Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

15 idei de vacanțe în 2020, în destinaţii exotice

Redactor Andreea Baluteanu

Știm că nu am intrat încă în 2020, dar, dacă este să planifici ceva din timp pentru anul care vine, candidatul ideal sunt vacanțele. Sfatul nostru (și al experților în travel) este ca în 2020 să pui bani deoparte și să economisești pentru ceva cu totul și cu totul special. Deși city breakurile sunt în continuare opțiuni demne de luat în seamă atunci când ai câteva zile libere și îți propui să vizitezi ceva spectaculos de frumos, vacanțele din 2020 în locații exotice sunt balsam pentru trup și inimă și stimulent pentru creier.

Te vei relaxa, îți vei încărca bateriile, vei descoperi locații paradisiace care îți vor încânta sufletul, dar și faună, vegetație sau culturi ce îți vor deschide mintea către teritorii necunoscute. Descoperă 15 idei de vacanțe din 2020 în locuri care îți taie respirația!

Vacanță în 2020: 15 itinerare de pus pe listă

Tu unde călătorești în 2020? Lasă-ți imaginația să zboare și degetele să zburde pe tastatură, deoarece este momentul să îți planifici cele mai tari vacanțe de anul viitor. Uite ce îți recomandăm!

Tuvalu

Tuvalu

Sursă foto: Instagram

Nu, nu ai murit și nici nu ai ajuns în Rai, ești doar în Tuvalu, o țară insulară din Polinezia, în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia. Alcătuită din patru insule de corali și 5 atoli, Tuvalu uimește cu straturile de nisip alb și strălucitor ca zăpada, cu plajele întinse și mătăsoase și, firește, cu recifurile de corali pentru care merită să te apuci de scuba diving. Când nu te lăfăi la soare, sorbind dintr-o nucă de cocos cu nicio grijă pe lume, practică voleiul local, „te ano”. Insula a fost vizitată de curând de Ducii de Cambridge, Kate și William, așa că fă tot posibilul să o pui pe wishlist.

Punta Cana, Republica Dominicană

Dacă nu te mai poți înscrie la Exatlon, cine spune că nu poți vizita una dintre cele mai celebre stațiuni din lume, ce face parte din provincia La Altagracia a acestei micuțe, dar încântătoare țări din America Latină? Dacă Tuvalu e definiția Raiului pe pământ, Punta Cana pare un paradis exotic de pe altă lume. Cei 32 de kilometri de plajă îți vor răsfăța picioarele în căutare de nisip fierbinte și alinător, iar atracțiile turistice, dintre care menționăm escapada cu tiroliana pe nu mai puțin de 13 kilometri, mișună la tot pasul. Și, fiindcă turismul ecologic va fi și la mai mare căutare în vacanțele din 2020, nu uita să vizitezi și Parcul Ecologic Indigenous Eyes dacă ajungi în Punta Cana.

Punta Cana

Sursă foto: Instagram 

Ouarzazate, Maroc

Numit și „poarta deșertului” (The Door of the Desert), Ouarzazate te va face să uiți cât ai clipi cu ochii orbiți de nisip de Marrakech. Nu ai parte de plajă și nici de valuri, dacă nu le pui la socoteală pe cele ale deșertului. Ce vei descoperi însă îți va hrăni ochiul și sufletul! Situat în inima deșertului, Ouarzazate reprezintă o locație de top pentru numeroase filme celebre, de la „Lawrence al Arabiei” la „Întoarcerea Mumiei”, dar te va delecta și cu situri UNESCO, precum citadelele antice. Fugi de îți rezervă un bilet, deoarece lunile cele mai potrivite pentru o vizită în Ouarzazate sunt mai și iunie, deja aglomerate.

Ouarzazate

Sursă foto: Instagram  

Ubud, Bali

O să te simți ca în „Mănâncă, roagă-te, iubește” într-una dintre locațiile de vacanță din 2020 care schimbă vieți. Bali e mai mult decât insula cu terase verzi de orez, întinse confortabil la umbra magică a cocotierilor și palmierilor, sau o colecție de plaje divine, e practic un lăcaș al spiritualității. Uită de toată pleiada de vedete care pretind că și-au regăsit (și apoi lăsat) sufletul în Bali și îngrijește-te numai de al tău. Nu rata tradițiile locale, atât de autentice și de înviorătoare într-o lume a tehnologiei, nu pierde din vedere ocazia de a face un masaj ca la mama sa acasă și, în general, vizitează cât mai mult!

Ubud

Sursă foto: Instagram   

Maputo, Mozambic

Ce poate fi mai exotic pentru sufletul nostru european decât continentul negru? Vizitează Africa, mai ales că este pe cale să salveze lumea datorită numeroaselor acțiuni de împădurire. O vacanță în Maputo e ca un cocktail în care ai amestecat atât de multe ingrediente încât la un moment dat este posibil să te doară capul, dar e o durere „bună”. Clădiri aparținând arhitecturii portugheze șed alături de blocuri marxiste și de grădini luxuriante, dar veselia și pofta de viață a localnicilor sunt un remediu pentru orice. Degustă neapărat piri-piriul local și bea un cocktail caipirinha cât timp faci plajă: a zis cineva vacanță exotică în 2020?

Maputo

Sursă foto: Instagram

Barbados

Dacă ești suficient de norocoasă, e destul de posibil să dai peste Rihanna total întâmplător și numai pentru asta ar trebui să îți programezi o vacanță în 2020 în această superbă insulă din Caraibe. Adăugăm nisip pudrat și fin, care îți gâdilă călcâiele, ape turcoaz, o viață de noapte trepidantă, obiective UNESCO, grădini care îți vindecă sufletul sătul de poluare, minuni ale naturii și, bineînțeles, unul dintre cele mai primitoare popoare.

Sursă foto: Instagram

Sursă foto: Instagram 

Puerto Vallarta, Mexic

Începem să ne îndreptăm tot mai mult către țările din America Latină, iar Mexicul, deși destul de riscant din cauza ratei crescute a criminalității, reține totuși un crâmpei de paradis în insule. Un astfel de exemplu este Puerto Vallarta, numit simplu Vallarta, care a început să devină popular în anii 60 printre americanii din înalta societate. Azi e deschis oricui, de la tinerii dornici să înoate cu delfinii la cei mai în vârstă, ce jinduiesc la o plimbare pe nisipul fin, printre palmierii strălucind în soare. Nu rata și incursiunile în buticurile locale pline de artă.

puerto vallarta

Sursă foto: Instagram 

Insula Paștelui, Chile

Dincolo de frumusețea aproape nealterată, această insulă din Polinezia pare atât de străină nu numai de mama Chile, dar și de restul lumii. Faimoasă mai ales pentru statuile cu forme bizare, a căror semnificație nu a fost descoperită nici azi, Insula Paștelui emană un vibe magnetic: dacă în Bali îți vei descoperi spiritualitatea, aici poți păși în alte lumi. Nu rata, firește, straniile moai, dar nici mai pământenele tururi locale sau muzeele pentru o porție de cultură.

insula pastelui

Sursă foto: Instagram 

Diego Suarez, Madagascar

Un trend care se va remarca în domeniul vacanțelor din 2020 este acela al descoperirii unor locuri noi, cât mai puțin frecventate de turiști, în paralel cu atracțiile ultrapopulare. Este și cazul portului Diego Suarez (Antsiranana) din nordul Madagascarului, cotat de National Geographic printre atracțiile exotice de top din anul care stă să înceapă. Renumit inițial pentru comerțul de pește și băuturi alcoolice, Diego Suarez nu are acces direct la plaje, deși acestea nu sunt departe, dar este vizitat de câteva dintre cele mai luxoase iahturi și e populat de clădiri vechi din epoca colonială, cu un ritm molcom și pașnic al vieții de care te vei îndrăgosti.

Diego Suarez

Sursă foto: Instagram  

Serengeti National Park, Tanzania

Cea mai întinsă rezervație naturală din lume aflată în sălbăticie, Parcul Național Serengeti nu putea lipsi de pe lista de atracții turistice exotice de bifat în 2020. Întinzându-se pe o suprafață de aproape 15 mii de kilometri și reprezentând și cel mai important ecosistem protejat, parcul e recunoscut pentru migrația anuală de gnu, dar și pentru populațiile de elefanți, lei și rinoceri. Îmbarcă-te într-o cruciadă prin savană și nu ezita să rezervi bilete la un hotel de cinci stele, pentru o experiență completă, once in a lifetime.

Serengeti National Park

Sursă foto: Instagram  

São Miguel, Azore, Portugalia

Cea mai mare insulă din arhipelagul portughez din Azore, São Miguel te va face să te freci uimită la ochi, întrebându-te dacă te mai afli încă pe acest pământ. Supranumită și Insula Verde datorită varietății de vegetație, această locație musai de vizitat în 2020 e gazdă a vulcanilor, a unui lac în două culori și a pădurilor maiestuoase. Nu rata panorama asupra Lacului Sete Cidades, colorat în două nuanțe mirifice, mănâncă alimente gătite direct de vulcan, îmbăiază-te în apele oceanului încălzite de izvoare termale și clătește-ți ochii cu câteva dintre minunățiile de neegalat ale acestei lumi.

São Miguel

Sursă foto: Instagram 

Loja, Ecuador

Orașul din Ecuador e o adevărată bijuterie, din păcate (sau din fericire), încă nedescoperită de marea masă a turiștilor. Supranumită Ciudad Castellana, Loja e încă fidelă rădăcinilor sale spaniole și tradiției catolice, impresionând cu vegetația luxuriantă specific ecuatorială, dar și cu civilizaţia cu iz european, cu bogăția culturală și arhitecturală. Plimbă-te de-a lungul râului Malacatos și ia un prânz pregătit de localnici într-unul dintre multiplele sale parcuri, delectează-te cu superbele grădini din Plaza Parque Central și reculege-te apoi în Catedrala din Loja în timp ce visezi la clipele de comuniune cu natura petrecute în Grădina Botanică.

Loja

Sursă foto: Instagram 

Quang Nam, Vietnam

O provincie situată pe coasta sud-centrală a Vietnamului, Quang Nam e străjuită de creste semețe, e acoperită de păduri și traversată de râul The Thu Bon, fiind una dintre cele mai verzi și mai pitorești locații exotice ale lumii. Cu situri culturale ce fac parte din World Cultural Heritage încă din 1999, Quang Nam te răsfață inclusiv cu 120 de kilometri de coastă cu plaje curate și în mare parte nepopulate, dovedind că e o adevărată nestemată numai bună de descoperit și al cărei secret trebuie musai păstrat. Participă și la festivalurile localnicilor, pentru o experiență vietnameză cât mai autentică.

Quang Nam

Sursă foto: Instagram  

Todra Gorge, Maroc

Prima țară cu două atracții turistice de savurat în vacanțele din 2020, Marocul te va face să uiți de Marele Canion cu al său Todra Gorge. Un ansamblu de defilee săpate în calcar, printre care un râu cu ape de cleștar șerpuiește precum o panglică, Todra Gorge se va deschide în fața privirii tale înmărmurite dinspre drumul ce vine de la Tinerhir, dincolo de satele de berberi, oferindu-ți o senzație amețitoare cu zidurile sale înalte de piatră roz și gri. Te vei simți ca și cum porțile Raiului s-ar fi închis în urma ta! Cel mai bun moment pentru o vizită este dimineața, atunci când soarele se strecoară cu blândețe, luminând acest paradis terestru.

Todra Gorge

Sursă foto: Instagram 

Gili Air, Lombok, Indonezia

Am ajuns și la a doua țară ce reține atenția vacanțelor din 2020 cu mai multe locații exotice. Una dintre cele trei insule de pe coasta Lombokului, Gili Air e acoperită cu nisip fin și alb și scăldată de apele turcoaz ce adăpostesc o viață acvatică bogată. Cea mai relaxantă atracție turistică de pe lista noastră de azi, Gili Air e străină de mașini, de supărări și de necazuri și te va îndemna să meditezi în pace la viața ta și la tot ce e frumos în ea. Bifează măcar un apus însângerat, fă surf, admiră cu venerație vulcanul sacru Gunung Rinjani și bucură-te de tihnă. Dacă te saturi de tăcere și vrei un strop de party, pășește în vecina Gili Trawangan: aici ai tot ce îți poftește inima.

Gili Air

Sursă foto: Instagram 

Acestea sunt cele 15 destinații exotice pe care să le pui pe lista de must-see în vacanțele din 2020. Care dintre ele ți-a făcut cel mai tare cu ochiul?

Vezi și cele mai frumoase destinații pentru o vacanță reușită în Muntenegru și apoi hrănește-te cu un strop de istorie locală, citind 10 lucruri neștiute despre Turnul Chindiei din Târgoviște.

Surse foto: iStock, Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!