Prințesa Anne a Marii Britanii: cât de frumoasă era fiica Reginei Elisabeta

Prințesa Anne a Marii Britanii: cât de frumoasă era fiica Reginei Elisabeta

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Singura fiică a celui mai longeviv monarh din istorie, Regina Elisabeta, și a prinţului consort Philip, prințesa Anne a Marii Britanii a venit pe lume la data de 15 august 1950, în Londra.

Regina-Elisabeta-printesa-Anne-printul-Charles 

Regina Elisabeta, prințul Charles și prințesa Anne, 1 an

Soră mai mică a Prințului Charles – sunt 2 ani între cei doi frați –, Anne era, la nașterea sa, a doua în ordinea succesiunii la tronul britanic. După sosirea pe lume a celui de-al treilea copil al cuplului format din prinţul William şi Kate Middleton, prințul Louis, Anne a devenit a treisprezecea, iar ea este a paisprezecea, după Archie, fiul lui Meghan Markle și al prințului Harry.

Fire puternică, dar delicată, una dintre cele mai muncitoare, inteligente și discrete prezențe din Familia Regală, prințesa Anne a Marii Britanii a dus o viață demnă de cel puțin o ecranizare Hollywood. Și, din păcate, nu din motive pozitive și binecuvântate.

A încercat, pe cât de mult poate să facă asta un membru al celei mai faimoase Case Regale din lume, să își țină viața personală departe de ochii curioșilor, dar fără a se dezice de îndatoririle ei. Ajunsă acum la vârsta de 68 de ani - vârstă care nu iartă niciun chip, din păcate -, sora mai mică a prințului Charles a fost de o frumusețe rară și nobilă în copilăria și tinerețea ei. Răsfoiește imaginile și filmarea de mai jos și află detalii picante despre viața unicei fiice a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Ca fiică a monarhului, Anne a primit automat titlul de prințesă la naștere. Pe deasupra, în anul 1987, regina i-a acordat titlul suplimentar de Prințesă Regală, Anne devenind astfel cea de-a șaptea deținătoare a lui. Prințesa Charlotte va deține în cele din urmă același titlu, după ce tatăl ei, prințul William, devine rege, dar acest lucru nu este obligatoriu. Este un titlu care, odată primit, rămâne pe viață, prin urmare, prințesa Charlotte va trebui să aștepte cel puțin până la moartea actualei Prințese Regale ca să beneficieze de el.

Printul-Charles-Regina-Elisabeta-II-Printesa-Anne

Prințesa Anne a Marii Britanii și Mark Phillips: începuturile relatiei

Lucru destul de rar întâlnit la membrii familiilor regale, prințesa Anne a pășit de două ori în fața altarului. Prima căsătorie, cu Mark Phillips, locotenent în armata Marii Britanii, a avut loc în anul 1973.

Cuplul s-a întâlnit prin circuitul ecvestru, amândoi fiind mari pasionați de acest sport nobil. Și-au anunțat logodna în mai 1973 și s-au căsătorit în noiembrie, la Westminster Abbey. Nunta celor doi a fost parcă desprinsă din basme, așa cum ne-au obișnuit până acum membrii familiilor regale europene. Fastuosul eveniment a fost urmărit de un public global estimat la 500 de milioane de oameni.

Din păcate, însă, fericirea nu a durat mult, zvonurile spunând că problemele maritale au apărut după nașterea lui Zara. Perechea a fost văzută rar împreună la evenimente oficiale și din acest motiv s-a crezut că ambii sunt implicați în afaceri extraconjugale.

Mark Phillips, soțul infidel care a pătat numele regal

Căsătoria lor nu a fost câtuși de puțin demn de filele unei povești cu prințese. Asta deoarece bărbatul, devenind căpitan și fiind trimis în dese și diferite misiuni prin natura muncii sale, și-a înșelat cu nerușinare soția, știind din start la ce umilință publică o expune cu un astfel de gest. Anne îl aștepta acasă împreună cu cei doi copii ai lor - Peter și Zara.

Ba mai mult, dacă înșelatul nu a fost de ajuns pentru a păta renumele familiei care îl acceptase cu brațele deschise în sânul ei, căpitanul Mark Phillips a lăsat-o însărcinată pe Heather Tonkin, amanta din Noua Zeelandă. Acest eveniment fără precedent a zguduit, cum era și de așteptat, din temelii Familia Regală britanică și a condus, desigur, la divorț. Existența copilului din flori a fostului soț al prințesei regale - o fetiță pe nume Felicity, cu numai 4 ani mai mică decât Zara - a fost secretă până de curând. Bărbatul neagă existența fiicei lui și în ziua de astăzi, numele lui nefiind trecut pe certificatul ei de naștere.

A doua căsătorie a fost cu noroc

În prezent, prințesa Anne a Marii Britanii este căsătorită cu Sir Timothy Laurence, fost ofițer al marinei britanice, actualmente pensionar. Cei doi s-au cunoscut în anul 1989 și s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii liniștite și discrete, departe de ochii publicului și în prezența unui număr restrâns de oameni și de reprezentanți ai presei, într-o biserică presbiteriană din apropierea orașului Balmoral, în luna decembrie a anului 1992.

Prin recăsătorirea cu Sir Timothy Laurence în anul 1992 - cei doi au împlinit 25 de ani de căsătorie în 2017 -, prințesa Anne a devenit cel de-al doilea membru (primul fiind regele Henry al VIII-lea) al Casei Regale care și-a refăcut viața căsătorindu-se, după divorț.

Evenimentele tulburătoare din viața Prințesei Anne

Și dacă episodul divorțului de primul soț nu ar fi fost îndeajuns de traumatizant și de înjositor pentru fiica suveranului britanic, în anul 1974, prințesa Anne a fost ținta unei răpiri. Un bolnav mintal în vârstă de 26 de ani, Ian Ball, a încercat să o răpească pe fiica reginei Elisabeta pentru o răscumpărare în valoare de 2 milioane de lire sterline. În timp ce prințesa Anne a Marii Britanii și Mark Phillips se întorceau la Palatul Buckingham la data de 20 martie 1974, de la un eveniment de caritate de la Pall Mall, mașina în care se aflau a fost oprită forțat de un alt autovehicul care i-a tăiat calea. Șoferul mașinii, Ian Ball, a început să tragă cu pistolul în direcția autovehiculului în care se aflau prințesa Anne și soțul ei de atunci.

Inspectorul James Beaton, ofițerul de poliție personal însărcinat cu paza prințesei Anne, a ieșit din mașină pentru a-i proteja și pentru a încerca să-l dezarmeze pe Ball. A sfârșit prin a fi dezarmat și rănit de atacator, împreună cu Alex Callender, șoferul mașinii regale. Un jurnalist de tabloid aflat în zonă, Brian McConnell, a încercat să ajute și a fost împușcat în piept. În acel moment, Ian Ball s-a apropiat de prințesa Anne și i-a adus la cunoștință planul lui de a o răpi și de a cere răscumpărare. În momentul în care i-a ordonat acesteia să iasă din mașină, prințesa s-a opus vehement și a încercat să scape pe partea opusă a mașinii.

Chiar atunci, un trecător, fostul boxer Ron Russell, l-a lovit în moalele capului pe Ball și a escortat-o pe prințesă de acolo. Bărbatul a fost arestat și condamnat la închisoare, unde se află și în prezent. Acela a fost momentul care a contribuit la sporirea măsurilor de securitate pentru membrii Familiei Regale.

Prințesa Anne a intrat în viața publică la vârsta de 18 ani și continuă să fie activă în ceea ce privește îndatoririle ei ca membru al Familiei Regale. Implicată în peste 300 de organizații de caritate, prințesa Anne este considerată cel mai ocupat și muncitor membru al Casei Regale britanice.

Ca și mama ei, de altfel, prințesa Anne a Marii Britanii este o iubitoare de echitație. În anul 1971, ea a devenit campioană europeană la echitație și vicecampioană în anul 1975. Pasiunea pentru sportul ecvestru a fost extraordinară, iar acest lucru s-a văzut pe tot parcursul vieții sale. În 1976, a concurat la Jocurile Olimpice de la Montreal la echitație pe unul dintre caii mamei sale. Până în prezent, prințesa Anne este singurul membru al familiei regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice în calitate de sportiv. Între 1986 - 1994 a condus Federația Ecvestră Internațională, iar acum este președinte al Asociației Olimpice Britanice și membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Zara Phillips, fiica Prințesei Anne, motiv de mândrie pentru mama sa

Zara Phillips Tindall fiica printesei Anne a Marii Britanii

Sursa foto: Facebook

Cea mai mare nepoată a Reginei Elisabeta, Zara Phillips s-a născut la 15 mai 1981. La fel ca alți membri ai Familiei Regale, a urmat școala Gordonstoun din Moray, Scoția, unde a excelat la multe activități sportive, precum hochei, atletism și gimnastică. Mai departe, a studiat la Universitatea din Exeter și s-a calificat ca fizioterapeut.

Pasiunea pentru echitație a moștenit-o de la mama sa, prințesa Anne a Marii Britanii. În iunie 2003, ea a obținut un contract de sponsorizare de la o companie de pariuri, care a ajutat-o să-și acopere costurile necesare pentru a urma sportul ecvestru. Este singurul membru al Familiei Regale care a avut un astfel de contract.

Cariera sa a fost încununată de succes. A câștigat locul doi la Burghley Horse Trials în 2003 în primul său eveniment de patru stele. În 2006 BBC a declarat-o ”Personalitatea sportivă a anului”, iar în 2007 a primit o Medalie de Onoare pentru serviciile de echitație. A fost selectată pentru a reprezenta Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, dar s-a retras din echipă după ce calul ei, Toytown, a suferit o accidentare în timpul antrenamentului.

În anul 2012, Zara Phillips a devenit primul membru al Familiei Regale britanice care a reușit să cucerească o medalie olimpică. Zara, pe atunci în vârstă de 31 de ani, a făcut parte din echipa de echitație a Regatului Unit al Marii Britanii, alături de Tina Cook, Mary King și William Fox-Pitt, și a obținut medalia de argint în proba de cross-country. 

Din 2011 Zara este căsătorită cu fostul jucător de rugby, Mike Tindall și au 3 copii împreună: Mia, Lena și Lucas.

Prințesa Anne a Marii Britanii și relația cu fiul ei, Peter Phillips

Peter Mark Andrew Phillips s-a născut pe 15 noiembrie 1977. Mama sa, prințesa Anne a Marii Britanii a refuzat titlurile regale oferite de Regina Elisabeta pentru fiul său la naștere și astfel Peter a devenit primul nepot legitim al unui monarh din peste 500 de ani care s-a născut fără titlu sau titlu de curtoazie. Nici sora sa, Zara, nu a primit niciun titlu nobiliar, prințesa Anne dorind ca ei să aibă o mai mare libertate în viața lor.

Peter Phillips a urmat școala Gordonstoun din Moray, Scoția, și Universitatea din Exeter, la fel ca sora sa, având licența în sport. După facultate, el a lucrat pentru Jaguar, apoi pentru echipa de curse Williams, ca manager, iar în 2005 a intrat în industria bancară, obținând un post de manager la Royal Bank of Scotland din Edinburgh. A deținut această poziție până în 2012.

În ianuarie 2020, Phillips a apărut într-o reclamă pentru compania chineză Bright Food, promovând laptele companiei. El este primul membru al familiei regale britanice care apare într-un videoclip publicitar.

Pe plan personal, s-a căsătorit în 2008 cu Autumn Kelly, un consultant canadian în management, cei doi având împreună două fete, Savannah și Isla Elizabeth. În 2020, Peter și Autumn și-au anunțat divorțul, după 12 ani de căsnicie.

Este cunoscut faptul că prințesa Anne are o relație foarte apropiată cu cei doi copii ai săi, atât Peter, cât și cu Zara.

Elisabeta a II-a: nepoți din partea Prințesei Anne a Marii Britanii

Așadar de la cei doi copii ai săi, Peter și Zara, prințesa Anne are 5 nepoți: Savannah și Isla Phillips (de la Peter), Mia, Lena și Lucas Tindall (de la Zara). Lucas este cel mai mic (a venit pe lume în ianuarie 2021), însă ceilalți copii se înțeleg de minune împreună, inclusiv cu copiii lui William și Kate. Fotografiile cu toți strănepoții reginei jucându-se fac întotdeauna deliciul publicului britanic.

În concluzie, prințesa Anne a Marii Britanii este considerată a fi cel mai muncitor membru al familiei regale. Este implicată în peste 300 de organizații caritabile și își îndeplinește cu strictețe toate angajamentele regale. Fire puternică și hotărâtă, Anne face față cu brio tuturor îndatoririlor sale și, în plus, a reușit să aibă și o viață personală demnă și frumoasă, în ciuda încercărilor grele la care a fost supusă de-a lungul anilor.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Ce relație frumoasă are Jorge cu fiica lui adolescentă. Care este secretul lor
Ce relație frumoasă are Jorge cu fiica lui adolescentă. Care este secretul lor
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?
Incepe quiz
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.