Boala surprinzătoare de care suferă Brad Pitt. A mărturisit că-i afectează grav viața

Boala surprinzătoare de care suferă Brad Pitt. A mărturisit că-i afectează grav viața

Alida Enache

De câte ori nu s-a spus faptul că Brad Pitt este arogant? El are obiceiul de a-i nu băga în seamă pe cunoscuții săi sau pe multe alte persoane pe care le-a mai văzut în trecut și chiar există un motiv pentru care face acest lucru. Nu, nu caracterul său e de vină, ci boala de care ar suferi.

Unicul Brad Pitt, acum în vârstă de 59 de ani împliniți în decembrie 2022, a mărturisit într-un interviu recent acordat pentru articolul de copertă al publicației GQ că ar suferi de o boală grea, care îi afectează teribil existența. Afecțiunea se numește "orbul fețelor" sau "Prosopagnozie" și se caracterizează prin dificultăți de recunoaștere a fețelor, inclusiv pe cele ale persoanelor dragi.

Imagine cu Brad Pitt în Los Angeles

"Nimeni nu mă crede!", a menționat actorul, care încă nu a primit un diagnostic oficial din partea medicilor. Acesta a fost acuzat de multe ori că este arogant, dar, după cum spune chiar el, tulburarea sa este de vină pentru momentele în care, pur și simplu, nu mai recunoaște oamenii din jurul său.

Boala sa l-a chinuit de-a dreptul pe parcursul ultimului deceniu și, la un moment dat, chiar s-a gândit să se izoleze din cauza ei.

„De aceea stau acasă!”, spunea el într-un interviu acordat revistei Esquire, în anul 2013, făcând referire la problema sa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Ce este Prosopagnozia

Conform Institutului Național de Tulburări Neurologice și Accidente Vasculare Cerebrale, Prosopagnozia este o afecțiune neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele oamenilor, fie ei apropiați sau nu. Această boală apare încă de la naștere sau chiar mai târziu și poate afecta întreg parcursul vieții al celui care suferă de ea.

În general, cei cu o astfel de tulburare folosesc diverse modalități de a identifica persoanele: recunoașterea vocii, diferențierea după îmbrăcăminte sau după semne distinctive fizice.

Prosopagnozia este diferită de la un caz la altul și variază ca severitate. Anumiți oameni nu-și recunosc apropiații sau chiar familia, în timp ce alții nu-și pot recunoaște nici măcar propria reflexie în oglindă. Unele persoane nu pot nici măcar să facă o distincție între fețe și obiecte.

Boala vine la pachet, bineînțeles, cu urmări grave în ceea ce privește sănătatea mintală a celor care suferă de ea. Anxietatea și depresia pot apărea cu ușurință în acest caz, deoarece bolnavul ar putea deveni deprimate cronic. Acesta tinde să se izoleze tocmai pentru că îi este teamă că nu-i va putea recunoaște pe apropiații săi.

Oamenii de știință preconizează că această tulburare neurologică ar putea proveni din genele moștenite de la familie, însă nu i-au găsit până acum o cauză clară.

„Nu pare să existe nicio anomalie structurală evidentă în creier pentru cei născuți cu această afecțiune”, a spus doctorul Andrey Stojic, director de Neurologie Generală la Clinica Cleveland.

La momentul actual, nu există un tratament pentru această boală.

Citește și: Travis Barker, dus de urgență la spital! Ce se întâmplă cu toboșarul de la Blink-182

Surse foto: Instagram,

Surse articol: Justjared, Nytimes, CNN

Articolul urmator
Alexandra Ungureanu, mai sinceră ca oricând. A mărturisit că suferă de o boală cruntă, care nu-i permite să devină mamă
Alexandra Ungureanu, mai sinceră ca oricând. A mărturisit că suferă de o boală cruntă, care nu-i permite să devină mamă
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.