Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Povestea demnă de filme a "fiului secret" a lui Ion Iliescu. Cine este Mihai Bujor Sion

Cristina Gherghina

O bună perioadă de vreme, Ion Iliescu a reușit să își țină viața de familie departe de ochii lumiii, puține detalii personale fiind cunoscute de public. În cele din urmă, a ieșit la iveală un detaliu important din viața acestuia. Cu toate că toată lumea știe că nu are moștenitori, iată că fostul președinte al României are de fapt ”un fiu”. 

Într-un interviu mai vechi, Ion Iliescu declara că cel mai mare regret al său în viață este faptul că nu are copii. Nina Iliescu, soția sa, a trecut prin trei sarcini toxice, nereușind să ducă nici măcar una până la capăt, potrivit Impact.ro.

 Cu toate că nu au reușit să aibă niciun moștenitor legitim, norocul le-a surâs soților Iliescu, atunci când a apărut în viața lor Mihai Bujor Sion. Acesta a rămas orfan după ce o aeronavă cu traseul București - Targu Mureș în care se afla și tatăl său, s-a prăbușit la începutul anilor '70. 

Ion și Nina Iliescu, buni prieteni cu părinții lui Mihai, l-au luat sub aripa lor protectoare, după ce acesta a rămas orfan. Deși, nu l-au înfiat niciodată, au vegheat mereu asupra lui, fiind copilul lor de suflet. 

O viață demnă de filme

Totul a început cu tragicul eveniment din viața lui Mihai Bujor Sion, pe când acesta era doar un puști. După ce ambii săi părinți au pierit într-un accident aviatic, tânărul Mihai a intrat sub tutela soților Iliescu, fapt care avea să îl transforme într-unul dintre cei mai importanți oameni din peisajul politic post-decembrist. 

“După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, în avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui”, scria ziarul Cotidianul la vremea respectivă, conform Ciao

Ion Iliescu a avut grijă ca fiul său vitreg să fie pregătit pentru viața ce avea să o aibă, creionându-i acestuia o carieră ce avea să-l transforme într-un om influent. 

mihai bujor

Sursă foto: Imgur

„Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion şi în cariera profesională. Dupa instalarea ca preşedinte al României, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» său adoptiv, numindu-l la început în funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale şi ulterior în cea de consilier prezidenţial pe probleme economice”, scria Cotidianul.

După mai multe funcții importante pe care le-a deținut sub mandatul lui Iliescu, Mihai Bujor Sion a hotărât să urmeze o carieră în diplomație. Astfel, intrarea în Ministerul de Externe i-a deschis noi uși, acesta fiind de-a lungul anilor consul în Thailanda, Dubai și Los Angeles.

În anul 2017, Mihai Bujor Sion deținea postul de șef de misiune la Ambasada României din Filipine, iar declarația de avere din același an arăta că ”fiul” lui Ion Iliescu deținea un teren de 3,6 hectare la Snagov achiziționat în 2004 și un BMW cumpărat în 2011.Totodată, acesta avea un cont în care se aflau 300.000 de euro. La acea vreme, Mihai Bujor Sion era plătit cu 46.892 de dolari pe an la Ministerul de Externe și primea o indemnizație anuală de 10.416 lei.

La capitolul amoros, Mihai Bujor Sion a fost căsătorit cu actrița Ioana Pavelescu timp de peste 20 de ani și totodată el este cel care i-a fost tată, pentru această bună perioadă de timp, cunoscutei Maria Marinescu, designer și personaj monden.

Maria Marinescu a avut o relație foarte bună cu Mihai Bujor Sion, chiar și după ce acesta și mama ei au decis să divorțeze. Din nefericire, pe 16 ianuarie 2019, Maria și-a pierdut și tatăl biologic, pe doctorul Ion Marinescu.

După ce căsnicia lui Mihai Bujor Sion cu Ioana Pavelescu a luat sfârșit, acesta și-a refăcut viața în brațele fostei concurente "Next Top Model", Laura Maria Iordache. Deși există o diferență de 25 de ani între cei doi, aceștia au hotărât să își unească destinele la sfârșitul anului 2015 și sunt împreună încă de atunci. 

Surse foto: Getty; Imgur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!