Jane Fonda, declarație tulburătoare: legendara actriță are cancer

Jane Fonda, declarație tulburătoare: legendara actriță are cancer

Ramona Jurubita

Jane Fonda (85 de ani), devenită cunoscută pentru rolul său din „Barbarella” (1968), și-a luat fanii prin surprindere cu o mărturisire pe care a făcut-o în mediul online. Le-a dat o veste extrem de tristă despre starea sa de sănătate, iar toți oamenii care o îndrăgesc și-au exprimat susținerea și compasiunea față de ea.

UPDATE 16 ianuarie 2023: "O aventură" - așa descrie Jane Fonda, la momentul actual, procesul prin care a fost nevoită să treacă după ce a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin. Acum, celebra actriță poate răsufla ușurată, după cum a mărturisit chiar ea, căci cancerul a intrat în remisie și a oprit deja chimioterapia. Ea a dat marea veste la proiecția de la Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs a viitorului său film, "80 For Brady".

"Am oprit chimioterapia și mă simt minunat! Am avut șansa de a experimenta ceea ce au experimentat sute de milioane de alți oameni din lume. Nu a fost prima dată când am avut cancer. Și am avut noroc. Am avut parte de o îngrijire foarte, foarte bună. Sunt norocoasă. Sunt binecuvântată", a împărtășit aceasta.

Jane Fonda a aflat că boala sa a intrat în remisie chiar de ziua sa de naștere, moment în care a și făcut o postare pe blogul personal, pe care a intitulat-o "Cel mai tare cadou primit vreodată!". Starleta a împlinit 85 de ani la data de 21 decembrie 2022.

"Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă. Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați rugat și mi-ați trimis gânduri bune. Sunt convinsă că a jucat un rol în asta", a scris ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

----------

UPDATE 18 noiembrie: Până în prezent a răspuns foarte bine tratamentului pe care îl face, însă este conștientă că nu mai are mult de trăit. Actrița a făcut noi declarații despre boala sa, limfom non-Hodgkin, și despre faptul că este realistă în ceea ce privește recuperarea sa.

Acum, la cei 84 de ani pe care îi are, îi este clar că nu se poate opune trecerii timpului și că trebuie să accepte ceea ce se întâmplă cu ea. Știe că „nu va mai fi aici pentru mult timp” și se mândrește cu „viața grozavă” pe care a avut-o.

„Nu voi mai fi aici pentru mult timp. Când ajungi la vârsta mea, ar fi bine să fii conștient de timpul care este în spatele tău, spre deosebire de cel din fața ta. Vreau să spun că încerc să fiu realistă. Sunt pregătită. Am avut o viață minunată. Nu că aș vrea să plec, dar sunt conștientă că va fi mai devreme decât mai târziu.”, a zis ea pentru Entertainment Tonight.

Imagine cu Jane Fonda în timpul interviului Entertainment Tonight

-------------------

Știrea inițială

Starul de la Hollywood a dat impresia că duce povara aceasta cu optimism și a subliniat lecțiile importante pe care le-a învățat din toată această situație neplăcută. Știm cu toții că un cancer netratat la timp ar putea fi o cauză iminentă pentru deces. Actrița este optimistă și nu a vrut să își îngrijoreze numărul mare de urmăritori (aproape două milioane).

Actrița Jane Fonda, ținând în mână o carte scrisă de ea.

„Așadar, dragii mei prieteni, vreau să vă spun ceva personal. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentele de chimioterapie.

Acesta este un cancer foarte ușor de tratat. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă.

Sunt norocoasă și pentru că am asigurare de sănătate și am acces la cei mai buni medici și la tratamente. Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu această boală la un moment dat și mult prea multe nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu, iar acest lucru nu este corect.”, a scris aceasta pe Instagram.

Jane Fonda și-a exprimat dezamăgirea față de nedreptățile care au loc în lume și s-a gândit la oamenii care nu își permit să se trateze. Deși mulți s-ar îngrijora la primirea unui astfel de diagnostic, vedeta pare să își păstreze calmul și să aștepte rezultatele tratamentului început.

Prin intermediul aceleiași postări a vrut să tragă și un semnal de alarmă cu privire la cauzele cancerului. Fiind militantă împotriva factorilor care accelerează schimbările climatice, a sesizat că poluarea este responsabilă și pentru apariția multor boli.

„De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre leacuri, ci și despre cauze, astfel încât să le putem elimina. De exemplu, oamenii trebuie să știe că nu doar combustibilii fosili provoacă cancer. Același rol în au și pesticidele, dintre care multe sunt pe bază de combustibili fosili, ca și ale mele. Fac chimioterapie timp de 6 luni și mă descurc destul de bine cu tratamentele și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu climatic.”, a continuat.

Actrița a anunțat că nu renunță la luptă și că își va continua proiectele, în ciuda problemelor de sănătate. Cumva, s-a arătat recunoscătoare pentru ce i-a fost dat să trăiască și are de gând să profite de lecția primită. O vede ca pe o oportunitate de a-și mări comunitatea din care face parte.

„Cancerul este un profesor și sunt atent la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea - aproape 85 de ani - mă învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.

Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, pentru că ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot, folosind fiecare instrument din cutia mea de instrumente, iar asta include foarte mult continuarea construirii acestei comunități „Fire Drill Fridays” și găsirea de noi modalități de a ne folosi puterea colectivă pentru a face schimbări.

Se apropie alegerile de la jumătatea mandatului și sunt mai mult decât importante, așa că puteți conta pe mine să fiu alături de voi, pe măsură ce creștem armata noastră de campioni ai climei.”, a concluzionat vedeta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

De-a lungul timpului, Jane Fonda a militat și pentru pacea din perioada Războiului din Vietnam. Este iubită atât de oamenii cărora le aduce zâmbetul pe buze cu rolurile sale, dar și de colegii care îi admiră talentul.

Multe nume celebre i-au transmis gânduri bune la postarea în care a anunțat că are cancer. Printre ei se numără actrițele Diane Keaton, Reese Witherspoon, Debra Messing și Naomi Campbell.

Iată câteva dintre mesajele încurajatoare:

  • Te iubim, Jane. Ești eroina mea. Ești un războinic. Toată viața mea am admirat tot ceea ce faci. Voi continua să admir militanta care ai fost și vei fi mereu.”, a comentat actrița Diane Keaton la postarea lui Jane Fonda.
  • „Îți trimit toată puterea mea! Te iubesc Jane!”, a scris Reese Witherspoon.
  • „Îți trimit lumină vindecătoare, dragoste și putere.”, a comentat Debra Messing.
  • „Te iubesc, Jane. Mă gândesc la tine, mereu.”, a scris Chelsea Handler.
  • „REGINĂ GRAȚIOASĂ @janefonda, îți mulțumesc, chiar și în aceste momente dificile pe care le împărtășești cu noi. Este atât de important să ai o mentalitate pozitivă!!! Și tu o ai. DUMNEZEU SĂ TE BINECUVÂNTE! Gândurile și rugăciunile mele sunt cu tine...”, a scris Naomi Campbell.

Actrița Jane Fonda, făcând sport și purtând tricoul cu numele asociației din care face parte.

Deși se apropie de 85 de ani, este extrem de activă, iar cariera sa este în plină desfășurare. Vocea sa poate fi auzită în filmul „Luck” de pe Apple TV, care este unul dintre cele mai noi proiecte ale sale. Face și sport ca să fie în formă, inspirând astfel milioane de oameni cu energia ei molipsitoare. A revoluționat industria fitness-ului cu lansarea „Jane Fonda's Workout” în 1982, a produs 23 de videoclipuri cu exerciții de făcut acasă, 13 înregistrări audio și cinci cărți de succes.

Citește și: Cum a reușit Anca Sigartău să se trateze de cancer: „Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”

Surse foto: Instagram, Facebook, Facebook, Youtube, Justjared

Surse articol: BBCPeopleNYtimes, Dailymail

Articolul urmator
Ce mai face astăzi Adela Noriega, după ce a fost diagnosticată cu cancer și a dispărut din lumina reflectoarelor
Ce mai face astăzi Adela Noriega, după ce a fost diagnosticată cu cancer și a dispărut din lumina reflectoarelor
Ce creatura legendara esti?
Incepe quiz
Ce creatura legendara esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.