Cele mai frumoase destinaţii pentru o vacanță reuşită în Muntenegru

Cele mai frumoase destinaţii pentru o vacanță reuşită în Muntenegru

Redactor Andreea Baluteanu

Numele său înseamnă „munte negru”, poate cea mai sugestivă referință a diversității sale teritoriale: în frumosul Muntenegru vei descoperi munți înalți și semeți, acoperiți de păduri dese, lacuri de cleștar, o mare turcoaz în care se oglindește cerul albastru și câteva dintre cele mai fine și mai spectaculoase plaje din lume.

Muntenegru e o țară micuță, de aproape 14.000 de kilometri pătrați, dar, cu toate acestea, te tentează cu o varietate de forme de relief, cu o gastronomie delicioasă, cu viață de noapte trepidantă și cu orașe pline de obiective turistice medievale superbe, vestigii impresionante și cultură din plin.

Deși există ca stat doar din 2006, vecina mult mai popularei Croația este o țară pe care și cei de la National Geographic îți spun că este musai să o vizitezi în această viață.

Află din rândurile de mai jos care sunt principalele atracții, ce orașe să vizitezi și care sunt cele mai bune hoteluri pentru o vacanță în Muntenegru all inclusive!

Vacanța în Muntenegru la mare

Peste 295 de kilometri de coastă, peste 100 de insule și un adevărat paradis pentru iubitorii de mare! Muntenegru are deschidere la Marea Adriatică, ape turcoaz, plaje acoperite cu nisip fin, iar în zare se zăresc munții înalți, sfidând cerul necuprins: nici nu e de mirare că, deși abia apărut pe lista statelor lumii, Muntenegru a devenit deja una dintre cele mai populare destinații de vacanță.

muntenegru

Ce se mai adaugă acestor splendori? Parcuri de aventură și activități pe apă, restaurante cu specific mediteraneean care te vor face să te lingi pe degete, sate pescărești colorate și pline de pace, dar și orașe doldora de istorie și cultură la doar câțiva kilometri distanță: o vacanță în Muntenegru la mare e unul dintre cele mai mari daruri pe care ți le poți face.

Îți spunem mai jos care sunt cele mai frumoase plaje din această țară ce pare desprinsă de pe alte lumi!

Plaja Mogren (Budva)

Dacă ești de părere că soarele este cel mai bun medicament, să vezi ce bine funcționează pe această plajă superbă. Este vorba, de fapt, despre un ansamblu de două plaje care sunt conectate printr-un tunel, descoperire făcută de un explorator spaniol care a naufragiat în acest loc divin și care, drept recunoștință, a construit o biserică. Mogren se află la aproape 150 de metri distanță de orașul istoric Budva și oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber, de la excursii în rețeaua de peșteri la escaladări montane, o porție de cultură în Budva și, firește, baie cât cuprinde.

Plaja Mogren

Sursa foto: Instagram

Jaz Beach (Budva)

Una dintre cele mai lungi plaje din Muntenegru, Jaz Beach este și una dintre cele mai populare. Înconjurată de o vegetație bogată, de restaurante și de cafenele, reprezintă o atracție turistică importantă și pentru adoratorii sporturilor acvatice, dar și pentru familii, fiind una dintre cele mai curate plaje din lume.

Sveti Stefan

În realitate o insuliță, această stațiune frecventată pe vremuri de staruri precum Marilyn Monroe e plină de resorturi exclusiviste și reprezintă probabil cel mai fotografiat loc din întregul Muntenegru. Ce mai trebuie să reții (neapărat!) este că numai partea stângă a insuliței este deschisă accesului publicului larg, pentru restul stațiunii vei fi obligată să plătești o taxă.

Sveti Stefan

Sursa foto: Instagram

Alte plaje superbe, care vor face vacanța în Muntenegru una de neuitat, sunt Slovenska Plaza, Queens Beach, Lucice, Buljarica, Murići, Petrovac sau Dobrec. Noi îți recomandăm să le vizitezi pe toate!

Budva, destinația de vis pentru o vacanță în Muntenegru

Considerat unul dintre cele mai vechi orașe de la Marea Adriatică, Budva a fost ridicat cândva acum mai mult de 2.500 de ani, așa că îți vei putea umple sufletul cu istorie la tot pasul. Orașul vechi include o Citadelă datând din secolele V-VI î.Hr, azi gazdă a teatrului, în timp ce zidurile împrejmuitoare ale orașului sunt originare din perioada medievală.

Printre cele mai importante atracții turistice ale orașului se numără Biseria Sfântului Ioan (Sveti Ivan), o bazilică construită în secolul al VII-lea, care te va lăsa fără suflare, dar și edificiul religios al Sfintei Treimi, datând din 1804.

În cazul în care vechiul e doar vechi pentru tine, nu uita că acest superb oraș este înconjurat de plaje, inclusiv de luxosul Sveti Stefan, unde o noapte de cazare poate costa și peste 1.000 de euro, dar unde ai șansa să te întâlnești cu celebrități în vogă.

Dacă te-ai săturat de plimbare și ai poftă de un strop de cultură, bate la pas muzeele din Budva: Muzeul Etnografic, Muzeul Maritim sau galeriile de artă îți vor mângâia sufletul cu frumusețea lor.

Budva

Sursa foto: Instagram

Ce să vizitezi în Kotor dacă alegi o vacanță în Muntenegru

Oraș patrimoniu UNESCO din 1979, Kotor este considerat una dintre cel mai bine prezervate cetăți medievale, fiind renumit mai ales pentru fortificațiile care înconjoară orașul, a căror construcție a început în secolul al IX-lea. Fie că te pierzi pe străduțele pitorești, bați la pas acest oraș încărcat de istorie sau pur și simplu vrei să îți clătești ochii cu clădiri bijuterie, nu rata cele mai importante atracții turistice: Catedrala Sveti Tripun, dedicată protectorului orașului, rețeaua de biserici, Palatul Prințului.

Ce să mai vizitezi? Magnificul Perast, un fost orășel de navigatori încărcat cu monumente și palate ale Renașterii și Barocului, azi abandonate, care amintesc încă de bogăția zonei, dar și insula Gospa od Skrpjela (Doamna noastră a rocilor), singura insulă din Marea Adriatică construită artificial. Nu rata nici Fortăreața Sfântul Ion, la care trebuie neapărat să urci pentru o priveliște care îți taie respirația, dar nici muzeele: Muzeul Maritim îți îmbogățește cultura, iar Muzeul Pisicilor îți alintă sufletul.

Kotor

Sursa foto: Instagram

Vrei eleganță în vacanța în Muntenegru? Vizitează Herceg Novi

Deși nu are extraordinara bogăție istorică din Kotor și nici energia din Budva, Herceg Novi rămâne o atracție turistică de top într-o vacanță în Muntenegru. Preferat de burghezia de odinioară din Viena, orașul mustește încă de eleganța de altădată.

Aproape de peninsula Lustica, cu vedere la golfurile sale fermecătoare și înconjurat de trasee montane splendide, Herceg Novi este la rândul său renumit pentru monumentele din Orașul Vechi (turnul cu ceas, biserica Sfântul Arhanghel Mihail, Turnul Sângeros), dar și pentru Fortul Spaniol, finalizat de turci, dar prea puțin menținut azi.

Ai grijă de sufletul tău și reculege-te la Mănăstirea Savina, așezată pe o colină împădurită și numită astfel după Sfântul Sava, primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sârbe autocefale.

Herceg Novi

Sursa foto: Instagram

Splendorile naturii din vacanța în Muntenegru le găsești în Tivat

Deși nu este la fel de faimos precum Kotor sau Budva, orașul sudic Tivat este situat într-o zonă cu o vegetație înfloritoare și o climă prielnică. Înconjurat de insule, dintre care Insula Florilor trebuie neapărat bifată, Tivat este o stațiune minunată pentru relaxare, unde te poți odihni, îți poți lucra forma fizică angajându-te în numeroasele activități sportive desfășurate în zonă sau poți privi superbele și luxuriantele iahturi găzduite de Porto Montenegro.

Ce nu mai ai voie să ratezi? Casa renascentistă de vară Buca aparținând unei vechi familii nobiliare și unul dintre puținele monumente istorice din zonă, cu tot cu biserica și capela proprie. E musai să dai o fugă și până în Parcul Orașului, o oază verde cu specii neasemuite de plante și de copaci din întreaga lume.

O zonă rurală de o frumusețe deosebită este și Gornja Lastva, unde îți vei încărca bateriile cât pentru o mie de zile de muncă.

Tivat

Sursa foto: Instagram

Pe urmele lui Cervantes în vacanță în Muntenegru, la Ulcinj

Știai că celebrul scriitor Miguel de Cervantes a petrecut cinci ani în închisoarea din Ulcinj și, conform legendei, aici și-a imaginat o mare parte din aventurile lui Don Quijote? Dacă te îndoiești, află că pe vremuri Ulcinj se numea Dulcino, de aici provenind, pare-se, numele Dulcineei. Precum majoritatea orașelor din Muntenegru, și Ulcinj impresionează cu arhitectura din Orașul Vechi, ce dăinuie de mai bine de 2.500 de ani și care nu a fost prea afectat de cutremurul din 1979, spre deosebire de vecinul Bar.

Nu îți va lua mai mult de o oră să străbați la pas centrul istoric, pitoresc și datorită amestecului de civilizații. Ce mai e de vizitat?

Plajele vântoase, unde poți face un kite surfing de poveste, rezervațiile naturale și salina.

Sursa foto: Instagram

Vacanță în Muntenegru all inclusive

Din fericire, fiind vorba despre o țară atât de frumoasă, cu climă încântătoare și natură ravisantă, ofertele turistice pentru o vacanță all inclusive în Muntenegru curg. Mai mult, aceste variante se dovedesc mai profitabile din punct de vedere financiar, deși îți propunem să nu te bazezi exclusiv pe bucătăria de la hotel și să testezi și deliciile restaurantelor locale.

Iată care sunt cel mai bine cotate hoteluri pentru o vacanță all inclusive în Muntenegru!

Iberostar Bellevue are nota 9,8 pe Direct Booking și este cotat cu Top Rated pe Trip Advisor, tentându-te cu cele 2 piscine, 6 baruri și 3 terenuri de tenis. Localizat în Becici, hotelul îți oferă și șansa de a testa o mulțime de sporturi de apă, dacă cumva, în ciuda tuturor, te plictisești. Faci numai 15 minute până în Budva, un motiv în plus să petreci cât mai curând clipe de poveste în Muntenegru. În zare se văd munții și… noi deja am fugit să rezervăm o vacanță aici!

Iberostar Muntenegru

Sursa foto: Instagram

Avala Resort & Villa e localizat chiar în Budva și are o arhitectură contemporană care contrastează atât de frumos cu ambientul medieval și cu citadelele antice ale orașului. Seamănă mai mult cu o galerie de artă decât cu un hotel și beneficiază în plus de o locație centrală care nu are cum să nu te convingă. E puțin mai costisitor decât celelalte oferte all inclusive, dar merită!

Încheiem cu o nouă locație Iberostar, de data aceasta deschisă în Herceg Novi. Ți-am mai povestit despre superbul oraș, acum îți spunem unde să te cazezi ca să fii cât mai aproape. Situat de fapt în Igalo, acest hotel cu opțiune de all inclusive are priveliști și decoruri demne de instantanee de neuitat pe Instagram și îți așază cu generozitate Golful Kotor direct la picioare. Hotelul a fost renovat în 2018, așa că așteaptă-te doar la ce e mai bun. Idilice sunt și camerele dotate cu balcoane, care îți clătesc ochii fie cu priveliștea apelor albastre ale golfului, fie cu munții semeți din jur.

După cum ai văzut, o vacanță în Muntengru este un adevărat dar pentru suflet, pentru ochi și pentru minte. Ți-am făcut un tur al celor mai frumoase plaje, al celor mai fermecătoare stațiuni și al hotelurilor all inclusive de vis, nu mai rămâne decât să ne scrii din vacanță!

Vezi și ce să vizitezi într-un city break la Praga

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.