Cum arată azi Kassandra, micuța adoptată de Iosif Rotariu, după zeci de operații

Cum arată azi Kassandra, micuța adoptată de Iosif Rotariu, după zeci de operații

Ramona Jurubita

Kassandra avea patru ani când a fost salvată de Dana și Iosif Rotariu (60 de ani), iar acum este o domnișoară în toată regula, ajunsă în clasa a XI-a. După zeci de operații, poate să ducă o viață aproape normală și încearcă să dea uitării experiențele prin care a trecut.

UPDATE 20 octombrie 2023: Necazurile se țin lanț de familia Rotariu! În ciuda acestui fapt, se pare că părinții adoptivi ai Kassandrei găsesc întotdeauna o soluție pentru orice problemă care apare. Urmează să meargă din nou în străinătate, căci fata lor adoptivă s-ar putea să aibă nevoie de o nouă operație. Proteza pe care o are în prezent la unul dintre picioare o face să simtă dureri îngrozitoare.

Tânăra de 18 ani este obișnuită cu vizitele pe care le face la spital, căci are la activ peste 50 de operații!

„Plecăm în Franța la un consult medical să vedem ce spun doctorii despre starea ei de sănătate. Are o proteză pusă la piciorul stâng și o jenează foarte tare, are dureri mari seara și nu mai poate sta așa. Are piciorul mai scurt, ea a crescut și situația s-a mai complicat.

Nu ia nimic de ameliorarea durerilor, efectiv stă așa. Când am fost ultima dată la control cu ea în Franța medicii mi-au zis că nu are nevoie să îi schimbe proteza că este foarte bine așa, dar uite că ea nu mai poate să stea, o doare foarte tare. Poate fi operată și în perioada următoare depinde cum decid medicii cât văd ei de gravă situația.”, a declarat Iosif Rotariu într-un interviu acordat pentru Click.

Iosif Rotariu alături de fiica sa adoptivă, Kassandra, în fața spitalului din Hautepierre, Strasbourg.
Iosif Rotariu alături de fiica sa adoptivă, Kassandra, în fața unui spital din Franța

În această vară, de parcă problemele Kassandrei nu erau de ajuns, Dana Rotariu a ajuns și ea de urgență la spirtal. A trebuit să se supună unei operații, după ce i s-au descoperit două tumori la colon. Din fericire, intervenția a fost un succes, țesutul respectiv a fost extirpat, doar că acum merge regulat în Turcia, la chimioterapie.

„Soția pleacă și ea duminică în Turcia, la spital, trebuie să facă a opta ședință de chimioterapie. În ultima perioadă este puțin mai bine dar are de la tratament stări de greață, amețeală plus că părul a început să îi cadă.”, a mai povestit fostul mijlocaș pentru aceeași sursă.

UPDATE 3 mai 2023: Kassandra Rotariu a împlinit 18 ani pe 21 aprilie, iar părinții s-au asigurat că tânăra se bucură din plin de ziua ei de naștere. Deși nu a primit cadouri scumpe, a avut ocazia să se bucure de compania prietenelor sale și să vadă, încă o dată, că are toată susținerea familiei.

„Pe 21 aprilie a fost ziua ei de naștere. A împlinit 18 ani, de acum este majoră. I-am organizat împreună cu soția o zi festivă acasă unde și-a chemat vreo 10/11 prietene/colege. A fost frumos, au râs, au glumit acolo ele între ele. Noi i-am cumpărat de ziua ei de naștere un buchet de flori cadou și îi mai cumpărăm pe parcurs ce are ea nevoie.”, a declarat Iosif Rotariu pentru Click.

În cadrul aceluiași interviu, fostul fotbalist a oferit detalii și despre starea de sănătate a Kassandrei, care încă mai are de trecut prin multe operații. Deși situația este încă destul de complicată, fata de 18 ani continuă să ducă o viață cât se poate de normală, în ciuda neplăcerilor pe care le simte în fiecare zi. Din fericire, îi are alături pe părinții adoptivi, care se asigură în permanență că este din ce în ce mai bine.

„Nu știu când urmează următoare operație pentru Kassandra, așteptăm și noi. Până atunci merge la școală, are rezultate bune și-a făcut și prietene. Nu am treabă cu ea. Este o fata cuminte și tare sociabilă și respectă pe toți cei din jurul ei. Însă, sunt supărat că o dor foarte tare oasele de la atâtea operații vă dați seama că nu este ușor. Seara, în fiecare seară, îi fac masaj și am cumpărat de la farmacie un unguent antiinflamator să îi mai calmeze durerea.”, a povestit el pentru aceeași sursă.

În ciuda acelor dureri cuplite de oase, Kassandra reușește să dovedească întregii lumi că este puternică și că nu se lasă doborâtă de niciun obstacol.

UPDATE 14 martie 2023: Lupta Kassandrei Rotariu pentru o viață normală continuă! Tânăra de aproape 18 ani face eforturi uriașe pentru a se simți din ce în ce mai bine și se supune fără teamă oricărei noi intervenții. Este conștientă că doar așa va reuși să își învingă toate problemele. Iosif Rotariu a povestit, în emisiunea „Exclusiv VIP” de la PrimaTV, care este acum starea fiicei sale. Iată ce dezvăluiri a făcut:

„Kassandra este bine, învață foarte bine la școală. Numai ea știe prin câte a trecut. Au fost foarte multe operații, vor mai fi. Important e că ea este foarte curajoasă, încearcă să meargă înainte în viață. Pentru ea, cel mai important lucru este să învețe foarte bine. Am fost acum 2 luni cu ea la control, la Strasbourg, i-am făcut toate investigațiile. Pe 25 aprilie împlinește 18 ani. Și va trece de la pediatrie la adulți și o comisie care vine de la Paris va studia dosarul și va lua o hotărâre. O va lua prin vară, toamnă, pentru că se oprește din creștere și e nevoie de o altă proteză la picior. Are 1.67 metri și s-a oprit din creștere. Ea s-ar fi înălțat și mai mult la celălalt picior, dar i-au făcut o injecție la Strasbourg, la celălalt picior, și acum s-a oprit din creștere. Vor lua decizia și ne vor anunța ce vor hotărâ cu ea. Însă, sigur anul acesta vor schimba proteza.”

Deși nu a obosit să lupte cu problemele de sănătate, Kassandra a obosit să dea explicații despre parcursul său anevoios. Tot tatăl ei este acela care a anunțat public dorința fetei de a nu mai fi în vizorul presei.

„Din păcate, Kassandra nu prea mai vrea să fie mediatizată. Chiar am avut o discuție cu ea și ea a zis: „Nu, tata! Ca tu nu știi ce e în sufletul meu și nu știi prin ce trec eu, nu ai fost în locul meu.” O las să plângă, să se descarce. Dar cred că o conving, pentru că merită să o vadă lumea și acum. Arată foarte bine, s-a maturizat, învață foarte bine.”, a mai explicat fostul fotbalist.

Iosif Rotariu se mândrește cu fata pe care a crescut-o, mai ales când vede cât de puternică este și cât de ușor trece peste toate greutățile. Se pare că nu se vaită și că a învățat să trăiască permanent cu durerea.

„Ea are probleme, are dureri aproape în fiecare zi. De la proteză i s-a deformat puțin coloana. Dar nu se plânge. Face fizioterapie. Dar e foarte, foarte puternică din punct de vedere mental. Stă până noaptea târziu să își facă temele, merge permanent la școală. Atât de puternic nu am fost nici eu, când am fost jucător. Am avut și eu niște intervenții chirurgicale, dar nu am fost atât de puternic. Ea, însă, vine zâmbind acasă de la școală.”, a spus acesta.

UPDATE 10 februarie 2023: Problemele Kassandrei par să nu se mai termine! Tânăra care va împlini 18 ani în luna aprilie a suferit până acum 50 de operații, iar șirul acesta dureros nu se va încheia în viitorul apropiat. Recent, a fost cu părinții ei în Franța, acolo unde a făcut investigațiile periodice, iar diagnosticul dat de medici nu este unul îmbucurător. Iată ce a dezvăluit Iosif Rotariu pentru Click:

„Am fost plecați săptămâna trecută în Franța la investigațiile medicale de care spuneam în urmă cu ceva vreme. Am făcut toate controalele, i-am făcut și RMN iar acum așteptăm răspunsul medicilor de acolo ce și cum trebuie să facem mai departe în funcție de priorități. Este puțin deplasat maxilarul dar asta nu este problema gravă pentru că la ea coloana este foarte deplasată și trebuie operată de urgență.”

Din păcate, asta nu este tot... Kassandra are nevoie și de o nouă proteză la picior. Totuși, părinții ei sunt optimiști, având în vedere puterea pe care fata o are. Dacă până acum a rezistat eroic în fața atâtor intervenții, ce urmează este mult mai ușor pentru ea. Iosif Rotariu și soția sa Dana sunt liniștiți și împliniți că au reușit să facă mare un copil căruia mulți nu îi dădeau șanse de vindecare în urmă cu 14 ani.

„Mai este și problema piciorului unde are proteza care trebuie și ea schimbată foarte repede din cauză că fata a crescut, s-a dezvoltat, și trebuie neapărat această intervenție. Trebuie făcute amândouă operații, dar nu știu care o să fie prima, totul în funcție de urgență. Kassandra acum este o domnișoară în toată firea, în aprilie, împlinește 18 ani, așa că nu mai am treabă cu ea. Este mândria noastră.”, a mai declarat fostul mijlocaș pentru Click.

-----

În 2009, fostul fotbalist și partenera lui au salvat o pe Kassandra, după ce bunica ei a bătut-o cu bestialitate, a ars-o cu țigara și i-a turnat acid sulfuric pe față. Femeia nu își dorea să aibă grijă de nepoata ei, așa că a chinuit-o cât de mult a putut. A primit atunci o condamnare de opt ani, dar a fost închisă doar șase ani, fiind eliberată pentru bună purtare.

Fiica adoptivă a soților Rotariu are 17 ani și învață foarte bine la școală, fiind mândria celor care au crezut în ea și au sprijinit-o cât de mult au putut. Deși familia a pierdut numărul operațiilor prin care a trecut aceasta, lupta continuă și Kassandra face tot posibilul să ducă o viață cât mai normală. Fata suferă de osteomielită, o boală care afectează sistemul osos, care se manifestă prin inflamația și distrugerea matricei osoase. În general, este cauzată de infecția cu anumite microorganisme patogene de natură bacteriană sau fungică. În cazul copiilor, boala atacă mai ales oasele lungi (ale membrelor superioare si inferioare), iar la adulți afectează mai des coloana vertebrală și șoldurile. 

„Kassandra este bine acum. Este la școală, merge în fiecare zi, ultima sa medie generală a fost de 9,64. Sunt tare mândru de ea. Acum așteptăm luna noiembrie, pentru că trebuie să meargă la un control în Franța și să vedem ce spun medicii, dacă o să îi pună proteza definitivă la piciorul stâng sau nu. Totul în funcție de ce zic analizele. Asta pentru că piciorul trebuie să se oprească din creștere. Vedem la fața locului. Nici nu mai știu a câta operație este. Cred că a 50-a intervenție. Sincer, vreau să vă zic că am pierdut și numărul lor.”, a declarat Iosif Rotariu, pentru Click.

Kassandra Rotariu alături de părinții ei adoptivi, Dana și Iosif Rotariu
Kassandra Rotariu alături de părinții ei adoptivi, Dana și Iosif Rotariu

În luna februarie, fostul fotbalist a intrat în direct prin video call în emisiunea lui Cristi Brancu de la Prima TV, iar alături de el s-a aflat și fiica pe care a adoptat-o în 2009. Tânăra, trecută deja de pragul adolescenței, a vorbit despre starea ei de sănătate și despre speranțele de viitor pe care le are.

„Sunt mai bine, am mai crescut. Mă țin bine pe picioare, dar încă mai am nevoie de ajutor. Am fost în Franța recent și a trebuit să mă verifice și să vadă cum e cu proteza mea. Au zis că momentan totul e ok. Le-am zis că am niște dureri foarte mari la proteză în ultimul timp și au spus că ei nu au ce să îmi facă momentan, ar trebui să încerc cu exerciții și dacă nu merge, să revin la ei.”, a povestit Kassandra Rotariu în emisiunea Exclusiv Vip.

Este puternică și a dovedit acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales că nu simte nicio teamă în momentele în care se îndreaptă spre sala de operație. În plus, este recunoscătoare că a reușit să facă toate aceste intervenții.

„Eu mă bucur cu toate operațiile pe care a trebuit să le fac pentru că mă gâdesc că, într-un final, o să fiu cât de bine pot dacă îmi ies toate bine și mă ajută.”, a continuat.

Kassandra Rotariu alături de fratele ei, Cristian Rotariu
Kassandra Rotariu alături de fratele ei, Cristian Rotariu

În ciuda puterii sale interioare, tânăra a recunoscut că este deranjată de persoanele care o asociază cu povestea tristă de viață și nu o pot privi așa cum este în prezent, fără să se raporteze și la trecut.

„Nu prea-mi place să mă recunoască lumea pe stradă, mi se pare foarte ciudat și nu prea-mi place să vorbesc de chestii de genul. Lumea când aude Kassandra, asociază numele cu un copil cu multe operații și cu multe probleme.”, a mărturisit aceasta.

Așa cum a spus și tatăl ei, se descurcă foarte bine la școală și are doar note mari. Când a fost întrebată care sunt materiile sale preferate, a răspuns fără ezitare.

„Îmi place foarte mult engleza, dar mai am de lucru. Când am fost în online, n-am mai lucrat atât de mult și nu mai îmi iese atât de bine. Îmi place engleza foarte mult și româna foarte mult.”, a explicat Kassandra.

Are în plan ca pe viitor să urmeze și o facultate, dar nu a ales-o încă și speră că, în timp, va putea să facă tot mai multă mișcare.

„Mă visez făcând mai multe activități sportive pe care nu le pot face acum.”, a adăugat fiica soților Rotariu.

Iosif Rotariu și soția sa au mai adoptat și un băiat, pe Cristian care are acum 19 ani, deși au încă doi copii biologici, pe Roberto, de 24 de ani, și pe Romina de 29 de ani.

Citește și: "Erau meniți să fie frați". O femeie a născut și adoptat băieți cu sindromul Down

Surse foto: FacebookFacebookFacebookFacebookFacebook

Surse articol: ClickLibertateaFanatikIosif-rotariu.blogspotClickCiaoClickClick

Articolul urmator
Este oficial! Dorian Popa și Claudia Iosif nu mai formează un cuplu
Este oficial! Dorian Popa și Claudia Iosif nu mai formează un cuplu
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (87)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.