Copilăria grea a Regelui Charles. A fost agresat la internat și singura alinare i-a adus-o un ursuleț de pluș

Copilăria grea a Regelui Charles. A fost agresat la internat și singura alinare i-a adus-o un ursuleț de pluș

Alida Enache

Acum este unul dintre influenți și apreciați oameni de pe tărâmurile Marii Britanii, însă a avut multe de îndurat până să ajungă aici. Regele Charles a fost abuzat în urmă cu zeci de ani, a avut o copilărie foarte tristă și nici măcar proprii săi părinți nu au fost dispuși să-i ofere înțelegere și afecțiune. Cu timpul, a dezvoltat probleme în a-și gestiona temperamentul și și-a găsit alinarea în brațele... unui ursuleț de pluș. Da, ai citit bine!

Biografia Regelui Charles, „Regele: Viața lui Charles al III-lea”, urmează să apară pe piață în viitorul apropiat și promite să vină cu numeroase povești controversate care, cu siguranță, te vor lăsa și pe tine cu gura căscată. Autorul regal Christopher Andersen, căci el a scris această carte, a făcut deja câteva afirmații despre ceea ce urmează să afle publicul larg despre viața suveranului, într-un interviu acordat lui Rachel Smith de la Entertainment Tonight, care a șocat o lume-ntreagă.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, acum în vârstă de 73 de ani, împliniți la data de 14 octombrie 2021, a avut o copilărie foarte grea, a fost agresat de colegii de la internat și abuzat emoțional chiar de tatăl său, Prințul Filip, Duce de Edinburgh, și niciodată, dar niciodată, nu a avut parte de alinarea mamei sale, regretata Regină Elisabeta. Nu te așteptai la asta, nu-i așa?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalvintagebritish

Și mai mult de atât, pentru că nu a primit înțelegerea părinților săi, suveranul, la vremea aia doar un copil, și-a găsit liniștea în brațele... unui ursuleț de pluș. Jucăria respectivă i-a stat aproape mai bine de 40 de ani și chiar a dispus de propriul său valet. Atunci când avea nevoie de reparații, fosta dădacă a regelui, Mabel Anderson, era chemată pentru a rezolva problema. Nimeni altcineva nu avea voie să atingă ursulețul regal.

O persoană din interiorul palatului a dezvăluit faptul că dădaca, căreia i se zicea Mispy, „era singura ființă căreia i se permitea să ia acul și ața pentru a repera ursulețul de pluș al Prințului Charles”.

Mabel Anderson a intrat în Casa Regală atunci când Regele Charles a avut nevoie de o asistentă medicală, iar de atunci a devenit o persoană indispensabilă familiei regale. A fost angajată tocmai pentru că nu ar fi lăsat să se vadă că este emoționată la interviu. „Nu tremura de nervi”, s-a spus despre ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KING CHARLES III (@kingcharlesoficial)

Fiul regretatei Regine Elisabeta nu a renunțat la ursulețul său nici măcar atunci când a devenit un adult în toată firea și l-a ținut aproape mult timp chiar și după ce a împlinit 40 de ani. Nu obișnuia să părăsească palatul fără să își ia jucăria cu el.

"Avea mai bine de 40 de ani și, de fiecare dată când acel ursuleț trebuia reparat, ai fi zis că este vorba despre propriul său copil care suferă o operație majoră", a mărturisit Andersen.

Dacă ți se pare ciudat că Regele Charles al III-lea, unul dintre cei mai influenți oameni de pe tărâmurile Marii Britanii, a folosit un ursuleț de pluș pentru sprijin emoțional timp zeci de ani după ce a trecut de perioada copilăriei, ei bine, trebuie să afli că viața sa nu a fost deloc roz pe atunci. A fost un copil singuratic, abuzat, care, din păcate, nu s-a bucurat niciodată de dragostea și de sprijinul părinților săi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@british.royaltyfamily)

În plus de asta, a suferit cumplit atunci când a trebuit să se mute la internat și, implicit, să stea departe de dădaca sa.

„Prin ce a trecut este cu adevărat alarmant. Ca băiat, ca tânăr, a fost bătut în mod repetat de elevi mai mari, atârnat dezbrăcat într-un duș și stropit cu apă rece și lăsat acolo. A fost bătut și trântit la pământ”, a menționat Andersen.

Tânărul Charles le-a cerut ajutorul părinților săi în acea perioadă, însă Regina Elisabeta și Ducele de Edinburgh nu au reacționat nicicum la suferința copilului lor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Collector 🇳🇱 & 🇧🇪 (@dianaspencercollector72)

„Le-a scris scrisori părinților săi prin care îi implora să îl scoată din școală… După standardele de astăzi, gestul lor ar putea fi asemănat cu o inițiere sau cu un abuz asupra copiilor, sincer, și totuși părinții lui au închis ochii la asta. Cred că acest lucru a provocat un resentiment enorm”, a mai menționat scriitorul.

Într-adevăr, relația Regelui Charles cu părinții săi nu s-a îmbunătățit niciodată. Regina a fost "rece și distantă", iar Prințul Philip "îl hărțuia".

"Charles a descris relația sa cu mama lui, Regina Elisabeta, menționând că ea era rece și distantă, că tatăl său era un bătăuș care îl hărțuia, care îl făcea să plângă în fața altor persoane, îl hărțuia fizic.”, se mai arată în biografie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lau (@lauperezcisneros)

Actualul monarh al Marii Britanii nu a petrecut prea mult timp cu părinții săi, iar aceștia nu l-au vizitat nici măcar în perioadele importante din viața lui. Regina Elisabeta și partenerul ei nu s-au dus să-și vadă copilul nici măcar atunci când a fost spitalizat când i-au scos amigdalele sau când și-a rupt glezna.

Chiar și Johnny Stonborough, un fost jurnalist și istoric, care i-a fost coleg regelui în adolescență, a menționat că: "Am fost la școală cu regele Carol, îmi părea rău de el".

"Charles era un băiat mic, de 13 ani, îmbrăcat într-un costum gri, cu urechi destul de mari, și părea îngrozit (...) Era foarte inteligent și studios. Era, de asemenea, artist, bun la pictură și la sculptură (...)

Băieții mai mari se luau de Charles. Cred că una dintre probleme era că personalul spunea că Charles "nu trebuie să fie tratat diferit", ceea ce, cred eu, le dădea oamenilor o scuză pentru a fi răutăcioși cu el (...) Noi nu ne luam de el în clasă, dar, pe terenul de rugby, unii băieți îl atacau, trăgându-l de urechi și lovindu-l. Era o țintă (...)

Charles nu s-a plâns niciodată. Nu a plâns niciodată - sau, cel puțin, nu din câte știu eu. Este greu de spus cum se simțea în acel moment, deoarece băieții mici sunt învățați să fie mai degrabă stoici. Dar nu a reacționat niciodată și nu a ripostat niciodată (...) Mi-a părut rău pentru el. Mi-am dat seama că era agresat rău de tot și nu prea știam ce să fac în privința asta.", a povestit fostul jurnalist prin intermediul unui articol pentru Newsweek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liene li (@misslelisli)

Tocmai pentru că nu a avut o copilărie fericită, Regele Charles a dezvoltat, cu timpul, probleme de gestionare a temperamentului. Anderson l-a descris pe suveran ca fiind "foarte capricios".

"Are un temperament vulcanic, de fapt, poate chiar să facă ravagii", spune autorul.

"Pentru cineva care a spus că a fost agresat în copilărie, prințului Charles îi plăcea în mod clar să ne intimideze. Putea fi plăcut și amabil, dar în același timp, era morocănos și rău. Nu se gândea de două ori înainte de a țipa sau de a te insulta dacă făceai ceva greșit", ar mai fi spus o sursă din interiorul palatului.

Printre detaliile surprinzătoare despre viața Regelui Charles care urmează să fie scoase de lumină în cartea „Regele: Viața lui Charles al III-lea” se numără și reacția pe care a avut-o atunci când a aflat că prima sa soție, Prințesa Diana, a murit. Un angajat al Casei Regale a numit felul în care acesta a reacționat "urletul de angoasă".

"Când... a primit la telefon vestea că Diana a murit, a scos un geamăt care a fost descris de unul dintre servitorii săi ca un urlet de angoasă... Ea era mama copiilor săi, așa că, din acest punct de vedere, a apreciat-o", a spus Anderson.

"Majoritatea oamenilor ar fi surprinși de cât de emoționat a devenit când a aflat de moartea Dianei. Începuseră să își refacă relația într-o oarecare măsură. În cele din urmă, după ani de zile de războaie celebre în ziare... ajunseseră la un fel de armistițiu", a mai menționat acesta.

Citește și: Cum arăta Camilla Parker în tinerețe. Nu este de mirare că i-a picat cu tronc prințului Charles!

Surse foto: Getty, Facebook

Surse articol: Newsweek, Republicworld, Cosmopolitan

Articolul urmator
Regele Charles va purta robele bunicului său la încoronare. Ce ținută a pregătit Camilla, viitoarea regină consoartă
Regele Charles va purta robele bunicului său la încoronare. Ce ținută a pregătit Camilla, viitoarea regină consoartă
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.