Povestea mai puțin știută despre Pavel Bartoș! A crescut într-o casă modestă, unde a învățat că trebuie să muncești pentru un trai mai bun

Povestea mai puțin știută despre Pavel Bartoș! A crescut într-o casă modestă, unde a învățat că trebuie să muncești pentru un trai mai bun
Anca Marcus
Joi, 02.11.2023 | Actualizat Luni, 22.01.2024

Îndrăgitul actor Pavel Bartoș ne cucerește cu carisma și talentul său pe micul ecran, dar puțini știu că înainte de a deveni o figură iconică în industria divertismentului, el a trecut prin perioade dificile și a muncit din greu pentru a-și câștiga existența.

Povestea sa este o lecție de perseverență și determinare, care l-a transformat din copil într-un adult responsabil. 

Descoperă povestea de viață a vedetei ProTV și eforturile pe care le-a făcut pentru a ajunge unde e astăzi. 

UPDATE 22 ianuarie 2024: Pavel Bartoș este cu un pas mai aproape de schimbarea prefixului! Pe data de 20 ianuarie a împlinit vârsta de 49 de ani, prilej cu care a fost sărbătorit de oamenii dragi sufletului său. 

Îndrăgitul actor a mărturisit, chiar de ziua lui, că divinitatea i-a îndeplinit dorința și și-a primit cadoul de ziua lui. „De ziua mea mi-am dorit să vină iarna și a venit! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest cadou, iar noi ne bucurăm. Deszăpezim aici tot, suntem harnici de dimineață. V-am pupat, oameni buni!”, le-a spus fanilor de pe rețelele de socializare. 

"Am mai împlinit un an, dar nu am fost singur, dovada e aici! Mulțam tare mult , oameni buni! #surprize #surprize V-am pupat!", a scris vedeta pe conturile de socializare, alături de o serie de imagini cu cei care i-au fost alături. 

Așa cum era de așteptat, colegii și prietenii lui dragi s-au întrecut în mesaje și urări de bine, semn că actorul este la fel și în spatele camerelor de filmat; vesel, amuzant, jovial și cu poftă de viață, cum să nu-ți dorești să-l ai în viața ta?!

"Chiar dacă a făcut 49, pare de 46, cât am și eu. Așa sunt Vărsătorii. :)", i-a transmis Radu Vâlcan, urmat de Răzvan Fodor, care i-a transmis scurt și emoționant, "La mulți ani, frățioare!". 

Pavel Bartoș, în vârstă de 48 de ani, are o poveste de viață demnă de admirat. S-a născut în 1975, la Miercurea Ciuc, într-o familie numeroasă și modestă, ce includea încă trei frați.

Copilăria lui a fost marcată de ierni geroase și de lipsuri, dar și de momente frumoase, „străjuite” de prietenii de etnie maghiară, care i-au fost tovarăși de joacă și care l-au învățat limba lor.

Normal că eu mă hrănesc din tot ce mi se întâmplă. Și „One Man Aproape Show”, care e un stand-up teatral, se hrănește din autobiografia mea, spectacolul de la Teatrul Odeon. Dar nu pentru că am suferit, atunci nu realizam că eu sufăr, am crezut că așa trebuie să îți trăiești copilăria. Tocmai, am considerat că am o copilărie fericită.

Eram cu copiii și întâi ne făceam temele, ca să nu ne certe părinții, după aia mergeai afară. Eram cu cheia la gât, toate șantierele erau spațiile noastre de joacă. Noi așa am crezut că e copilăria.

Dar în general, simțul umorului ți-l dezvolți. Te și naști cu el, dar important e să-l și hrănești. De aceea, citiți, citiți și iar citiți!”, ne îndeamnă Pavel Bartoș.

La 16 ani și-a pierdut tatăl

Adolescența lui Pavel Bartoș a fost marcată de dificultăți. La vârsta de 16 ani, și-a pierdut tatăl, iar această pierdere a schimbat cursul vieții sale într-un mod profund. A trebuit să-și asume responsabilități din ce în ce mai mari pentru a-și ajuta familia.

Primul pas în această călătorie a fost să-și caute un loc de muncă. Din timpul liceului, Bartoș a înțeles că trebuie să contribuie la susținerea familiei și să-și câștige propriul trai.

Primul său loc de muncă a fost în construcții, ca muncitor necalificat. Povestește: „Rudele din partea tatălui lucrau în construcții și atunci unde să te angajezi? Dar mi-am dat seama că nu îmi place. Am făcut-o pentru că trebuia să îi ajut pe ai mei. Am învățat să îi admir pe cei cărora le place munca fizică. Bravo lor!”

Această perioadă de tranziție l-a forțat să crească mai repede decât ar fi sperat. A trecut prin diverse joburi, de la munca în construcții până la ospătărie și vânzări. Cu fiecare pas, a adunat experiență și a învățat lecții valoroase despre viață și muncă.

A trebuit să devin, cumva, bărbatul din casă. Nu neapărat capul familiei, dar a trebuit să mă responsabilizez dintr-o dată. Din copil, am devenit un adult foarte responsabil. Deja de la 16 ani, a trebuit să mă gândesc să îmi găsesc un loc de muncă pentru a putea să îmi ajut familia. La liceu, încercam să îmi găsesc joburi part time, iar pe vremea aceea erau foarte puține și foarte greu de găsit.

Primul meu job a fost ca salahor în construcții, iar atunci mi-am dat seama că nu îmi place deloc munca fizică, dar a trebuit să o fac. În facultate, am făcut de la ospătărie până la vânzător. Vorba aia, le-am făcut pe toate," a mărturisit Pavel Bartoș. 

Pavel Baroș și-a mințit familia că a intrat la Facultatea de Drept 

Pavel Bartoș a urmat Facultatea de Teatru la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Decizia a fost luată pe ascuns, fără știrea familiei sale, care credea că va aplica la Facultatea de Drept. 

Pavel a mărturisit: "Am spus că doresc să urmez Facultatea de Drept și toată lumea a fost de acord. Singura persoană care știa adevărul era diriginta mea, care știa că am optat pentru Actorie.

Când am ajuns acasă și le-am spus că am fost acceptat la facultate, toți erau fericiți, crezând că voi deveni avocat. Apoi am adăugat: 'Nu, de fapt, voi deveni actor!' Mama a avut o reacție surprinzătoare pentru câteva secunde, apoi a spus: 'Ești tot la facultate, totul e în regulă!'"

Cum a început cariera lui Pavel Bartoș

Drumul său către actorie a început în 1993, la 18 ani, când Pavel Bartoș a pășit pe scenă pentru prima dată, în locații precum „Teatrul de Păpuși Puck” din Cluj sau „Teatrul de Nord” din Satu Mare. Cu ambiție și pasiune pentru arta teatrală, a reușit să-și construiască cariera în domeniu.

În 1999, a obținut un loc de muncă la Teatrul Național din Timișoara și ulterior la „Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely”, semnându-și prezența în lumea teatrului. Astăzi, el colaborează cu prestigiosul Teatru Odeon din București.

Însă Pavel Bartoș nu s-a limitat la scena teatrală. În 2001, și-a făcut intrarea în lumea televiziunii, participând la emisiuni de divertisment, cum ar fi matinalul „Bună dimineața, România" de pe TVR1.

Dar saltul în popularitate l-a făcut în 2004, când a captivat inimile telespectatorilor în telenovele iubite precum „Numai iubirea" și „Îngerașii". Cu fiecare apariție, Pavel Bartoș a dovedit că pasiunea și efortul pot transforma visurile în realitate.

Este tată de 3 fete

Pe lângă cariera sa artistică remarcabilă, este și un soț și un tată dedicat. Din 2003, el împarte viața cu Anca, care i-a dăruit trei fiice minunate: Eva, în vârstă de 19 ani, Rita, în vârstă de 15 ani, și Sofia, care are 9 ani. Pentru Pavel Bartoș, rolul de tată este esențial și aduce bucurie în viața sa.

Cele trei fete ale lui Pavel Bartoș, Eva, Rita și Sofia, îmbrăcate în rochițe albe

„Ideea este că totul vine cred că din educație și regulile cumva se impun pe parcurs. În primul rând îi înveți respectul față de ceilalți și să nu le facă celor din jur ceva ce nu le-ar place (r.red. plăcea) nici lor.

În rest le ofer foarte multă încredere, le las să zburde. Că vor greși, asta e, acum din greșeli înveți multe lucruri. Noi am fost o generație care am fost cu cheia la gât, în care se spunea: nu fă aia, nu fă cealaltă, nu mă face de râs, că la un moment dat nu aveai curaj să mai faci nimic.

Atunci le-am spus copiilor mei că îi las, pentru că mult mai multe vor învăța așa. Normal că trebuie să știe că există reguli, că există consecințe, dar în rest am încredere foarte multă în ei.", a declarat Pavel Bartoș. 

Andreea Esca l-a facut pe Pavel Bartos sa planga

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Capital, Unica MD, Wowbiz, Stirile ProTv, Kiss FM

Articolul urmator »
Povestea unui campion, care a plecat de jos. Florinel Coman de la EURO 2024 a fost crescut de bunici, după ce părinții au plecat în străinătate
Povestea unui campion, care a plecat de jos. Florinel Coman de la EURO 2024 a fost crescut de bunici, după ce părinții au plecat în străinătate
Mariana Voinea | Marţi, 02.07.2024
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)

Ne găsești pe