Mărturisirile cutremurătoare ale Oanei Lis! A fost abuzată de la vârsta de 11 ani de către propriul tată

Mărturisirile cutremurătoare ale Oanei Lis! A fost abuzată de la vârsta de 11 ani de către propriul tată

Ramona Jurubita

Oana Lis este una dintre cele mai efervescente prezențe din showbiz-ul românesc și încântă mereu pe toată lumea cu zâmbetul său larg și cu glumele bine alese. Dar soția lui Viorel Lis nu a fost întotdeauna la fel de veselă, căci a avut parte de multe momente îngrozitoare de-a lungul anilor.

UPDATE 28 martie 2023: Problemele se țin lanț de Oana Lis, din păcate. Aceasta a primit un diagnostic dur la vârsta de 44 de ani! Se pare că o problemă, căreia nu i-a dat importanță pentru că părea minoră, putea să îi pună viața în pericol. În urma unor controale de rutină, soția lui Viorel Lis a depistat că are o formă de cancer de piele și a ținut acest amănunt secret pentru o lună. Inițial, a vorbit doar cu apropiații despre ce i se întâmplă, iar acum a simțit nevoia să discute și public despre toate emoțiile prin care a trecut. Pentru că se simte mai bine, a fost prezentă în emisiunea lui Cătălin Măruță din 27 martie 2023 și a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la bolile ce pot fi tratate doat dacă sunt depistate la timp.

„Nu pot să zic că sunt de nota 10, în cea mai bună formă. Nu am vorbit pe internet. Acum o lună am fost diagnosticată cu un carcinom, care e o formă de cancer de piele. Nu aveam niciun simptom. Știind că atunci când treci printr-o perioadă mai grea corpul reacționează, am zis să-mi fac și eu analizele. Eu aveam o pată. O aveam de doi ani de zile și am văzut că s-a mărit. Deși m-am dat cu creme, nu a dispărut, dar mă și obișnuisem cu ea. Mi se părea ceva ciudat și mi s-a spus că este periculos, că trebuie să fac o biopsie. Este un carcinom malign.”, a declarat Oana Lis.

Deși i-a fost foarte greu să lupte cu boala, a încercat să fie puternică și să se încurajeze singură. Totuși, a recunoscut că nu este de piatră și că a avut și ea nevoie de ajutorul celor din jur. De asemenea, a dezvăluit și cum a depășit suferința. Iată ce mărturisiri i-a mai făcut lui Cătălin Măruță:

„Nu am vorbit decât cu câteva persoane. A fost perioadă destul de grea. Încă mai am niște dureri după intervenție. Acum realizez, eu n-am avut nicio operație până acum, decât cea de apendicită. Am 44 de ani. Viorel stând acasă, în ziua în care am fost la clinică nu puteam să conduc, m-am întors cu taxi. Și oamenii puternici au nevoie de sprijin. În ultimele trei săptămâni, pare că eram foarte fericită și foarte veselă. Am vrut să nu spun nimănui decât abia acum, când sunt cât de cât ok. Nu sunt puternică mereu. Am momente în care cad, în care plâng. Am și eu nevoie de o îmbrățișare, să mă întrebi ce fac, să mergi cu mine la doctor. În fiecare zi luna asta m-am rugat.”

Vedeta îi îndeamnă pe oameni să își facă analize în mod regulat și să meargă la medic de fiecare dată când au ocazia, pentru a evita astfel de neplăceri.

--------------

Copilăria Oanei Lis a fost marcată de pierderea mamei și de abuzurile unui tată violent. Coșmarul din viața ei a luat sfârșit când l-a cunoscut pe actualul partener, care era primarul Capitalei pe atunci. El a făcut-o să se simtă iubită, protejată și să vadă că lumea poate fi colorată și în roz, nu doar în gri, așa cum o văzuse ea până atunci.

În cadrul podcastului „În oglindă”, vedeta a vorbit deschis despre trauma copilăriei și despre un episod dureros de care a avut parte la 11 ani. Acum, la cei 43 de ani, este vindecată, dar nu va uita niciodată abuzurile la care a fost supusă de propriul tată care a violat-o când era doar o copilă. Pare de necrezut, dar Oana Lis a afirmat și că tatăl ei a vrut să o vândă unui bărbat de 30 de ani, pe când ea avea numai 13 ani. Iată ce mărturisire a făcut:

„Îl ascultam, îmi era foarte frică de el. Eu aveam 13 ani, iar tata mi-a prezentat un bărbat peste 30 de ani, să mă căsătoresc cu el. Posibil să fi existat o înțelegere financiară. Eu acum când vorbesc este și o femeie în mine și un copil rănit și meseria de psiholog pe care o practic, adică văd din mai multe perspective. Ani de zile am văzut din partea de copil rănit.

De la 11 ani când m-au luat înapoi să am grijă de fratele meu, tatăl meu m-a abuzat și sexual. Lucrul ăsta l-am ascuns când eu am venit în București și cumva mi-am băgat în cap că nu s-a întâmplat. El m-a manipulat, pentru că un om care a făcut pușcărie știe să manipuleze. M-a manipulat în așa fel încât mi-a spus că e ceva normal să se întâmple lucrul ăsta între noi.”

Frica este sentimentul care a făcut-o să îndure toate acele nedreptăți. Fiindcă s-a temut pentru viața ei și a celor din jur, Oana Lis a preferat să nu vorbească multă vreme despre ceea ce i s-a întâmplat.

„Orice i-aș fi spus, nu aș fi putut rezista. Îmi era foarte frică. Uneori mă învinovățeam și pe mine. Psihologii spun că atunci îngheți. Fugi sau ataci. Cei din familia mea nu mă cred. Atunci nu am vorbit despre asta, pentru că el mă șantaja
El făcuse pușcărie șapte ani, tentativă de omor și mă amenința că își pune capăt zilelor. Nu voia să facă pușcărie iar. Violatorii au un limbaj care te bagă într-o stare că așa e normal. Credeam că e normal ceea ce mi se întâmplă.”, a mai spus pentru aceeași sursă.

Oana Lis într-o rochie înflorată, ținând în mână un coș cu flori colorate

Iar toate acele drame de care a avut parte și-au pus amprenta asupra comportamentului său de adult. Neajunsurile au făcut-o să sufere enorm și încă o doare când privește în urmă.

„Nu întâmplător sunt o mâncăcioasă acum. Vedeam la ei, dar eu nu aveam voie să mănânc. Acum îmi dau seama, dar ca și copil nu îmi dădeam seama. Mi se spunea că tatăl meu muncește și el trebuie să mănânce, noi nu muncim și nu avem voie. Dar l-am iertat.”, a explicat ea.

Bărbatul era violent cu întreaga familie, dar mai ales cu soția lui. Pentru vedetă a fost extrem de greu să vadă că femeia care i-a dat viață e lovită cu bestialitate și să se simtă neputincioasă în fața acestor scene. Din nefericire, a rămas orfană de mamă la 13 ani, fiind forțată de împrejurări să se maturizeze mult prea devreme.

„Am un flash cu mama mea, tata o bătuse cu un baros, arăta ca un dalmațian. Am chemat salvarea pentru că era inconștientă. A fost un episod în care el a vrut să ne dea foc. Eram în pijama, a aruncat benzină pe mine și am avut noroc că stăteam la parter, am sărit pe geam.”

În ciuda acestor întâmplări, a reușit să îi găsească o scuză omului care a făcut-o să sufere atât de mult. Acum este psiholog și înțelege altfel comportamentele oamenilor din jur. A înțeles că tatăl ei nu s-a comportat așa în mod intenționat, ci pentru că avea probleme serioase.

„Tata era băut, dintr-un om violent, devenea și mai violent. Tata devenise un monstru. Chiar dacă chemam poliția, tot pe noi ne amenda, trebuia să rog vecinii să cheme poliția, ca să nu ne certe pe noi. Nu simțeam că am pe nimeni care să mă ajute. Acum, ca și psiholog, îmi dau seama că avea nevoie să renunțe la alcool, de tratament psihiatric. Omul era cu probleme.”, a concluzionat Oana Lis.

Deși a dus o viață fără griji alături de Viorel Lis (78 de ani), acum se chinuie să îl îngrijească. Bătrânețea i-a adus o mulțime de probleme soțului său, iar ea este singura persoană care i-a rămas alături. Iubirea și recunoștința au făcut-o să rămână lângă el, în ciuda diferenței de vârstă. Mulți credeau că îl va părăsi la un moment dat și că stă cu el din interes, dar le-a arătat tuturor că are de gând să-i rămână alături până în ultima clipă. Lecțiile învățate în copilărie au făcut-o să devină femeia puternică și ambițioasă de astăzi, care poate ține piept oricărei provocări.

Cum am redevenit puternică după ce am trecut printr-un divorț și violență domestică

Surse foto: InstagramYoutube

Surse articol: YoutubeSpynewsViva

Articolul urmator
Gabriela Cristea vrea să dea lovitura în afaceri! Frumoasa vedetă și-a deschis propriul business
Gabriela Cristea vrea să dea lovitura în afaceri! Frumoasa vedetă și-a deschis propriul business
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.