Narcisa Suciu a aflat că urmează să aibă un copil la doar câțiva ani după ce a devenit orfană de mamă. „Păi eu nu am casă, nu am masă, nu sunt măritată”

Narcisa Suciu a aflat că urmează să aibă un copil la doar câțiva ani după ce a devenit orfană de mamă. „Păi eu nu am casă, nu am masă, nu sunt măritată”

Ramona Jurubita

Cântăreața Narcisa Suciu a împlinit 48 de ani pe 27 ianuarie 2023 și este mai fericită ca niciodată. Are o familie unită, o fată de care este mândră și a reușit să își vindece rănile din trecut. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul celor două cărți pe care le-a publicat de curând, dar și cu sprijinul terapeutului la care a apelat de fiecare dată când a simțit nevoia. Dar de ce să aibă nevoie un om fericit de psiholog?

UPDATE 21 septembrie 2023: Narcisa Suciu și-a deschis sufletul în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” și a vorbit despre împlinirea de care are parte în prezent, după multe suferințe îndurate de-a lungul vieții. Acum este mai fericită ca niciodată, fiindcă și-a găsit liniștea în brațele unui bărbat care o face să uite de probleme. Este vorba despre finlandezul Veikko Miettinen, care i-a devenit soț în urmă cu 13 ani și care a ajutat-o să își crească fiica.

„Soțul meu s-a ținut de cuvânt, mi-a oferit liniște aproape în fiecare zi. Firește, nu e totul lapte și miere, că nu există așa ceva. Este în continuare cred că cel mai deștept om pe care l-am întâlnit vreodată și asta e important pentru mine. Este un om pentru care onoarea e cea mai importantă valoare, mă cunoaște și mă acceptă așa cum sunt.

Mă încurajează să fac ce știu, ce îmi place și ce îmi aduce bucurie. Mă lasă să colecționez parfumuri, am peste 400 de sticle de parfumuri, nu știu care alt bărbat ar fi acceptat. E un bărbat care a știut să fie tată pentru Daria, într-o perioadă delicată, a învățat-o multe și a fost lângă ea cât eu am fost plecată. E un om care a făcut lucruri pe care eu nu o să le uit niciodată.”, a declarat Narcisa Suciu pentru sursa menționată anterior.

Tocmai pentru că a trecut prin multe greutăți în viață, vedeta are o relație specială și cu Dumnezeu. Aceasta a pășit pe calea credinței în urmă cu multă vreme și chiar a mărturisit că la un moment dat s-a gândit să se retragă la mănăstire. Ba mai mult, a dezvăluit că a petrecut o scurtă perioadă înconjurată de maici.

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul ăsta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo. M-a invitat maica stareță. Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu.

Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc. Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo. Nu știu să spun (n.r. – ce o atrage acolo)”, a mai spus Narcisa Suciu, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

---------

Știrea inițială

Ei bine, viața vedetei nu a fost mereu roz, căci înainte de a deveni celebră a trecut prin drame greu de imaginat. Și-a pierdut mama când avea numai 17 ani, apoi a rămas și fără tată. Orfană fiind, s-a trezit însărcinată, simțindu-se pierdută și singură pe lume. Această durere a ajutat-o să devină un artist cu renume, fiindcă a pus o frântură din suferința ei în piesele care au devenit pansament pentru rănile altor oameni. Dar pe ea ce a vindecat-o? Poate a fost trecerea timpului sau probabil fiica ei care a apărut la momentul potrivit.

„Sunt unul din copiii care și-au pierdut părinții mult prea devreme. Am pierdut-o pe mama când aveam 17 ani, ea avea puțin peste 50 de ani și apoi l-am pierdut pe tata la câteva luni după ce am avut-o pe Daria, la vreo 10 luni. Asta m-a făcut să nu am timp suficient să aflu despre ei tot ce ar fi trebuit să aflu. Din păcate, Daria nu s-a întâlnit cu părinții mei. Ei să nu o cunoască și ea să nu știe exact care îi sunt înaintașii.”, a spus artista pentru Fanatik în ianuarie 2023.

Într-un alt interviu a rememorat cu durere în suflet de ultimele amintiri pe care le are cu părinții ei. Iată ce a povestit:

„Mama mea a murit când eu aveam 17 ani și ea avea 51, iar pe tata l-am pierdut când aveam 24 de ani. Cancer. Este cuvântul care pe vremea aia era o condamnare la moarte. Sunt zile în care nu îmi amintesc cum îi suna vocea. Sunt zile în care nu îmi amintesc cum arăta. Țin minte că avea niște zile în care se simțea rău, dar altfel dormea extrem de puțin, ea avea 4 copii. Se culca ultima și se trezea prima și muncea foarte mult. Era foarte harnică.”

Rămasă fără mamă chiar înainte de a aduce și ea o viață pe lume, nu a știut cum să gestioneze această situație delicată din viața ei. Totuși, a avut norocul de a întâlni două persoane care i-au deschis ochii și i-au dat încredere să meargă mai departe. Una dintre ele a fost chiar medicul său, care i-a monitorizat sarcina.

„Un aport foarte important l-a avut medicul meu, pentru că dacă nu era o femeie atât de deșteaptă cum e și dacă nu mi-ar fi vorbit așa cum mi-a vorbit, probabil că nu o aveam pe Daria.
Și ea mi-a explicat că un copil crește cu ceva ce deja am, respectiv, cu dragoste. Eu îi spuneam ei pe atunci: „Păi eu nu am casă, nu am masă, nu sunt măritată, n-am serviciu… ” și ea mi-a zis: „Ok, hai să stăm să îți iei serviciu și să-ți iei casă, și apoi să-ți iei mașină, și apoi o să vezi că o să vrei o mașină mai bună, după aia o să vrei elicopter, după aia o sa vrei castel și după aia când o să vrei să ai copil eu nu o să te mai pot ajuta”.
În momentul acela mi-am zis că s-ar putea să aibă dreptate.”, a spus ea.

Apoi, după naștere, Dumnezeu i-a scos în cale un alt suflet minunat, o femeie care a ajutat-o fără a-i cere ceva la schimb. Se pare că destinul a fost de partea ei, dar mai ales de partea Dariei, fiica ei care împlinește 25 de ani pe 15 aprilie 2023.

„Am avut un ajutor incredibil. O moașă din spital care m-a văzut speriată, știa că n-am mamă și mi-a zis: „Uite, o să vin eu în fiecare seară, să spăl copilul și să-i fac masaj. Singura condiție e să mă luați de acasă și să mă duceți acasă. Și așa am făcut. Tatăl Dariei mergea în fiecare seară să o aducă la noi și apoi să o lase acasă. Când intra în casă îmi zicea: „Ia-ți un pahar de lapte, calmează-te, liniștește-te, citește ceva”. Și am făcut chestia asta vreo două-trei luni.”, a explicat artista.

După ce s-a simțit stăpână pe situație, vedeta a ales să o îngrijească singură pe fetița ei, până în clipa în care a trebuit să se întoarcă pe scenă.

„Apoi mi-a mai fost foarte greu că nu-mi venea să mă dezlipesc de ea. Stăteam să mă uit la ea încontinuu, să văd că respiră, nu-mi venea să ies din casă. Până într-o zi în care mi-am dat seama că dacă nu ies din casă, nu am bani.
Trebuie să ies și să muncesc. Și prima dată când m-am dus să cânt, la primul spectacol, la Târgu Jiu, a fost prima dată când copilul a dormit neîntors. Probabil și copilul simțea neliniștea și fricile mele.”, a mai povestit.

Daria, fiica Narcisei Suciu, în copilărie, îmbrăcată într-un tricou alb, cu mâneci bleu și imprimeuri florale
Daria, fiica Narcisei Suciu, în copilărie

I-a fost greu să crească un copil la o vârstă atât de fragedă, când lumea ei se prăbușise din cauza pierderii părinților. În ciuda acestui fapt, a reușit să își ducă misiunea la bun sfârșit, pentru că a fost și încă este o mamă extraordinară. Daria îi este recunoscătoare pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru ea, iar acest lucru se vede acum în relația pe care o au.

„Acum pot spune că e ușor, când ea e mare. Noi avem o relație ca două femei și avem cea mai apropiată relație posibilă.
Chiar ea îmi spune: „Doamne, mă uit la mine și mă gândesc cât de greu ți-o fi fost când aveai vârsta mea, și erai mamă și nu aveai pe nimeni”. Pe de altă parte, mă uit la femeile de vârsta mea care au copii în școală și mă bucur că nu sunt eu aia. A fost greu, dar acum e ușor.”, a mărturisit Narcisa Suciu.

Felul în care a crescut-o se reflectă în personalitatea fiicei sale, care îi seamănă extrem de tare. Se consideră o mamă strictă, dar tot ce a făcut a fost din dragoste pentru puiul ei. Poate că uneori a fost mult prea grijulie, însă comportamentul ei nu i-a făcut niciun rău Dariei, ci dimpotrivă.

„Știu că am fost foarte strictă, deși Daria îmi spune acum: „Mă bucur că ai fost așa”. Pe de altă parte, cred că puteam fi mai blândă, mai puțin strictă. Nu o lăsam să iasă decât într-un mediu controlat, am dus-o și am luat-o de la școală până când a terminat liceul. Eram singurul părinte care venea să-și ia copilul de la liceu. (...) Mi-am pierdut mama, tatăl, și așa aveam senzația că dacă aș pierde-o pe ea, ar fi finalul meu. Așa că am fost mereu atentă, cu un pas în urma ei.
Iar ca o calitate, ar fi faptul că am trata-o mereu ca pe un egal, un om cu aceleași drepturi ca și mine, chiar dacă e mai scund și e de mai puțin timp ca mine pe Pământ.
Întotdeauna i-am explicat situația noastră, așa cum era. Am găsit cuvinte potrivite mereu, pentru vârsta la care era ea. Și pot spune că nu am avut parte niciodată de tantrum! Îi spuneam: „Uite, în momentul asta situația e așa și nu pot, dar îți promit că joi așa facem”. Și niciodată nu am făcut altfel decât cum i-am promis. Și atunci ea avea încredere.”, sunt cuvintele prin care a descris relația mamă-fiică.

Fiica Narcisei Suciu în 2021, îmbrăcată într-un maiou sexy, cu părul ușor ciufulit și cu un machiaj natural
Fiica Narcisa Suciu în 2021, la 23 de ani

În prezent, deși privește în urmă, nu reușește să își imagineze cum ar fi arătat viața ei dacă nu ar fi devenit mamă acum 25 de ani. Trăiește pentru fiica ei și face totul cu gândul la ea, deși este mare acum și are propria viață.

„Doamne, nu aș fi avut niciun scop și nicio direcție. Nici nu prea îmi amintesc cum eram eu înainte de ea. Pentru ce mă zbăteam? Ce făceam eu fără ea? Nici nu mai țin minte. Dar nu aș fi fost bine, asta știu sigur.”, a subliniat.

Tot din dragoste pentru fata ei a scris două cărți „Mama, povestește-mi despre tine” și „Tata, povestește-mi despre tine”. Inițial, a început să scrie câteva rânduri pe care voia să i le arate doar Dariei, dar totul a luat amploare și nu s-a putut opri până când nu a publicat cele două volume la editura Bookzone. Uite cum a devenit și scriitoare:

„Ea (Daria) a fost muza mea. Eu am pierdut-o pe mama când aveam 17 ani. Mama avea puțin peste 50, nu am avut vreme să aflu foarte multe lucruri despre ea.
Mama avea patru copii, eu aveam în fiecare zi repetiții – începusem să cânt de la 7 ani. Și în fiecare zi am avut repetiție sau spectacol. Și așa că nu eram eu foarte atentă la mama, că nici nu mi-am închipui că nu o să avem vreme să trecem prin toate astea.
Numai că pe măsură ce Daria a început să-mi pună întrebări legate de mama eu nu am știut ce să-i spun. Care era cartea ei preferată? Care era cântecul ei preferat? Sau cum l-a cunoscut pe tata?
Și mi-am dorit să nu se perpetueze treaba asta și în familia Dariei, dacă cumva eu nu o să mai fiu aici.
Și așa am început să scriu, într-o noapte de Revelion. Inițial m-am gândit că va fi o chestie doar între noi două, apoi i-am povestit Mirelei Retegan, prietena mea, și a început să plângă.
Ea mi-a zis că e o idee genială și că trebuie să fie o carte și să fie în toate casele din țara asta.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Narcisa Suciu (@narcisasuciu)

Dar vedeta nu s-a descărcat doar prin așternerea gândurilor pe hârtie, ci și prin discuțiile repetate cu terapeutul. Abia acum, la 48 de ani este vindecată de rănile trecutului și este în totalitate împăcată cu viața pe care o trăiește.

„Eu fac acum terapie din vară o dată pe săptămână. Îmi place, și chiar Daria mă încurajează. Ea îmi zice: „Du-te, fă asta, de ce nu faci asta?”.”, a recunoscut deschis.

De-a lungul anilor s-a confruntat și cu probleme de sănătate, unele chiar grave, acum este într-o formă de invidiat și se bucură din plin de familia ei minunată.

Paris Hilton a devenit mamă pentru prima dată, la 41 de ani

Surse foto: Facebook, FacebookFacebook

Surse articol: FanatikDemamiciCiaoRadioimpulsWowbiz

Articolul urmator
Incredibila poveste de viață a regretatei Florina Cercel! Scena i-a devenit copil după ce nu și-a putut împlini visul de a deveni mamă
Incredibila poveste de viață a regretatei Florina Cercel! Scena i-a devenit copil după ce nu și-a putut împlini visul de a deveni mamă
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.