Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Top 15 atracţii turistice de vizitat în 2020

Andreea Baluteanu

Care este dorința noastră cea mai aprigă în noul an ce tocmai a început? Să călătorim mai mult! Așa că în rândurile de mai jos ți-am pregătit o listă cu 15 atracții turistice pe care e musai să le pui pe lista „must see” în 2020. De la destinații exotice la țări cosmopolite, orașe cu viață trepidantă, sanctuare ale păcii sau, dimpotrivă, locuri de care nu ai auzit și care vor deveni, conform experților, viitoarele atracții turistice ale decadei, avem pregătit totul pentru tine și pentru dorul tău de ducă.

Ce ne place? Că sustenabilitatea și necesitatea de a avea un impact cât mai mic asupra mediului în călătoriile noastre a devenit deja o preocupare nu numai a experților în travel, dar și a turiștilor. Îți spunem mai jos cum să te bucuri de magnifica noastră planetă în anul care tocmai a început, protejând-o și iubind-o, în același timp!

Ce atracții turistice trebuie să bifezi în 2020

Exoticul devine familiar, neobișnuitul se transformă în tradițional, iar clasicul se scutură de praf. Experții sunt de părere că vom reanaliza conceptul de turism în 2020, accentul fiind pus peste tot pe sustenabilitate și pe protecția planetei, pe redescoperirea destinațiilor clasice de vacanță și pe valorificarea unor noi spații cu potențial de a-ți fermeca sufletul. Iată care sunt cele mai populare atracții turistice ale anului 2020!

 1. Uzbekistan

Ce ne place la lista de atracții turistice din 2020? Că adună la un loc atât destinații ce au intrat de mult pe radarul turismului mondial, dar și mici bijuterii, așa cum este această țară din fostul spațiu sovietic. În 2016, conducerea nou-aleasă a Uzbekistanului a decis că turismul poate fi cheia propulsării statului către prosperitate și de atunci a investit masiv în infrastructură și în servicii.

Azi, Uzbekistanul îți oferă tot ce îți poftește inima: de la splendidul Registan, construcțiile cu specific arăbesc ce strălucesc în ape turcoaz scăldate de lumina soarelui asiatic, la platourile montane solitare și la întinderile verzi ce oferă câteva dintre cele mai proaspete roade ale lumii. Nu rata nici bucătăria exotică, un mix între influențele culinare rusești și turcești, dar nici uluitoarele peisaje din Valea Fergana. Ai poftă de viață de oraș trepidantă? Te așteaptă în Samarkand, Bukhara sau Khiva, toate destinații de seamă pe anticul Drum al Mătăsii.

Uzbekistan

Sursa foto: Instagram

 1. Coasta Angliei

Țara europeană înseamnă mai mult decât aglomerațiile urbane sau colinele înverzite ale peisajelor de țară. Pentru prima dată accesibilă pe linie continuă vizitatorilor, coasta Angliei se întinde pe aproape 5.000 de kilometri, fiind cea mai lungă din lume. Da, nu vei găsi plaje albe strălucind îmbietor sub razele fierbinți și nici ape de cleștar ce reflectă precum argintul lumina soarelui, dar vei avea parte de pace și de liniște cât cuprinde.

Plimbă-te la pas molcom, savurează specialitățile locale pe bază de pește, construiește castele de nisip, descoperă fosilele străvechi din rețeaua de peșteri, admiră delfinii cum se joacă în larg și regăsește acel farmec de mult pierdut al vacanței care îți încarcă bateriile, nu te trimite și mai obosită la muncă.

Angkia

Sursa foto: Instagram

 1. Kochi, India

Considerată acum câțiva una dintre cele mai poluate țări, focar de boli și victimă a construcțiilor haotice, India și-a regândit exemplar propriul drum și azi e unul dintre copiii-model ai mișcării de salvare a planetei. Acțiunile intensive de împădurire și politicile ecologice au redus gradul de poluare, iar reciclarea și numeroasele inițiative de voluntariat ce vizează curățarea intensivă a obiectivelor naturale sunt în toi. Și dacă vrei să întâlnești sustenabilitatea la ea acasă, o vei regăsi în Kochi, orașul situat pe coasta de sud-vest a Indiei, un port comercial înfloritor cu o istorie de peste 600 de ani și dotat cu ambiție și hotărâre de invidiat.

Astfel, nu numai că orașul a devenit un stindard al energiei verzi, fiind gazdă a primul aeroport ce funcționează exclusiv pe baza energiei solare, dar este și un centru de artă contemporană exclusivist, ce îți va gâdila simțurile și îți va hrăni sufletul și mintea. Și, firește, nu puteam ignora nici vegetația luxuriantă și peisajele care îți taie respirația, precum cel de mai jos!

Kochi

Sursa foto: Instagram

 1. Botswana

Dacă majoritatea statelor africane au mizat intensiv pe expedițiile de tip safari pentru a-și alimenta turismul, Botswana a preferat o abordare diferită, ce își demonstrează azi înțelepciunea. Mizând mai degrabă pe calitate decât pe cantitate, fostul protectorat britanic și-a protejat cu dedicație fauna sălbatică și vegetația exotică, primind mai puțini turiști, dar oferind experiențe mai selective.

Ce nu trebuie ratat din această atracție turistică pe val în 2020? Bushman Plains Safari Camp, un safari tur apreciat, printre alții, de Will Smith, unul dintre puținele din lume operate exclusiv de băștinași, și anume populațiile San, primii locuitori ai Sudului Africii.

Pregătește-te să lăcrimezi la vederea puilor de elefanți, să tremuri numai anticipând descoperirea în îndepărtarea a coamei aurii a unui leu sau să simți impulsul de a cădea în genunchi în fața unui apus magnific, toate în timp ce înveți să te reconectezi cu natura de la băștinași.

Botswana

Sursa foto: Instagram

 1. Costa Rica

Pura vida („viață pură”) este mottoul după care trăiesc localnicii din Costa Rica și, judecând după stilul lor de viață, am crede că este o decizie excelentă să le lăsăm frâiele lumii preț de măcar o decadă. Alimentată în proporție de 90% de energie regenerabilă și pe punctul de a deveni prima țară cu zero emisii de carbon, Costa Rica ar putea să ne învețe multe.

Un spațiu cu o biodiversitate uluitoare, ai cărei locuitori au învățat să coexiste pașnic cu jaguarii, dar și cu furnicile, această țară sud-americană e deja o atracție turistică de top. Imaginează-ți numai cum ar fi să te întreții cu un leneș zâmbitor, să zărești o balenă în Pacific sau să faci yoga într-un spa exclusivist, în timp ce trăiești în comuniune cu natura: așa sună rețeta noastră de turism în 2020!

Costa Rica

Sursa foto: Instagram

 1. Salzburg, Austria

Dacă deja suspini la gândul unei expediții la schi în această iarnă, ia-ți o clipă de respiro: firește că îți recomandăm orașul alpin și pistele sale, dar landul austriac merită vizitat în 2020 și vara, căci va fi o încântare. De ce? Orașul împlinește 100 de ani și, ca să îi cinstești așa cum trebuie venerabila vârstă, e musai să îl incluzi printre atracțiile turistice de bifat în 2020.

Nu rata mai ales concertele de muzică clasică, festivalurile de operă și piesele de teatru care vor împânzi capitala statului federal cu ocazia centenarului. Parcă Mozart nu a sunat mai bine niciodată degustat cu ochii închiși și chipul alintat de briza proaspătă de munte!

Salzburg

Sursa foto: Instagram

 1. Houston, Texas, SUA

Adio, Los Angeles, ne vedem mai târziu, New York! Deja al patrulea oraș ca mărime din Statele Unite, Houston crește și înflorește, fiind pe punctul de a depăși Chicago ca populație. Dar cel mai mare metropolis al Texasului nu e aglomerat, în ciuda acestor preconizări: spațiul continuă să fie aerisit și verde, prețurile sunt acceptabile, iar bucătăria, mai mult decât savuroasă.

Precum Dubaiul, Houston și-a tradus profiturile obținute ca urmare a exploatării resurselor în accent pus pe artă și cultură, fiind unul dintre noile centre ale frumosului din lume. Nu rata nici superba și laborioasa Grădină Botanică deschisă chiar în acest an, dar nici o expediție la The Houston Farmers Market, care se va extinde și va dovedi că poți mânca sănătos și în America. Nu-ți mai rămâne decât să afli cum poți să procuri viza pentru Statele Unite.

Houston

Sursa foto: Instagram

 1. Olanda

La rândul său o destinație sustenabilă de vacanță, Olanda sărbătorește anul acesta 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, ce i-a oferit eliberarea de dominația nazistă și startul unei epoci extrem de fecunde pentru această țară „mititică”.

Închiriază o bicicletă și plimbă-te printre canale și copacii înfloriți, admiră priveliștile pitorești și descoperă numeroasele atracții incluse în patrimoniul UNESCO. Cele mai bune luni de vizitat Olanda sunt aprilie și mai, când poți prinde un loc și la festivalul de muzică Eurovision și te poți delecta și cu natura în floare!

Amsterdam

Sursa foto: Instagram

 1. Galway, Irlanda

Cum ar fi putut tocmai Capitala Europeană a Culturii să lipsească de pe lista noastră de atracții turistice de bifat în 2020? Galway e exuberant, plin de vitalitate, strălucitor și colorat, tânăr și vibrant. Singurul lucru care îți va lipsi e somnul, dar, crede-ne, nu îi vei duce dorul.

De la puburile mereu pline la cafenelele boeme și romantice, de la expozițiile de artă la concertele stradale date de buskers, îți garantăm că nu ai cum să te plictisești în 2020. Nu rata nicio petrecere, că doar nu degeaba ești în Irlanda: este momentul să uiți de toate dansând până ți se rup pantofii. 

Galway

Sursa foto: Instagram

 1. Kanto, Japonia

Gazdă a Jocurilor Olimpice de Vară în 2020, Japonia revine serenă pe lista de atracții turistice ale anului. Cu o populație de 46 de milioane de locuitori, regiunea Kanto te tentează cu atracții pentru minte, trup și suflet: de la orașele cosmopolite la plimbările în natură sau vizitele în temple.

Nu rata competițiile sportive organizate cu prilejul Olimpiadei, dar nici incursiunile pe Muntele Fiji, plimbările cu bicicleta în jurul Lacului Yamanaka sau expedițiile prin Aokigahara, pădurea cu nume poetic, ce poate fi tradus aproximativ prin „marea de copaci”. Experții recomandă turul Walk Japan, care presupune plimbările pe jos, sustenabile și bune și pentru picior, și pentru planetă.

Tokio

Sursa foto: Instagram

 1. Liberia

Africa strălucește la fel de tare precum stelele cerului său necuprins pe firmamentul atracțiilor turistice din 2020, iar Liberia, deși mai puțin cunoscută, își face intrarea cu grație printre destinațiile de top ale anului. Țara situată pe coasta de vest a Africii a promis să înceteze orice acțiune de tăiere a pădurilor în urma unui acord cu Norvegia și devine unul dintre centrele turismului ecologic.

Bonus: are de toate, de la plaje idilice la parcuri naționale unde poți da nas în nas cu elefanți, cimpanzei sau chiar hipopotami. Nu în ultimul rând, optimismul și firea caldă a localnicilor vor reprezenta întotdeauna un atu.

Liberia

Sursa foto: Instagram

 1. Bonn, Germania

Dacă nu reușești să ajungi la Salzburg, atunci măcar vizitează Bonn în 2020: nu de alta, dar se sărbătoresc 250 de ani de la nașterea lui Beethoven și toată Germania va răsuna de acordurile muzicii clasice. Cele mai faimoase orchestre din lume vor îngâna notele gata să îți vindece orice supărare, iar muzica clasică va susura la colț de stradă, în cafenelele boeme, în restaurantele pitorești și în localurile exclusiviste.

Orașul situat pe malurile Rinului a căzut într-un somn adânc precum Frumoasa din Pădurea Adormită, cedând Berlinului poziția de capitală în anii 1990, dar este mai pregătit decât oricând să renască.

Bonn

Sursa foto: Instagram

 1. Filipine

Suficient a stat Filipine în spatele Thailandei sau al Indoneziei pe post de atracție turistică de top a Asiei Centrale. Lucrurile par să se schimbe deja, această porțiune de paradis cu vegetație luxuriante și insule exuberante fiind pe cale să devină una dintre destinațiile preferate ale lui 2020.

Bonus: multe locuri sunt încă aproape pustii, aventurierii se vor bucura să descopere că infrastructura nu e încă integral pusă la punct, lăsând loc de neprevăzut, iar amatorii de lux se vor bucura de plăceri nebănuite pe insula privată Banwa, fondată de un miliardar britanic. Însă toți turiștii se vor îndrăgosti de bunătatea localnicilor, unii dintre cei mai simpli și mai generoși locuitori ai Asiei.

Banwa

Sursa foto: Instagram

 1. Vancouver, Canada

Dacă tot vorbim despre turism ecologic și sustenabil, să amintim că Greenpeace s-a născut la Vancouver. Iar situația e și mai verde în 2020: administrația locală și-a propus să transforme orașul canadian prin Greenest City 2020 Action Plan, copacii se plantează ca florile, iar natura își recâștigă drepturile. Situat între apele albastre ale Pacificului și lanțurile muntoase ale continentului și acoperit de unul dintre cele mai albastre ceruri, Vancouver trebuie neapărat inclus pe lista de atracţii turistice de bifat în 2020!

Vancouver

Sursa foto: Instagram

 1. Dos Ojos, Mexic

Un alt trend care va domina turismul în 2020 este reprezentat de (re)descoperirea minunatelor locații subacvatice, iar sistemul de peșteri scufundate de pe coasta Peninsulei Yucatan, numit atât de poetic Dos Ojos, trebuie bifat. Apele de cleștar reflectă împrejurimile și lasă să se întrevadă cu generozitate viața subacvatică, iar amatorii de sporturi de apă, precum snorkelingul, se vor simți în al nouălea cer sau, mai bine zis, în raiul acvatic. De partea cealaltă, dacă ești amator de scufundări în adâncuri, descoperă tunelurile întunecate din profunzimile apelor.

dosojos

Sursa foto: Instagram

Acestea sunt atracțiile turistice de top ale anului 2020. Abia așteptăm să aflăm care dintre destinațiile de mai sus se va afla și pe lista ta în anul care tocmai a început. Nu uita să împărtășești cu noi și imaginile de poveste din călătoriile tale! 

Vezi și care sunt destinațiile exotice de bifat acum! Rămâi acasă? Descoperă cele mai bune restaurante din Cluj!

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!