Andreea Marin nu a fost plătită la începuturile carierei din televiziune! Ce a spus, abia acum, despre salariul său de la „Surprize, Surprize”

Andreea Marin nu a fost plătită la începuturile carierei din televiziune! Ce a spus, abia acum, despre salariul său de la „Surprize, Surprize”

Ramona Jurubita

Au trecut mai bine de două decenii de când Andreea Marin s-a făcut remarcată prin intermediul emisiunii „Surprize, surprize”, pe care o prezenta la TVR1. Oamenii au văzut însă doar ce se difuza pe post și nu au știut niciodată ce se întâmpla în spatele camerelor. Abia acum, la 15 ani de la încheierea filmărilor, Zâna Surprizelor a oferit detalii uluitoare din culise.

Invitată în podcastul lui Horia Brenciu, Andreea Marin a vorbit despre începuturile ei la cârma emisiunii care a consacrat-o și a făcut o dezvăluire care i-a șocat pe urmăritorii de pe canalul artistului. Când a fost întrebată dacă este adevărat că nu a fost plătită în primele trei luni, vedeta nu s-a ferit să ofere un răspuns și să vorbească deschis despre acest subiect.

„E adevărat că în primele luni de „Surprize, Surprize” nu ai fost plătită de Lazarov?” – aceasta este întrebarea adresată de Horia Brenciu, întrebare ce a declanșat în mintea prezentatoarei TV o înșiruire de amintiri despre acele vremuri.

„Da, e foarte adevărat, dar nu e un secret. Da, în primele trei luni, nu doar eu, ci toți cei care intrasem cu dreptul în echipă, fuseserăm aleși. Dar ni s-a spus: nu aveți voi banii să plătiți câtă școală o să învățați aici de la mine în primele luni. După trei luni scapă cine poate, rămâne numai cine merită cu adevărat. Acum, în ziua de astăzi, tinereii noștri se duc și cer și pe mama și pe tata de la primul pas pe care îl fac în biroul în care sunt intervievați. Ori de aia nu ajung ei prea departe, pentru că ei nu știu că performanța nu se atinge așa.

Performanța înseamnă să începi și din genunchi, să speli pe jos, să dai cu mătura, să le înveți pas cu pas pe toate. Ca apoi să știi când vei fi tu mare ce să ceri fiecăruia și să respecți munca fiecăruia. Da, trei luni nu am fost plătită, eram prima, plecam ultima de la redacție. Iubeam ceea ce făceam, se vedea entuziasmul meu, în ciuda faptului că nu eram plătită și nu eram nici vreo persoană bogată sau cu cine știe ce resurse de acasă. Dar resursa cea mai prețioasă pe care o aveam eu era această dorință de a reuși, de a demonstra, de a face o treabă bună. Și cu această resursă am avut de câștigat apoi. Și după aceea am fost și plătită. Deci care e graba, până la urmă?”, a povestit Andreea Marin în podcastul „Lucruri Simple”.

@horiabrenciuofficial Primele luni ale emisiunii “Surprize, surprize” au fost pro bono! 😎 Premiera podcast Andreea Marin, astă seară, ora 20.00, pe pagina mea de ytb! 🥸 #lucrurisimple ♬ sunet original - Horia Brenciu

Este greu de crezut că a acceptat să lucreze fără să încaseze un salariu, mai ales că aceasta nu era prima ei slujbă în presă. Lucra deja de la vârsta de 19 ani, iar când s-a implicat în acest proiect avea deja 25 de ani. Totuși, după multă muncă și multe eforturi pentru a excela în domeniu, vedeta a început să își conștientizeze valoarea și să nu mai accepte compromisuri.

Anii au trecut, iar după încheierea filmărilor pentru „Surprize, Surprize”, ea a fost imlicată în multe alte proiecte, până când a ajuns să prezinte emisiunea „Prețuiește Viața”, difuzată tot la TVR1. A renunțat la cârma emisiunii după o vreme, iar plecarea ei a dat naștere unor zvonuri legate de salariu, pe care ea nu l-a dezvăluit niciodată.

Lucia Hossu-Longin, membră a Consiliului de Administrație al televiziunii publice a declarat că vedeta a demisionat, nemulțumită fiind de banii pe care îi primea.

„Este deplasat și exagerat! (…) Andreea Marin primea 16.000 de euro doar onorariul ei pe săptămână… Conținutul emisiunii nu justifica banii. Ne-am opus la sumele exorbitante cerute de Andreea Marin… 20.000 de euro e mult. Am votat pentru proiectul ei, dar am avut multe observații și am cerut reducerea banilor. Cifra de 16.000 de euro pe ediție e oficială, iar când a fost redusă la 12.000 de euro pe ediție, ea a plecat. Probabil s-a considerat jignită, ofensată. Emisiunea era grea, dar un documentarist muncește trei luni pentru un film sau o investigație și primește o sumă de râsul curcilor.

S-a dorit divertisment de calitate, dar după primele ediții s-a văzut că nu era chiar ce se aștepta. Și-a impus echipa ei, de la director de producție la nu știu câți regizori. Au fost goniți oamenii de la etajul cinci ai turnului și împrăștiați peste tot ca să se instaleze ea cu echipa ei. Au lucrat cu ea doar unu sau doi angajați ai TVR. Ni s-a spus că așa lucrează Andreea Marin, că ea pune condițiile, că vine cu echipa ei și trebuie să i se dea etajul, birourile, calculatoarele. Înțeleg că la pretențiile ei nu se putea răspunde, că erau deplasate când TVR e financiar la pământ. Asta nu face parte din codul moral al unui om de presă. Ea și-a încasat banii, iar oamenii ei mai au de primit o sumă mică.”, a spus Lucia Hossu-Longin, potrivit Gândul.

La acea vreme, Andreea Marin s-a apărat în fața acestor acuzații și a ținut să își spună punctul de vedere cu privire la această neînțelegere. Iată declarația ei:

„Declarația doamnei e stupefiant de departe de adevăr, pare o reacție a unui om supărat pe ceea ce trăiește în propria instituție, dar cum noi nu am avut niciun contact profesional direct, mi-e imposibil să o înțeleg. Interesant e că sumele „oficiale” vehiculate de diverse persoane cu funcții de conducere în TVR diferă de la o declarație la alta și fiecare susține că cifra sa e cea reală. Mi-e greu să înțeleg intențiile celor care fac astfel de afirmații neadevărate, cert e că acestea sunt menite să știrbească o reputație pe care am clădit-o cu multă seriozitate, studiu și dăruire în această muncă timp de 20 de ani.”

De-a lungul timpului, Zâna Surprizelor a mai vorbit și în alte interviuri despre sumele încasate, dar fără să ofere date concrete. Niciodată nu a dezvăluit adevăratele cifre trecute în contractele sale, dar a împărtășit cu oamenii secretele care au ajutat-o să își crească veniturile.

„La TVR Iași salariul era la început mic, de reporter cu jumătate de normă. La știri aveam un singur sacou al meu, galben, cel cu care apăream zi de zi la premiile Oscar. Cei de acolo m-au numit „Lady în Yellow”, crezând că e o strategie de imagine, de fapt.
Apoi, la „Surprize', aveam un salariu mult sub cel al prezentatoarei programului similar din alte țări. Dar Lazarov mi-a spus: „Eu nu voi plăti mai mult, aceasta e piața din România și nivelul de aici, dar te voi învăța cum să îți folosești mintea și potențialul să câștigi altfel adițional. Fă-ți o firmă și vei vedea că poți.”

Așa am făcut. La început, doar salariul intra prin firmă, apoi ușor, ușor am învățat că pot fi un bun comunicant. Am început să lucrez cu lumea publicității, cu firme mari la nivel internațional. Am devenit eu însămi producător, creator, am făcut școală în America pentru a învăța mai mult și lucrurile au crescut în timp.

M-am dezvoltat. Astăzi, am propriul Creative Hub Voice&Visibility, locul în care evenimente de tot felul și concepte mari de campanii sunt create și ajută companiile și comunitatea. Este locul unde avem tehnica necesară pentru filmări și ședințe foto profesionale și multe altele.”, a declarat ea pentru Cancan.

Andreea Marin este un exemplu de ambiție și determinare pentru tinerii din România și mulți chiar se ghidează după sfaturile sale prețioase.

Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia

Surse foto: Youtube

Surse articol: YoutubeGandulCancan

Articolul urmator
Ce mai face Tuncay Ozturk, fostul soț al Andreei Marin, de când a ieșit din lumina reflectoarelor
Ce mai face Tuncay Ozturk, fostul soț al Andreei Marin, de când a ieșit din lumina reflectoarelor
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.