Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Prințesa Anne a Marii Britanii: cât de frumoasă era fiica Reginei Elisabeta

Ana Munteanu

Singura fiică a celui mai longeviv monarh din istorie, Regina Elisabeta, și a prinţului consort Philip, prințesa Anne a venit pe lume la data de 15 august 1950, în Londra.

Regina-Elisabeta-printesa-Anne-printul-Charles 

Regina Elisabeta, prințul Charles și prințesa Anne, 1 an

Soră mai mică a Prințului Charles – sunt 2 ani între cei doi frați –, Anne era, la nașterea sa, a doua în ordinea succesiunii la tronul britanic. Acum ea este a treisprezecea, după sosirea pe lume a celui de-al treilea copil al cuplului format din prinţul William şi Kate Middleton, prințul Louis, și va deveni cea de-a paisprezecea după ce fosta actriță Meghan Markle, actualmente ducesă de Sussex, va naște primul copil al prințului Harry.

Fire puternică, dar delicată, una dintre cele mai muncitoare, mai inteligente și mai discrete prezențe din Familia Regală a Marii Britanii, prințesa Anne a dus o viață demnă de cel puțin o ecranizare Hollywood. Și, din păcate, nu din motive pozitive și binecuvântate.

A încercat, pe cât de mult poate să facă asta un membru al celei mai faimoase Familii Regale din lume, să își țină viața personală departe de ochii curioșilor, dar fără a se dezice de îndatoririle ei. Ajunsă acum la vârsta de 68 de ani - vârstă care nu iartă niciun chip, din păcate -, sora mai mică a prințului Charles a fost de o frumusețe rară și nobilă în copilăria și tinerețea ei. Răsfoiește imaginile și filmarea de mai jos și află detalii picante despre viața unicei fiice a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Ca fiică a monarhului, Anne a primit automat titlul de prințesă la naștere. Pe deasupra, în anul 1987, regina i-a acordat titlul suplimentar de Prințesă Regală, Anne devenind astfel cea de-a șaptea deținătoare a lui. Prințesa Charlotte va deține în cele din urmă același titlu, după ce tatăl ei, prințul William, devine rege, dar acest lucru nu este obligatoriu. Este un titlu care, odată primit, rămâne pe viață, prin urmare, prințesa Charlotte va trebui să aștepte cel puțin până la moartea actualei Prințese Regale ca să beneficieze de el.

Lucru destul de rar întâlnit la membrii familiilor regale, prințesa Anne a pășit de două ori în fața altarului. Prima căsătorie, cu Mark Phillips, locotenent în armata Marii Britanii, a avut loc în anul 1973. Nunta celor doi a fost parcă desprinsă din basme, așa cum ne-au obișnuit până acum membrii familiilor regale europene. Cu toate acestea, ce a urmat după nu a fost câtuși de puțin demn de filele unei povești cu prințese. Asta deoarece bărbatul, devenind căpitan și fiind trimis în dese și diferite misiuni prin natura muncii sale, și-a înșelat cu nerușinare soția, știind din start la ce umilință publică o expune cu un astfel de gest. Anne îl aștepta acasă împreună cu cei doi copii ai lor - Peter și Zara.

Ba mai mult, dacă înșelatul nu a fost de ajuns pentru a păta renumele familiei care îl acceptase cu brațele deschise în sânul ei, căpitanul Mark Phillips a lăsat-o însărcinată pe Heather Tonkin, amanta din Noua Zeelandă. Acest eveniment fără precedent a zguduit, cum era și de așteptat, din temelii Familia Regală britanică și a condus, desigur, la divorț. Existența copilului din flori a fostului soț al prințesei regale - o fetiță pe nume Felicity, cu numai 4 ani mai mică decât Zara - a fost secretă până de curând. Bărbatul neagă existența fiicei lui și în ziua de astăzi, numele lui nefiind trecut pe certificatul ei de naștere.

Printul-Charles-Regina-Elisabeta-II-Printesa-Anne

În prezent, prințesa Anne este căsătorită cu Sir Timothy Laurence, fost ofițer al marinei britanice, actualmente pensionar. Cei doi s-au cunoscut în anul 1989 și s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii liniștite și discrete, departe de ochii publicului și în prezența unui număr restrâns de oameni și de reprezentanți ai presei, într-o biserică presbiteriană din apropierea orașului Balmoral, în luna decembrie a anului 1992.

Prin recăsătorirea cu Sir Timothy Laurence în anul 1992 - cei doi au împlinit 25 de ani de căsătorie în 2017 -, prințesa Anne a devenit cel de-al doilea membru (primul fiind regele Henry al VIII-lea) al Casei Regale care și-a refăcut viața căsătorindu-se, după divorț.

Anne are, de asemenea, patru nepoți: Savannah Phillips, Isla Phillips, Mia Tindall și micuța Lena Tindall, care a venit pe lume în anul 2018.

Și dacă episodul divorțului de primul soț nu ar fi fost îndeajuns de traumatizant și de înjositor pentru fiica suveranului britanic, în anul 1974, prințesa Anne a fost ținta unei răpiri. Un bolnav mintal în vârstă de 26 de ani, Ian Ball, a încercat să o răpească pe fiica reginei Elisabeta pentru o răscumpărare în valoare de 2 milioane de lire sterline. În timp ce prințesa Anne și Mark Phillips se întorceau la Palatul Buckingham la data de 20 martie 1974, de la un eveniment de caritate de la Pall Mall, mașina în care se aflau a fost oprită forțat de un alt autovehicul care i-a tăiat calea. Șoferul mașinii, Ian Ball, a început să tragă cu pistolul în direcția autovehiculului în care se aflau prințesa Anne și soțul ei de atunci.

Inspectorul James Beaton, ofițerul de poliție personal însărcinat cu paza prințesei Anne, a ieșit din mașină pentru a-i proteja și pentru a încerca să-l dezarmeze pe Ball. A sfârșit prin a fi dezarmat și rănit de atacator, împreună cu Alex Callender, șoferul mașinii regale. Un jurnalist de tabloid aflat în zonă, Brian McConnell, a încercat să ajute și a fost împușcat în piept. În acel moment, Ian Ball s-a apropiat de prințesa Anne și i-a adus la cunoștință planul lui de a o răpi și de a cere răscumpărare. În momentul în care i-a ordonat acesteia să iasă din mașină, prințesa s-a opus vehement și a încercat să scape pe partea opusă a mașinii.

Chiar atunci, un trecător, fostul boxer Ron Russell, l-a lovit în moalele capului pe Ball și a escortat-o pe prințesă de acolo. Bărbatul a fost arestat și condamnat la închisoare, unde se află și în prezent. Acela a fost momentul care a contribuit la sporirea măsurilor de securitate pentru membrii Familiei Regale.

Prințesa Anne a intrat în viața publică la vârsta de 18 ani și continuă să fie activă în ceea ce privește îndatoririle ei ca membru al Familiei Regale. Implicată în peste 300 de organizații de caritate, prințesa Anne este considerată cel mai ocupat și muncitor membru al Casei Regale britanice.

Ca și mama ei, de altfel, prințesa Anne este o iubitoare de echitație. În 1976, ea a concurat la Jocurile Olimpice de la Montreal la echitație pe unul dintre caii mamei sale, iar acum este președinte al Asociației Olimpice Britanice și membru al Comitetului Olimpic Internațional. Pe deasupra, prințesa a devenit, în anul 1971, campioană europeană la echitație și vicecampioană în anul 1975. Și pasiunea pentru sportul ecvestru nu s-a oprit aici. În anul 2012, Zara Phillips, fiica ei din prima căsătorie, a devenit primul membru al Familiei Regale britanice care a reușit să cucerească o medalie olimpică. Zara, pe atunci în vârstă de 31 de ani, a făcut parte din echipa de echitație a Regatului Unit al Marii Britanii, alături de Tina Cook, Mary King și William Fox-Pitt, și a obținut medalia de argint in proba de cross-country. 

Surse foto: Getty

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!