de email sau posibilitatea de a comu nica cumva cu dinsul.mai ales ca eu sunt din bucuresti si daca ai dori sa ma ajuti cumva... poate vezi cumva raspunsul meu si poate revii cumva cu un raspuns..multumesc doamne ajuta

    simi (anonim)
    11 noiembrie 2011 13:01

    Ceramica de Marginea-o minunatie, salina de la Cacica-absolut superba, noua catedrala-Nasterea Maicii Domnului din Gura Humorului sfintita in august 2011, care este de o frumusete de nedescris, Cetatea de Scaun a Sucevei si Muzeul Satului de langa intrarea pricipala in cetate, parcul cu veverite din Vatra Dornei si ... multe ,multe alte minunatii ale zonei vizitate( pentru a nu stiu cata oara) in aceasta vara intr-un sejur de o luna in minunata Bucovina! Recomandarea unor constanteni indragostiti iremediabil de Bucovina!

    narcisa (anonim)
    7 noiembrie 2011 08:08

    Ati uitat sa pomeniti in articol de Manastirea Putna,Ierusalimul neamului romanesc,un loc superb,plin de frumusete spirituala si peisagistica,biserica mare esttitorie voievodala a Sf.Stefan cel Mare,icoana Maicii Domnului facatoare de minuni dateaza din sec.15 iar muzeul este extraordinar de frumos amenajat si primiti explicatii de neuitat,de asemenea biserica mare a fost repictata,iar slujbele si cantarile iti umplu sufletul de bucurie.Daca ajungeti,inclusiv cu tren direct,iasi-putna sau din Radauti cu maxi taXI,SUNT 4 PE ZI,PUTETI STA LA MANASTIRE,la un pret modic la arhondaricul Sf.Nicolae,in conditii foarte bune sau la hotelul Visarion Puiu.Nu uitati sa treceti si pe la bucatarie,cu mare drag veti fi serviti la masa cu bunatati binecuvantate si pe care nu le uitati.De aveti timp,intrati si pe la Parintele David,pentru o rugaciune si o binecuvantare,o sa va bucurati.

    iulia (anonim)
    3 noiembrie 2011 12:12

    dragilor, ma bucur ca ati ales Bucovina pentru un articol, dar... ca sa prezinti Bucovina ai nevoie de cateva pagini intregi sau cel putin cateva articole grase si sanatoase pentru a cuprinde in mare parte esentialul.. va spun in calitate de bucovineanca si iubitoare a minunatiei ce se numeste Bucovina.. nu as pleca niciodata de aici si va invit cu suflet, oricand aveti ocazia, intrati! sunteti bineveniti!... va pup