O mai țineți minte pe faimoasa SuperNanny? Ce mai face astăzi Irina Petrea

O mai țineți minte pe faimoasa SuperNanny? Ce mai face astăzi Irina Petrea

Alida Enache

Îți mai aduci aminte de Irina Petrea, faimoasa SuperNanny, cea mai cunoscută dădacă din România care în urmă cu mulți ani apărea pe micile ecrane pe postul de televiziune Prima TV? Cu siguranță că și tu te-ai uitat măcar o dată la un episod din emisiunea ei și te-ai gândit cum este posibil să aibă atât de multă răbdare cu cei mici! Deși a luat o pauză lungă de pe micile ecrane, ea ajuta în continuare părinții de peste tot din țară să își educe copiii și să rezolve problemele cu aceștia atunci când sunt neascultători.

În ultimii ani, SuperNanny, acum în vârstă de 52 de ani, a dispărut din lumina reflectoarelor, mai ales că au trecut mai mult de 16 ani de când show-ul a fost scos din grila postului de televiziune. Chiar și așa, asta nu înseamnă că dădaca eroină a renunțat la vocația ei. Este psihoterapeut și doctor în științele educației, expert în parenting și promotor al unei campanii de conferințe pe teme de parenting și ține conferințe cu aceste teme peste tot în țară.

Irina Petrea SuperNnanny cu ochelari roșii în trecut       

Sursa foto: Youtube

A dispărut de la televizor, dar a făcut tot posibilul să vină în continuare în ajutorul familiilor cu micuți dificili. A reușit de-a lungul timpului să scrie trei cărți cu sfaturi pentru părinți, cu scopul de a-i ajuta să-și educe copiii frumos și să stabilească armonia în familie.

Deși activitatea profesională a lui SuperNanny este foarte bine cunoscută de publicul larg, ea a fost destul de rezervată în ceea ce privește viața ei personală. Puțin știu că Irina Petrea provine din Piatra Neamț, loc în care a petrecut o copilărie exact așa cum era pe vremuri, cu cheia la gât și fără gadgeturi care să-i distragă atenția.

Am copilărit la Piatra Neamţ, într-un oraș frumos, liniștit și foarte sigur la vremea aceea. Aveam în jur de 20 de prieteni de joacă, dar când se adunau copii din tot cvartalul, eram cel puţin 50. Ne jucam între blocuri, pe un spaţiu verde larg, care iarna ne oferea și un derdeluș de toată frumuseţea. Am trecut pe acolo de curând și m-a durut sufletul. O mega-parcare luase în stăpânire mai bine de jumătate din spaţiul acela, o mulţime de copaci erau tăiaţi fără ca alţii să fi fost plantaţi în loc și nu se auzea nici urmă de larmă de copii. Probabil erau toţi în case, la computer… Eu am crescut cu cheia la gât, fără niciun fel de gadget, cu vreo două păpuși, o pereche de patine, o minge, rachete de tenis și pietricele numai bune pentru şotron, dar am avut o copilărie de nenumărate ori mai frumoasă și sănătoasă decât a multora dintre copiii de azi. Pur și simplu, cred că, în ciuda progresului, copilăria a devenit mai săracă și mai tristă, mai organizată, mai structurată și mai limitată. Și mai obeză”, a declarat Irina Petrea în urmă cu ceva timp.

Irina Petrea cu ochelari negriiSursa foto: Facebook

De altfel, super dădaca a avut o relație foarte specială cu mama sa încă din copilărie. Ele au avut o conexiune foarte puternică și ea a avut foarte multe lecții de învățat de la părintele ei.

”Mereu am avut o relaţie specială cu mama: caldă, deschisă, onestă. Mă bazez pe ea și ea se bazează pe mine. Opiniile ei mi-au fost mereu un ghid preţios. Ea m-a învăţat să lupt pentru ideile mele și să mi le susţin cu argumente solide”, a mai povestit dădaca.

Un alt lucru foarte interesant pe care puțini îl știau despre SuperNanny este faptul că ea nu a fost niciodată mămică. Deși și-a dedicat toată viața copiilor, educării și creșterii armonioase a acestora, ea nu a reușit să rămână niciodată însărcinată. Acest lucru a făcut-o pe Irina Petrea să sufere cumplit, dar, chiar și așa, ea e reușit să treacă peste această dramă și speră că într-o bună zi va putea adopta un copil.

 Irina Petrea și soțul ei îmbrăcați în roșu și negru fac o pozăSursa foto: Facebook

„M-am obișnuit cu asta, am trecut peste! Pur și simplu sufăr de ceea ce suferă o mulțime de alte femei, de infertilitate primară, doar că nu am știut. Când am văzut că nu rămân gravidă, m-am întrebat oare de ce? Apoi făcând tot felul de analize am constatat că sufăr de acest lucru și nu se poate face nimic. M-am gândit să adopt un copil, dar pentru asta trebuie să fie ambii parteneri de acord…, iar acest subiect a rămas suspendat deocamdată. Nu am putut să ne punem de acord cu privire la acest subiect și am lăsat-o așa, pentru că e mai bine să rămân echilibrată decât să mă tulbur cu o grămadă de lucruri pe care nu le pot rezolva. Nu am făcut nicio dramă din asta, mi-a fost greu, dar am trecut peste, până la urmă trebuie să accepți ceea ce nu poți să schimbi”, a mai mărturisit SuperNanny.

Nu poate avea copii, dar asta nu înseamnă că Irina Petrea nu poate fi mamă. Ea este mamă vitregă pentru copiii dintr-o relație anterioară a soțului ei și se bucură din plin de acest lucru.

Celebra super-dădaca a mai apărut pe parcursul timpului în diverse emisiuni precum Consilier de urgență, Părinți contra copii și Cei șapte ani de acasă. Toate aceste emisiuni aveau ca temă principală educarea copiilor mai puțin ascultători.

Citește și: Îl mai știi pe Frankfurt de la „Vacanța Mare”? Cum arată acum Iulian Ilinca, după mai bine de 20 de ani de la filmări

Surse articol: Redactia, Bzi, Cancan

Surse foto: Facebook, Youtube

Articolul urmator
Ce mare și frumoasă a crescut fetița înfiată de Daciana Sârbu și Victor Ponta! Ce mai face astăzi micuța Maria
Ce mare și frumoasă a crescut fetița înfiată de Daciana Sârbu și Victor Ponta! Ce mai face astăzi micuța Maria
Cate sanse ai sa devii faimoasa?
Incepe quiz
Cate sanse ai sa devii faimoasa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.