Cine a fost Mata Hari? Povestea reală din spatele identității de spion

Alida Enache

Femeia fatală supremă, dansatoarea exotică, plină de farmec și total nevinovată sau olandeza seducătoare cu identitate de spion? Cine a fost, cu adevărat, Mata Hari, femeia superbă, cu trecut controversat, care a marcat pentru totdeauna istoria acestei lumi? 

A murit, cu demnitate, la doar 41 de ani, iar viața sa atât de controversată face, în continuare, subiectul a numeroase filme și cărți. Mata Hari a avut un parcurs al existenței presărat cu multe drame și chiar sărăcia a împins-o spre a deveni dansatoare și curtezană. 

Nu s-a bucurat niciodată de o poveste reală de iubire, căci a avut parte de un soț abuziv și infidel, iar la un moment dat chiar a încercat să o omoare. La rândul ei, Mata Hari și-a căutat deseori fericirea în patul altor bărbați, însă majoritatea i-au oferit bani pentru asta, ci nicidecum dragostea și aprecierea lor.

Printre cei pe care i-a sedus pe parcursul vieții sale se numără și bărbați cu rang înalt, ofițeri germani și francezi, și tocmai pasiunea sa pentru un căpitan ar fi adus-o în postura de a deveni spion. Află, din galeria foto, care a fost adevărata față a lui Mata Hari, dar și ce se speculează despre existența sa la mai bine de 100 de ani de când a murit! 

Citește și: Viețile tragice ale celebrităților, care par scenarii de film, dar sunt cât se poate de reale

Un parcurs al vieții presărat cu numeroase tragedii Vezi galeria foto » Soțul ei era abuziv și a încercat să o omoare Avea nevoie de bani, așa că a devenit dansatoare

Surse foto: Getty

Surse articol: Time, Britannica, History

Articolul urmator Departe de a fi cuplul perfect. Detalii surprinzătoare despre povestea de dragoste dintre John Lennon și Yoko Ono

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.