Monstru sacru pe ecran, agresor în viața de zi cu zi? Kevin Spacey, dat în judecată pentru agresiune sexuală de un adolescent

Monstru sacru pe ecran, agresor în viața de zi cu zi? Kevin Spacey, dat în judecată pentru agresiune sexuală de un adolescent

Laura Voica

Timp de mai bine de trei decenii, reputația lui Kevin Spacey a fost impecabilă, fiind într-o constantă ascensiune cinematografică. În 2017, după ce a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că i-ar fi făcut avansuri sub influența alcoolului, acesta a mărturisit că este homosexual, deși a recunoscut că nu își amintește de incidentul respectiv. După acel moment, cariera sa a intrat în declin, mai ales că tot mai mulți bărbați îl aguzau de agresiune sexuală.

UPDATE 27 iulie 2023: Protagonistul din „House of Cards” a pledat nevinovat în fața celor 12 capete de acuzare ce i-au fost aduse în ultimii ani și a așteptat ca instanța să se pronunțe în cazul său. Juriul l-a eliberat pe Spacey de nouă acuzații, iar celelalte trei fuseseră anulate înainte ca persoanele convocate pentru a audia dovezile să își înceapă deliberările. Asta înseamnă că actorul Kevin Spacey a fost declarat nevinovat în procesul de la Londra.

Dezbaterile s-au întins pe aproximativ o lună, iar deliberările au durat 12 ore şi 26 de minute, dar, în cele din urmă, juraţii de la Southwark Crown Court din Londra au dat verdictul în favoarea lui. La final, acesta a plâns și a mulțumit instanței de judecată. Deși s-a constatat că acuzațiile ce i-au fost aduse nu erau adevărate, răul a fost deja făcut, căci imaginea i-a fost stricată. Acesta a pierdut multe contracte din cauza scandalului în care a fost târât și chiar a fost exclus din celebrul serial „House of Cards” de pe Netflix.

„Apreciez foarte mult declarația Procuraturii Coroanei, în care a reamintit cu atenție presei și publicului că am dreptul la un proces corect și că sunt nevinovat până la proba contrarie. Deși sunt dezamăgit de decizia lor de a merge mai departe, mă voi prezenta de bunăvoie în Marea Britanie imediat ce se va putea organiza și mă voi apăra împotriva acestor acuzații, în fața cărora sunt convins că îmi vor dovedi nevinovăția.”, spunea Kevin Spacey la acea vreme pentru „Good Morning America”.

Și a avut dreptate! La peste un an de la momentul în care a făcut declarația, procesul s-a încheiat chiar în ziua în care actorul a împlinit 64 de ani (26 iulie 2023). Cu siguranță este cel mai frumos cadou pe care l-a primit în ultima vreme!

UPDATE 21 noiembrie: Pe lângă cele cinci acuzații de agresiune sexuală care i-au fost deja aduse din 2017 și până anul acesta, Kevin Spacey mai trebuie să răspundă la altele șapte tot pe același motiv. Faptele s-au petrecut între anii 2001 şi 2004, iar victima este, și de această dată, un bărbat. Conform Procuraturei Coroanei Britanice (Crown Presecution Service – CPS), actorul se va prezenta luna viitoare, 16 decembrie, la Tribunalul de Magistrați din Westminster.

„CPS a autorizat acuzații penale suplimentare împotriva lui Kevin Spacey, pentru o serie de agresiuni sexuale împotriva unui bărbat, între 2001 și 2004. CPS a autorizat, de asemenea, o acuzație de determinare a unei persoane să se angajeze în activități sexuale fără consimțământ. Autoritatea de a inculpa urmează revizuirea probelor strânse de Poliția Metropolitană în ancheta sa", a spus Rosemary Ainslie, șefa Diviziei Speciale de Crimă CPS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hayran2014 (@hayran2014)

------------

UPDATE 27 mai: Actorul Kevin Spacey, acum în vârstă de 62 de ani, a fost pus sub acuzare, joi, pentru agresiune sexuală împotriva a trei bărbați, dar și pentru că a determinat o altă persoană „să se angajeze într-o activitate sexuală cu penetrare fără consimțământ”.

„CPS a autorizat urmărirea penală împotriva lui Kevin Spacey, 62 de ani, pentru patru capete de acuzare de agresiune sexuală împotriva a trei bărbați.”, a confirmat Rosemary Ainslie, șefa diviziei de infracțiuni speciale a CPS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Spacey (@kevinspacey)

Agresiunile au avut loc între martie 2005 și august 2008 la Londra și în aprilie 2013 la Gloucestershire. Serviciul de Procuratură al Coroanei din Marea Britanie examinează de peste un an dosarul care i-a fost trimis de către Poliția Metropolitană.

"De asemenea, el a fost acuzat că a determinat o persoană să se angajeze într-o activitate sexuală penetrantă fără consimțământ. Acuzațiile au fost formulate în urma unei revizuiri a probelor adunate de Poliția Metropolitană în cadrul anchetei sale. Crown Prosecution Service reamintește tuturor celor interesați că procedurile penale împotriva domnului Spacey sunt active și că acesta are dreptul la un proces echitabil.", a mai adăugat ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stoppa Pressarna (@stoppapressarna)

--------------

Știrea inițială

De la primul său show pe Broadway, în 1986 , alături de Jack Lemmon, în turneul de forță al lui Eugene O'Neill, „A Long Day's Journey into Night”, până în lansarea celui de-al cincilea sezon „House of Cards” actorul a avut un traseu ireproșabil și remarcabil pe scenă și pe ecran.

Privit ca unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, Spacey a câștigat un premiu Tony pentru rolul din 1991 în „Lost in Yonkers” de Neil Simon și un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru o interpretare sublimă în „The Usual Suspects”.

Rolul său din 1999 în „American Beauty”, al unui director de publicitate îndrăgostit de cea mai bună prietenă a fiicei sale adolescente - interpretată de actrița Mena Suvari - i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor.

A urmat „House of Cards”, un blockbuster cultural care a făcut din Netflix primul serviciu de streaming nominalizat vreodată pentru - și în cele din urmă premiat - pentru Emmy-uri Prime-Time, Globurile de Aur și Premiile Academiei.

Netflix a raportat numărul total de abonați, puțin sub 31 de milioane în al patrulea trimestru al anului 2012, chiar înainte de debutul serialului House of Cards. În decurs de trei ani, această cifră s-a dublat și s-a dublat din nou din 2015, potrivit unui anunț public al rapoartelor trimestriale.

Dar, în toamna anului 2017, cariera lui Spacey s-a prăbușit cu rapiditate devastatoare și consecințe aproape tragice.

Iată ce s-a întâmplat:

Pe 29 octombrie 2017: Actorul Anthony Rapp din "Star Trek: Discovery", susține într-un interviu acordat Buzzfeed News că, în 1986, când avea 14 ani, Spacey, în vârstă de 26 de ani la vremea respectivă, s-a urcat deasupra lui într-un pat, după o petrecere, și i-a făcut un avansuri sexuale.

30 octombrie 2017: Spacey postează a doua zi o declarație pe Twitter, spunând că este „îngrozit” de poveste, dar nu-și amintește presupusul incident. De asemenea, el și-a cerut scuze pentru „ceea ce ar fi putut fi un comportament nepotrivit sub influența alcoolului” și a recunoscut că de mai mulţi ani a ales să trăiască viaţa ca un bărbat homosexual.

În aceeași zi, actorul Roberto Cavazos susține într-o postare pe contul său de Facebook că a avut o „serie de întâlniri neplăcute” cu Spacey atunci când cei doi se aflau în spectacol la Old Vic, inclusiv ar fi fost pipăit de Spacey în barul teatrului Old Vic.

Kevin Spacey la tribunal

Oficiali ai teatrului au declarat atunci ziarului The Guardian că nu au primit niciodată plângeri de conduită sexuală împotriva lui Spacey.

După aceste incidente, cariera lui Spacey a luat-o la vale. Academia Emmy Awards și-a retras nominalizările pentru acesta din anul respectiv, impresarul său își dă demisia, Netflix anunță că încheie colaborarea cu actorul. Lucrurile se înrăutățesc, tot mai multe persoane declară că ar fi fost victimele celebrului actor.

Într-un interviu pentru „Nightline” la ABC News, regizorul Tony Montana îl acuză pe Spacey că l-a pipăit în 2003. Se pare că Montana nu a depus niciodată plangere poliției, spunând pentru Los Angeles Times că "nu îl acuz pe Kevin pentru bani. Nu-i doresc nimic rău. Doar că ... a făcut ceva în urmă cu 14 ani care nu îl afectează doar pe el, ci pe toți oamenii care au lucrat la acel spectacol”.

După declarațiile lui Montana, cel puțin 20 de tineri cu vârste peste 18 ani s-au prezentat la teatrul londonez Old Vic pentru a raporta presupusele abateri sexuale ale lui Spacey. A avut loc un proces confidențial care le-a garantat anonimatul, potrivit unei declarații a oficialilor de la Old Vic, unde Spacey a fost director artistic din 2004 până în 2015.

Acuzațiile continuă și, în August 2018, Spacey este dat în judecată de un maseur care susține că actorul l-a agresat sexual în timpul unei sesiuni la Malibu în octombrie 2016, potrivit dosarelor instanței. Avocații lui Spacey au susținut că întâlnirea a fost consensuală. Procurorii din Los Angeles au respins cazul de hărțuire sexuală, deoarece acuzatorul a murit între timp.

În decembrie 2018, Spacey este acuzat de agresiune sexuală rezultată dintr-un presupus incident cu un adolescent pe insula Nantucket, Massachusetts, în vara anului 2016. Procurorii din Massachusetts au renunțat la un caz după ce tânărul de 18 ani care l-a acuzat pe Spacey că îl pipăise a refuzat să depună mărturie.

Surse foto: Getty

Surse articol: AbcnewsReuters

Articolul urmator
Ce au în comun aceste vedete? S-au iubit, la un moment dat, cu aceeași persoană
Ce au în comun aceste vedete? S-au iubit, la un moment dat, cu aceeași persoană
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.