Ce mănâncă foarte des Prima Doamnă a României. Este felul ei de mâncare preferat și chiar îl gătește acasă

Ce mănâncă foarte des Prima Doamnă a României. Este felul ei de mâncare preferat și chiar îl gătește acasă

Alida Enache

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, este o prezență discretă și extrem de rafinată, dar și o gospodină iscusită. Nu este deloc pretențioasă atunci când vine vorba de mâncare, pe care alege să și-o gătească singură-singurică, chiar la ea acasă.

Deși a mărturisit de multe ori că adoră mâncarea franceză, preparatul ei preferat face parte, bineînțeles, din bucătăria românească tradițională. Îl gătește de nenumărate ori și, după cum spune o sursă apropiată acesteia, este o bucătăreasă talentată și pasionată.

 Klaus Werner Iohannis și Carmen Iohannis la Palatul Regal din Madrid, Spania - 13 iulie 2015Klaus Werner Iohannis și Carmen Iohannis la Palatul Regal din Madrid, Spania - 13 iulie 2015

Este vorba de celebra ciorbă de perișoare mult adorată de români. Carmen Iohannis, acum în vârstă de 61 de ani, se delectează și ea, la rândul ei, cu acest preparat tradițional absolut delicios, pe care a învățat să-l prepare chiar de la mama sa.

„E cea mai bună ciorbă pe care am mâncat-o eu vreodată, și toată lumea o apreciază.”, a mărturisit o persoană apropiată familiei Iohannis, conform Wowbiz.ro.

 Imagine cu o farfurie cu ciorbă de perișoareAici găsești cea mai gustoasă și rapidă rețetă de ciorbă de perișoare

Carmen Iohannis nu a renunțat la cariera ei

Chiar dacă a devenit Prima Doamnă a României, aceasta nu a renunțat niciodată la cariera sa din domeniul învățământului. Este, în continuare, profesoară de engleză la Sibiu, la Colegiul Gheorghe Lazăr, hotărând să le rămână aproape elevilor ei și pe parcursul următorilor ani.

„Nu vreau să renunț la cariera mea, voi încerca să mă împart între Sibiu și București. Încerc să îmi păstrez o parte din cursuri la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Să-mi îndrum clasa și în următorii ani. Încerc să fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu și apoi la București. Nu, nu vreau să renunț la cariera mea.”, povestea ea, în trecut, într-un interviu pentru TVR.

În ciuda titlului pe care îl posedă, Prima Doamnă a României este o prezență modestă și preferă să stea departe de ochii curioșilor. Aceasta nu oferă, în general, detalii din viața personală, iar aparițiile sale publice sunt limitate. Nu obișnuiește să își însoțească soțul, pe Klaus Iohannis, chiar la fiecare eveniment la care el participă, însă de fiecare dată când o face, iese în evidență cu alegerile ei vestimentare elegante și de bun gust.

Citește și: Povestea de viață a Floricăi Bagdasar, prima femeie ministru din istoria României și soția doctorului Bagdasar

Surse articol: Impact, Substantial, Ego

Surse foto: Getty, iStock

Articolul urmator
Denisa Tănase a vorbit sincer despre prima căsnicie: „Au fost multe măști și-n prima căsnicie”
Denisa Tănase a vorbit sincer despre prima căsnicie: „Au fost multe măști și-n prima căsnicie”
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.