Romanița Iovan nu încurajează trendul operațiilor estetice. "Chiar dacă exteriorul este poleit în culoarea roz. Dacă ai sufletul gri, se vede"

Romanița Iovan nu încurajează trendul operațiilor estetice. "Chiar dacă exteriorul este poleit în culoarea roz. Dacă ai sufletul gri, se vede"

Ramona Jurubita

Romanița Iovan este o prezență efervescentă, care atrage toate privirile cu tonusul de invidiat și cu eleganța de neegalat. Împlinește 59 de ani pe 3 octombrie 2023, dar vârsta nu se reflectă deloc pe chipul ei. A avut întotdeauna grijă să se mențină în formă și nu s-a gândit niciodată să apeleze la operații estetice.

Creatoarea de modă nu condamnă persoanele care aleg astfel de operații, dar nu încurajează deloc trendul transformării invazive pe care l-au adoptat tot mai multe tinere abia trecute de pragul majoratului. Este convinsă că frumusețea vine din interior și că nu are nevoie de niciun artificiu exterior.

Invitată în podcastul Ilincăi Vandici, a vorbit deschis despre frumusețe, despre schimbare și despre decizii înțelepte. Bineînțeles, a dezvăluit și secretele tenului perfect pe care îl are la aproape 60 de ani.

„Eu cred că frumusețea vine din interior. Părerea mea e că îmbunătățește calitățile exterioare, la fel ajută și la fel poate influența într-un fel sau altul. Chiar dacă exteriorul este poleit în culoarea roz. Dacă ai sufletul gri, se vede. Poate nu întotdeauna, poate nu dintr-o dată, dar până la urmă poți să te dai de gol ușor. Frumusețea este pentru fiecare altceva. Niciodată nu m-am concentrat să fiu în etalon, nu m-am uitat în oglindă la cât de drepte sunt picioarele, apropo de chestia asta, o doamnă a făcut un comentariu la o poză de a mea de la mare unde se vedeau monturile de la picioare.

Mie nu mi se pare că această chestiune este de ascuns. (...) Nici nu mă gândesc ce mi-ar fi plăcut să am în plus, sunt binecuvântată că sunt așa cum sunt. (...) Frumusețea stă în atitudine, în ceea ce vorbești, ce gândești. Cum trăiești, cu cine trăiești și de cine te înconjori, cât de bine faci, cât de multe poți să faci în viață, de fapt.”, a declarat aceasta în podcastul Ilincăi Vandici.

Selfie cu Romanița Iovan îmbrăcată în alb, în timp ce poartă o pălărie și stă cu spatele la oglindă.

A fost întotdeauna mulțumită de aspectul său fizic și nu a ezitat să își asume micile defecte. Până la urmă, nimeni nu este perfect, nu? Pentru a se simți încrezătoare, creatoarea de modă folosește câteva trucuri. Iată care sunt secretele sale în materie de frumusețe:

„Doar un masaj sculptural care te ajută la musculatura feței, la față nu ai cum să faci sport. În rest, nu, nu mi-am făcut nicio intervenție, dar nu am nimic împotriva lor, vizavi de prietenele mele. Nici nu am întrebat vreodată asta, e un subiect care, după părerea mea, este personal.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romanita Iovan (@romanitaiovan)

Deși nu are nimic împotriva intervențiilor estetice, Romanița Iovan speră că moda lor va trece, fiindcă îi este greu să înțeleagă de ce tinerele de aproximativ 20 de ani aleg să își schimbe radical înfățișarea.

„Dar despre tinerele fete aș avea ceva de spus, tinerele încearcă să schimbe ceva la ele parcă prea repede. Nici nu s-au obișnuit cu ce le-a dat Dumnezeu și deja vor să schimbe. Bine, multe suferă din punct de vedere psihic, mental, emoțional, și trebuie neapărat să faci o schimbare… atunci, nu știu...Dar poate e prea devreme, nu se cunosc încă, sunt foarte mici. La 20 de ani cum să îți faci intervenții estetice, ce faci când o să ai 50, 60 de ani?” a mai ridicat un semn de întrebare vedeta, pentru aceeași sursă.

Fără să condamne pe nimeni, creatoarea de modă a încercat să găsească o explicație pentru tot ce se întâmplă în rândul tinerelor, mai ales că multe dintre ele au devenit chiar dependente de operații estetice. În opinia sa, modelele intens promovate de mass media sau de social media ar fi responsabile de luarea cu asalt a clinicilor de medicina estetică din România, în ultima perioadă.

„Probabil, mă gândesc așa(,) din exterior, că poate greșim la nivel de societate. Mă refer la media mai mult, cu toate că cineva mi-a zis că televiziunea nu face educație. M-aș fi așteptat să facă și un pic de educație. Se scot în evidență sau se promovează foarte multe modele care nu ar trebui să se promoveze. Și atunci, în general, tineretul este foarte influențabil. Consideră că este mai simplu să meargă pe drumul unui model promovat care nu ar trebui să fie promovat. E o problemă a societății și sperăm să se schimbe cândva dacă se va schimba. Altfel, s-ar putea să ne coste pe noi toți.”, a mai subliniat ea.

Gazda podcastului, Ilinca Vandici, a provocat-o pe Romanița Iovan să se gândească la ce ar fi făcut dacă ar fi fost mamă de fată și aceasta și-ar fi dorit o schimbare majoră. Iată răspunsul vedetei:

„Dacă aș avea o fată care ar avea tendințe de a-și transforma fizicul, cred că aș încerca totuși să o conving. Nu aș putea să o las așa: „da, mamă, fă ce vrei, este hotărârea ta”. (...) Deci aș încerca să o conving, nu aș putea să îi interzic pentru că nu aș vrea să devină o frustrare.”

Deși nu se mai află la prima tinerețe, Romanița Iovan este o mamă modernă și face tot posibilul pentru a fi prietenă cu fiul ei Albert (16 ani). Probabil ar fi fost la fel de deschisă și dacă ar fi avut o fată, pe care sigur ar fi învățat-o să fie la fel de cochetă și de atentă cu propria persoană.

Povestea de viață a inegalabilei Romanița Iovan, modelul care a trecut de cealaltă parte a baricadei, devenind un designer de succes

Surse foto: InstagramYoutube

Surse articol: YoutubeEgoPlaytech

Articolul urmator
Adrian Sînă este acuzat de o mireasă că i-ar fi dat "țeapă" la nuntă. "A mai anulat o nuntă cu același pretext"
Adrian Sînă este acuzat de o mireasă că i-ar fi dat "țeapă" la nuntă. "A mai anulat o nuntă cu același pretext"
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.