Povestea dureroasă a iubitei cântărețe Ileana Sărăroiu: a fost îngropată de vie. Ce au descoperit apropiații când au deshumat-o

Povestea dureroasă a iubitei cântărețe Ileana Sărăroiu: a fost îngropată de vie. Ce au descoperit apropiații când au deshumat-o

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Unele dintre cele mai terifiante povești de groază sunt cele în care o persoană este îngropată de vie și se trezește în întuneric și frig, într-un loc strâmt, sub pământ. Astfel de imagini de coșmar i-au bântuit pe unii scriitori mai sensibili și au aprins mintea regizorilor de filme horror. Dar cât de cutremurător este ca o astfel de poveste să fie adevărată? Unele persoane cred că acesta a fost destinul cumplit al îndrăgitei cântărețe Ileana Sărăroiu, care a murit fulgerător în anul 1979. 

ileana sararoiu

Sursa foto: adevărul.ro

Au găsit-o cu fața în jos în sicriu

Ileana Sărăroiu a fost una dintre cele mai mari talente ale muzicii populare românești, dar soarta a fost crudă cu ea. În noaptea de 12 spre 13 mai 1979, pe când cânta la o nuntă din Călărași, ea s-a prăbușit fulgerător și a rămas fără suflare. A fost secerată de un accident vascular cerebral, cauzat de un anevrism ascuns. Avea numai 42 de ani.

Dar tristul eveniment nu a fost încheierea coșmarului său, după cum se povestește. După ce a fost înmormântată la Cimitirul Sfânta Vineri din București, paznicii cimitirului și alte persoane au spus că se aud zgomote din cripta artistei. După insistențe și zvonuri înspăimântate, s-a luat hotărârea deshumării cântăreței.

Ceea ce s-a găsit în mormânt a amplificat groaza oamenilor și a creat legende care circulă și astăzi. Unii martori pretind că trupul era cu fața în jos, cu părul smuls și fără unghii, din cauza încercărilor disperate de a ieși din sicriul închis. Capacul coșciugului ar fi fost scrijelit în multiple locuri, dovadă a iadului prin care a trecut cântăreața, despre care mulți cred că se afla în moarte clinică atunci când a fost înmormântată. 

Anchetatorii neagă posibilitatea ca Ileana Sărăroiu să fi fost îngropată de vie

Moartea Ilenei Sărăroiu a fost anchetată cu atenție, pentru că s-a petrecut în condiții bizare.

Artista a sosit la nunta Lilianei și a lui Gheorghe Ispas, în Comuna Unirea din județul Călărași, de la un alt concert din țară. S-a plâns că este obosită și a cerut o cafea. „Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, povestește Liliana Ispas, mireasa de la acea vreme.

„O bătrână într-o gară” a fost ultimul cântec al Ilenei Sărăroiu. Oamenii o ascultau cu emoție, dar ea s-a așezat și a spus că nu mai poate cânta, pentru că se simte foarte rău.

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Când a auzit că artista nu se simte bine, omul a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Nu a mai fost conștientă nicio secundă și și-a dat sufletul până la ieșirea din comună, în ambulanța care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călărași”, spune Liliana Ispas.

S-a declanșat o anchetă și mai multe persoane de la nuntă au fost audiate, începând cu femeia care i-a preparat cafeaua. „Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinut la morga din Călăraşi. Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii”, povestește Liliana Ispas.

În astfel de circumstanțe, cântăreața nu a fost înmormântată imediat, ci a fost ținută o săptămână la morga din Călărași, unde i s-a făcut și autopsia. Acest lucru demonstrează că zvonurile legate de înhumarea ei sunt neîntemeiate.

Nici prietenii cântăreței nu cred acest lucru terifiant

inmormantare

„În jurul morții ei s-au țesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului Sfânta Vineri din București. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au cerut deshumarea acesteia, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 si jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată”, a declarat Maria Dragomiroiu, una dintre apropiatele cântăreței pentru Știrile Kanal D.

Surse foto: Pixabay, Wikipedia

Articolul urmator
Totul despre povestea de iubire dintre Calista Flockhart și Harrison Ford
Totul despre povestea de iubire dintre Calista Flockhart și Harrison Ford

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.