Cutremur în Familia Regală a Marii Britanii! Prințul este acuzat de abuz sexual asupra unui minor

Cutremur în Familia Regală a Marii Britanii! Prințul este acuzat de abuz sexual asupra unui minor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este scandal mare în Familia Regală a Marii Britanii. De această dată, "cutia pandorei" a fost deschisă de unul dintre preferații reginei Elisabeta a II-a, iar acuzațiile care se i se aduc sunt cât se poate de serioase.

Prințul Andrew, fiul mijlociu al suveranei, în vârstă de 61 de ani, a fost dat în judecată în Statele Unite ale Americii de către o femeie care susține că a agresat-o sexual pe când era minoră, la vârsta de 17 ani. Avocații victimei, Virginei Giuffre, au intentat proces în fața unei instanțe federale din Manhattan.

Este vorba despre aceeași instanță în care Jeffrey Epstein, un apropiat de-al ducelui de York, a fost condamnat penal de trafic sexual, cu o lună înainte de a se sinucide în spatele gratiilor, la vârsta de 66 de ani, în august 2019. Femeia a făcut în reperate rânduri acuzații la adresa milionarului excentric, a iubitei sale, Ghislaine Maxwell, dar și a prințului Andrew. Dar este pentru prima dată când ducele este acuzat într-un mod formal.

printul andrew, alaturi de regina elisabeta a II-a

Sursa foto: Getty

"Cei puternici și bogați nu trebuie să fie scutiți de a răspunde pentru acțiunile lor. Sper ca alte victime să își dea seama că nu trebuie să trăim în tăcere și cu teamă, ci să ne cerem dreptatea. Nu am ajuns ușor la această decizie. Sunt mamă și soție, iar familia mea este pe primul loc - știu că această acțiune va declanșa atacuri din partea prințului Andrew și a acoliților săi, dar știam că dacă nu procedez așa nu pot să dau un exemplu și celorlalte victime", a declarat ea.

La sfârșitul lui 2019, ducele de York a declarat pentru BBC că nu a întreținut niciodată relații intime cu femeia în cauză. El a spus că nu-și amintește despre întâlnirea cu ea și le-a spus reporterilor că există multe detalii greșite, făcând referire la declarația ei, care susține că întâlnirea lor a avut loc în anul 2001. "Nu s-a întâmplat niciodată, în mod categoric", a spus prințul.

Prințul Andrew, citat oficial în dosar

Interviul a fost criticat în spațiul public, iar multe persoane au spus despre fiul reginei că are un comportament neadecvat și o atitudine zeflemistă față de victimele lui Epstein. Ulterior, el a anunțat că renunță la îndatoririle sale regale.

Virginia Giuffe susține că iubita lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, a abordat-o, cu scopul de a fi abuzată sexual de miliardar, între anii 1999 și 2002. Potrivit informațiilor prezentate în proces, și Andrew ar fi profitat de ea, pe când avea doar 17 ani.

printul andrew poarta uniforma militara si zambeste larg

Sursa foto: Getty

Femeia ar fi fost amenințată și terorizată să nu spună nimic despre cele întâmplate, pentru că se temea că îi vor face rău ei și apropiaților săi, fiind persoane extrem de influente. Ducele ar fi agresat-o sexual în mai multe rânduri, fie în locuința lui Epstein din Insulele Virgine, fie în conacul său din New York. Potrivit anchetatorilor, Andrew ar fi știut că ea este minoră la acel moment, dar "a continuat, pentru a-și satisface dorințele sexuale".

Procesul a fost intentat în temeiul Legii Victimelor Minore, o lege a statului New York publicată în anul 2019, care permite victimelor să depună temporar reclamații legate de un abuz care a avut loc atunci când erau minore, indiferent de perioada când s-a întâmplat.

Maxwell, în prezent în vârstă de 59 de ani, a pledat nevinovată în fața acuzațiilor de trafic sexual la curtea federală din Manhattan, în cadrul procesului care se desfășoară încă din noiembrie 2020.

Citește și: Zvon sau adevărul gol-goluț? Cine este copilul favorit al reginei Elisabeta a II-a

Ca parte a anchetei deschise pe numele lui Epstein, procurorii federali din Manhattan au solicitat oficial să vorbească cu prințul Andrew. Cererea, similară cu emiterea unei citații, a fost făcută în temeiul Tratatului de Asistență Juridică Reciprocă, un acord între SUA și Marea Britanie de a împărtăși dovezi și informații cu privire la dosare penale.

Procurorii americani au întemeiat o cerere formală prin intermediul guvernului britanic, pentru a-l intervieva pe prinț. Brad Edwards, avocatul care reprezintă zeci de victime ale lui Epstein, a spus că ducele a evitat în trecut să răspundă la întrebări referitoare la procesele civile.

"Am avut mereu impresia că, deși are sau nu imunitate, el se comportă mereu ca și cum ar avea", a declarat bărbatul, conform Euronews.com.

Surse articol: Euronews / ABCNews / TheGuardian

Sursa foto principală: Getty

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Doliu în familia lui Mihai Petre. Soția lui, Elwira, și-a pierdut tatăl
Doliu în familia lui Mihai Petre. Soția lui, Elwira, și-a pierdut tatăl
Ce IQ sexual ai?
Incepe quiz
Ce IQ sexual ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.