Serena Williams a fost nevoită să aleagă între carieră și familie. "Dacă eram bărbat nu era nevoie să scriu rândurile astea"

Serena Williams a fost nevoită să aleagă între carieră și familie. "Dacă eram bărbat nu era nevoie să scriu rândurile astea"

Alida Enache

Retragerea din sport nu vine de prea multe ori cu o victorie grandioasă, care să-i aducă "ispășitului" mulțumire sufletească, ci dimpotrivă. Mulți sportivi sunt nevoiți să renunțe la pasiunea lor după ce s-au confruntat cu un eșec, după ce au fost accidentați sau din cauza neselecției, așa că nu e de mirare că aceștia rămân cu un gust amar în ceea privește ascensiunea lor.

Pentru mulți oameni, celebra Serena Williams se încadrează, mai degrabă, în categoria fanteziilor de la Hollywood. Jucătoarea de tenis, acum în vârstă de 40 de ani, deține recordul din era US Open cu 23 de titluri de Grand Slam, are patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, iar copilăria sa a fost comemorată în filmul "King Richard" din 2021. Parcursul său profesional este, cu adevărat, o sursă de inspirație pentru femeile din întreaga lume.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nino Gonzales (@theelnino80)

Campioana americană a jucat ultimul meci din cariera sa la US Open 2022, fiind eliminată în turul trei de Ajla Tomljanovic. Retragea ei din tenis nu a venit deloc așa cum și-ar fi dorit, ci dimpotrivă, decizia de a-și încheia socotelile cu sportul este mai mult o obligație. De ce? Pentru că nu poate continua să joace, atât timp cât își dorește să devină, din nou, mamă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mashion (@mashionpk)

După complicațiile care aproape au ucis-o după nașterea primului ei copil, Olympia, Serena Williams a devenit conștientă că trebuie să renunțe la tenis profesionist pentru a nu mai trece încă o dată printr-o astfel de experiență.

"Credeți-mă, nu am vrut niciodată să fiu nevoită să aleg între tenis și o familie. Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș fi scris asta, pentru că aș fi fost acolo jucând și câștigând în timp ce soția mea depunea eforturile necesare pentru a ne mări familia", a mărturisit ea, cu tristețe, pentru Vogue.

Imagine cu Serena Williams alături de familia sa, în vacanță

Discursul sportivei vine în întâmpinarea multor femei, care, la rândul lor, au fost nevoite să renunțe la sportul de performanță sau la marea lor pasiune pentru a deveni mămici cu normă întreagă. La fel ca Serena Williams, există multe alte femei care și-ar dori să poată avea o carieră de succes în timp ce își îngrijesc familia, însă acest lucru este rareori posibil. Atunci când îți dorești să îți investești toată energia în evoluția ta profesională, ca femeie, cu greu te mai poți concentra și asupra vieții de familie.

"Cu siguranță nu vreau să fiu din nou însărcinată ca sportivă. Trebuie să fiu cu doi pași în tenis sau cu doi pași în afară. Îmi va lipsi acea versiune a mea, acea fată care a jucat tenis.", a concluzionat ea.

Imagine cu Serena Williams și fiica sa îmbrăcate la fel

Serena Williams s-a căsătorit cu Alexis Ohanian în anul 2017 și are alături de acesta o fetiță de doar cinci ani, pe Alexis Olympia Ohanian Jr.

Citește și: Ce spune Simona Halep despre căsnicia ei, la două luni de la nuntă

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Theguardian, Vogue, Si

Articolul urmator
Ce mai face cuceritorul Jaime Camil. Are o familie minunată și o carieră de succes
Ce mai face cuceritorul Jaime Camil. Are o familie minunată și o carieră de succes
Ce fel de barbat ai fi fost?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ai fi fost?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.