Lucruri despre Regele Charles al III-lea care ne vor permite să îl cunoaștem mai îndeaproape

Lucruri despre Regele Charles al III-lea care ne vor permite să îl cunoaștem mai îndeaproape

Ramona Jurubita

În general, vedetele și oamenii politici sunt mai des în vizorul presei, așa că se află multe detalii personale despre ei. Sunt urmăriți de paparazzi sau există anumite persoane din anturajul lor care le dezvăluie cele mai mari secrete. Așa s-a întâmplat de-a lungul timpului și cu Familia Regală a Marii Britanii, iar Prințul Charles, devenit între timp Regele Charles al III-lea, este unul dintre cei intens analizați.

 Deja multă lume știe care sunt ritualurile/tabieturile sale sau modul preferat în care își exprimă emoțiile.

Regele Charles al III-lea într-un costum gri deschis cu decorații în piept.

A venit momentul să descoperi și tu cine este cu adevărat noul rege al Regatului Unit. După ce vei citi informațiile de mai jos, vei simți că îl cunoști extrem de bine sau chiar personal pe fiul cel mare al regretatei Regina Elisabeta a II-a. Iată ce obiceiuri are Regele Charles al III-lea:

Își schimbă ținutele de cinci ori pe zi

Proaspătul monarh a fost întotdeauna cunoscut pentru eleganța sa, așa că nu este de mirare că vrea să arate în fiecare zi impecabil. Eforturile Majestății Sale nu sunt în zadar, fiindcă a ajuns să fie considerat unul dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați din lume. Acordă de fiecare dată mult timp și multă atenție alegerii garderobei.

Specialiștii în modă au recunoscut că regele „nu urmează niciodată tendințele, dar reușește totuși să arate atât de elegant”. În plus, fostul servitor regal al Majestății Sale, Brian Hoey, susține că Regele cere ca șireturile lui să fie călcate ori de câte ori își scoate pantofii.

Călătorește cu patul și toaleta proprie după el

Biograful de încredere al Prințesei Diana a menționat că monarhul călătorește cu propriul său scaun de toaletă, inclusiv atunci când se află în excursii la casele prietenilor apropiați. Își mai ia cu el propriul pat ortopedic, dar și două poze cu peisaje scoțiene. Oare care să fie rolul celor două fotografii?

Autoarea Tina Brown a notat: „Când călătorea pentru a sta la casele de la țară ale unor prieteni, un camion sosea cu o zi înainte, aducând patul, mobila și chiar tablourile sale, iar consilierul său, Michael Fawcett, se asigura că vor fi atârnate în dormitorul care îi fusese atribuit.”

Regele Charles al III-lea alături de Prințul Harry și fiul acestuia.

A scris o carte pentru copii și are talent la pictură

Nu mulți știu că regele a scris o carte pentru copii intitulată „Bătrânul din Lochnagar”. A fost publicată în 1980, pe vremea când el avea 30 de ani. Se pare că obișnuia să spună această poveste în copilărie pentru a-i distra pe frații săi mai mici, Prințul Andrew și Prințul Edward. Ulterior, povestea a fost adaptată și transpusă într-un scurtmetraj de animație.

Aceasta nu este singura operă a sa. Unele dintre cărțile pe care le-a publicat dezvăluie interesul pe care îl are pentru artă, grădinărit și agricultură: „Highgrove: An English Country Garden”, „The Prince's Speech: On the Future of Food”, „Climate Change”, printre altele.

Nu mai este secret nici faptul că îi place să citească „Harry Potter”. Regele este un mare fan al seriei fantastice și l-a dat de gol chiar Regina Consoartă, soția lui Camilia, care a vorbit despre modul în care își petrec timpul liber în compania nepoților săi.

„Uneori, când suntem cu soțul meu în Scoția, el le citește 'Harry Potter'. Și face toate vocile, pentru că este un imitator genial.”, a povestit partenera Regelui Charles.

Regele Charles al III-lea alături de copiii săi, William și Harry.

Creativitatea Eegelui depășește granița literaturii, astfel că s-a aventurat și în arta picturii.

„Este unul dintre cele mai relaxante și terapeutice exerciții pe care le cunosc. Împrospătează părți ale sufletului pe care alte activități nu le pot atinge.”, a spus acesta despre pictat.

De-a lungul timpului, colecția sa de picturi cu peisaje din întreaga lume a fost expusă publicului de mai multe ori.

Este foarte muncitor și nu ia prânzul aproape niciodată

Poate există persoane care au impresia că Prințul Charles nu a făcut nimic până la vârsta de 73 de ani când a devenit oficial rege, în locul regretatei sale mame. Ei bine, acesta a avut întotdeauna activitate și se pare că adoră să fie ocupat tot timpul. Numai în 2019 a îndeplinit 521 de angajamente, printre care 145 de vizite oficiale, ceremonii, sporturi, concerte și evenimente caritabile.

Un fost corespondent al Casei Regale a dezvăluit care este motivul pentru care fiul Reginei Elisabeta a II-a omite să mănânce prânzul de cele mai multe ori. Nu este un obicei care îl ajută să aibă un stil de viață echilibrat, dar se pare că îi oferă mai mult timp pentru muncă.

„Prânzul este văzut ca un lux care îi împiedică munca, așa că mănâncă un mic dejun târziu și lucrează până la capăt.”, a precizat jurnalistul.

Și fostul său bucătar a dezvăluit un detaliu important: se pare că noul monarh savurează fructe sau ouă fierte în timpul săptămânii. Iar în weekend, preferă să se răsfețe cu un deliciu de ouă prăjite cu brânză.

Regele Charles al III-lea în tinerețe alături de Lady Sarah McCorquodale

Are o pasiune pentru agricultura ecologică

De ani buni, este cunoscut ca fiind un susținător al agriculturii ecologice. A deținut chiar și o fermă timp de 35 de ani. Produsele de la fermă au fost folosite pentru a lansa un brand numit Waitrose Duchy Organic, care se vinde și azi în supermarketuri.

În 2020, ar fi trebuit să semneze un nou contract pentru închirierea terenului pe care se afla ferma, dar nu a mai făcut-o. Surse apropiate spun că se pregătea deja pentru a deveni următorul monarh, astfel că nu mai avea timp și pentru astfel de activități. Starea de sănătate a mamei sale a început să fie pusă sub semnul întrebării încă de pe atunci, așa că nu putea risca.

Acum că ai aflat detalii importante despre Regele Charles al II-lea, poți să îți formezi o impresie clară despre el și despre viața pe care o trăiește în intimitate. Este la fel de serios și la fel de muncitor când nu se află în public, exact așa cum ar trebui să fie un rege.

Citește și: Adevărul despre verișoarele "secrete" ale reginei Elisabeta. Au fost internate la sanatoriu și declarate moarte

Surse foto: Getty

Surse articol: BrightsideTimesofindiaCornwallliveMirrorCheatsheetSmithsonianmag

Articolul urmator
Cum și-au îmbunătățit Prințul William și Regele Charles relația odată dificilă
Cum și-au îmbunătățit Prințul William și Regele Charles relația odată dificilă
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.