Dramele care se ascund în spatele celor trei mari artiste din România născute în aceeași zi! Viețile lor par desprinse din filme

Dramele care se ascund în spatele celor trei mari artiste din România născute în aceeași zi! Viețile lor par desprinse din filme

Ramona Jurubita

Unii sunt de părere că data de naștere poate influența destinul unui om, mai ales dacă au avut ocazia să observe similitudini în poveștile mai multor persoane care au venit pe lume în aceeași zi. Tu știai că Mirabela Dauer, Margareta Pâslaru și Angela Similea sunt născute în aceeași zi, doar că în ani diferiți? Din păcate, experiențele lor de viață par să confirme ideea anterioară.

Toate trei sunt artiste celebre atât în România, cât și peste hotare, după ce s-au făcut remarcate cu talentul muzical sau actoricesc. Totuși, succesul profesional nu a reușit să le țină departe de anumite drame care le-au marcat existența. Mirabela Dauer (76 de ani), Angela Similea (77 de ani) și Margareta Pâslaru (80 de ani) s-au născut pe 9 iulie, iar viața lor nu a fost deloc ușoară, deși au avut privilegiul de a deveni cunoscute la scară largă. Nici banii și nici premiile obținute de-a lungul anilor nu au putut compensa durerea pe care au simțit-o în cele mai grele momente ale vieții lor. Celebritatea nu le-a ferit de pierderi, despărțiri și alte probleme de care au parte toți oamenii la un moment dat.

Mirabela Dauer a fost mutilată de cel de-al doilea soț

Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe din România, dar trecutul ei este demn de scenariul unui film de groază, în care violența domestică este în prim plan. Din păcate, anii tinereții sale au fost marcați de abuzurile fizice ale lui Traian Popovici, cel de-al doilea soț. Important de menționat este faptul că a mai fost căsătorită vreme de cinci ani cu Willy Dauer, cel al cărui nume îl poartă și în prezent (numele ei de fată a fost Scorțaru).

De-a lungul timpului, după ce a reușit să iasă din mariajul abuziv, aceasta a făcut mărturisiri emoționante despre suferința pe care a îndurat-o. Iată ce a spus în emisiunea „Scenă deschisă” de la Digi24:

„Eu am fost mutilată și sufletește, și fizic. Și nu am fost înțeleasă. Am căutat ajutor și nu mi s-a acorda.”

În cartea sa biografică „Pe drumul vieții”, scrisă de Anca Nicoleanu și publicată la editura Nemira, în 2002, apare o altă confesiune pe care a făcut-o despre relația toxică în care a stat:

„Un an și jumătate m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră. Picătura care a umplut paharul a fost o întâmplare petrecută la mare, în 1980. Eram cu el și copilul.
Eu cântam pe litoral, aveam spectacol în fiecare seară, trebuia să câștig mulți bani, pentru că așa voia soțul meu. Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ținea pe picioare.
A intrat în cameră, dar nu pe ușă, ci prin balcon. Și, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieșise din camere să vadă ce se întâmplă.
Niște prieteni mi-au recomandat un avocat pentru divorț. Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovoci. La proces, fostul meu soț a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot.”

Dar aceasta nu este singura dramă care i-a umplut sufletul de durere. Încă din copilărie, Mirabela Dauer a fost supusă unei grele încercări. Tatăl său a fost arestat de comuniști când ea avea 3 ani și l-a revăzut abia în adolescență.

„Era cel mai frumos bărbat din lume: brunet, cu ochi albaștri. Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu. Singurătatea mea în ceea ce privește familia, un soț... Eu am fost căsătorită de două ori, nu mi-am găsit fericirea și nici familia. Eu l-am căutat întotdeauna pe tata.”, mărturisit ea într-un interviu mai vechi.

Angela Similea a avut parte de trei căsnicii eșuate, iar apoi a rămas văduvă

La fel ca Mirabela Dauer, colega ei de breaslă, și Angela Similea a avut ghinion în dragoste. S-a căsătorit de patru ori, dar se pare că niciunul dintre bărbații ei nu a fost, de fapt, sortitul ei pe vecie. De primii trei s-a despărțit, iar ultimul a murit din cauza unei boli nemiloase.

Nici Andi Constantin (electrician), nici Sorin Movileanu (chitarist) și nici Jan Hilgen (afacerist) nu au reușit să o facă fericită, astfel că au ieșit rapid din viața ei.

Când părea că soarele a ieșit, în sfârșit pe strada ei, ultimul soț, Victor Surdu (om politic), s-a îmbolnăvit și a murit de cancer pancreatic.
Toate aceste drame emoționale s-au întrepătruns cu problemele din plan financiar, care multă vreme nu i-au dat pace. Pentru a scăpa de datorii, a scos la vânzare conacul din Belciugatele, iar în martie 2010 a fost executată silit de bancă. În același ani a murit mama ei, iar la un an distanță l-a condus pe ultimul drum și pe ultimul ei soț, Victor Surdu.

La ceva timp a ajuns să piardă și apartamentul părinților, un imobil din Drumul Taberei, iar lovitura finală a fost decesul fratelui ei din anul 2017.

În 2018 s-a retras din lumea muzicală și, în loc să se bucure de o bătrânețe fără griji, s-a luptat în instanță cu fratele soțului ei, Gabriel Surdu. Cei doi au avut de împărțit un teren de 6.500 de metri pătrați și o casă în satul Vișan, comuna Bârnova, în județul Iași, iar procesul pe care vedeta l-a pierdut a durat nu mai puțin de 3 ani.

„Cu 2 zile înainte să moară s-a trezit din pat și s-a apucat să cânte la pian. Am rămas șocată. Era atât de slăbit încât abia avea putere să apese pe clape. A fost o dragoste ca-n povești. Avea un respect enorm pentru mine. Mă cunoștea de pe scenă. Mi-a spus că și-a făcut un pariu cu el însuși că o să mă cucerească. Era extraordinar de romantic, dar și o furtună. Avea o forță de muncă extraordinară. Am acceptat ceea ce s-a întâmplat, dar mi-e greu.”, a spus Angela Similea despre pierderea celui de-al patrulea soț.

Angela Similea a avut o aventură cu Florin Piersic: „A fost un amor nebun”

Margareta Pâslaru a trăit o viață marcată de moartea tatălui

Să piardă a învățat încă de mică și Margareta Pâslaru, care a înțeles că viața nu este ușoară, dar că trebuie trăită. Prima dramă a vieții sale a fost divorțul părinților, urmată de moartea tatălui. Aceste momente grele au făcut-o să caute un refugiu pe care l-a și găsit – muzica.
Când părea că nimic nu o mai poate afecta, după 38 de ani în care a trăit din plin alături de același bărbat, soarta i-a dat o nouă lovitură, poate cea mai grea dintre toate.

La fel ca Angela Similea, a rămas și ea văduvă, după ce soțul ei, Gheorghe Sencovicifostul, campion la talere și inginer de profesie, a murit în anul 2006. De atunci, a rămas singură, pentru că unica ei fiică este stabilită peste hotare. În ciuda tuturor problemelor, vedeta nu se plânge de singurătate și nici de experienței neplăcute pe care le-a trăit. Iată ce mărturisire a făcut pentru publicația Formula As:

„Țin foarte mult la familia mea, și la cei vii, și la cei morți, tocmai de asta evit să vorbesc despre ei în interviuri. Simt că am datoria să-i țin la distanță de comentariile altora. Există uneori o curiozitate morbidă a publicului față de unele detalii de viață, care te duce parcă cu gândul la farsele lui Caragiale. Familia mea e bine, eu fac naveta regulat peste Ocean, fiica mea vine și ea aici când poate, dar sigur că acum, dat fiind contextul pandemiei, ne-am văzut mai mult pe Skype.”

Toate cele trei au pierdut ceva sau pe cineva, au suferit și s-au simțit învinse, dar cel mai important este că și-au găsit puterea de a merge de fiecare dată mai departe.

Dramele neștiute din viața Monicăi Davidescu. A rămas fără mamă la vârsta de trei ani și a aflat că i-a murit tatăl înainte de a urca pe scenă

Surse foto: FacebookFacebookFacebook

Surse articol: FanatikRepublicaFormula AsRetetesivedete

Articolul urmator
Surpriză de zile mari în familia lui Adrian Minune! Ce cadou emoționant și inedit au ales cei trei copii ai artistului pentru mama lor
Surpriză de zile mari în familia lui Adrian Minune! Ce cadou emoționant și inedit au ales cei trei copii ai artistului pentru mama lor
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.