Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

SUPERBĂ! Iată cum arată astăzi, la vârsta de 70 de ani, Adnana, din ”Toate pânzele sus”

Joi, 26.03.2020
O actriță frumoasă și discretă

O actriță frumoasă și discretă

Julieta Szönyi s-a născut în 1949 la Timișoara, fiind fiica pictorului Ștefan Szönyi. A absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L:Caragiale” (promoţia 1973) și a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului din Pitești.  A debutat încă din facultate,  în 1972, în filmul ”Felix și Otilia”, după romanul lui George Călinescu. Este actriță de teatru și film, iar din 1990 a activat pe scena Teatrului Mic din București. 

În cinema și televiziune, actriţa a jucat în producții precum “ Cei care plătesc cu viaţa”  în regia lui Șerban Marinescu, 1991, “Comoara” (regia Iulian Mihu, 1982), “Lumini şi umbre” (serial TV, 1982) sau “Alo, aterizează străbunica!” (regia Nicolae Corjos,1981).

Unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale ei a fost cel al Adnanei, din serialul ”Toate pânzele sus!” din 1977, după romanul lui Radu Tudoran. 

”La ”Toate pânzele sus” a fost o bucurie ieşitul pe mare. Plecam pe mare în zori, la ora 6, ne întorceam când apunea soarele. Am iubit şi personajul. A fost plăcut. Cred că rolul Adnanei, din acest film, a fost cel mai bun rol al meu.”, mărturisește actrița într-un interviu din ziarul Adevărul. 


Sursa foto: Pinterest

”Toate pânzele sus!” a fost filmul unei generații, mai ales că avea toate ingredientele ca să țină cu sufletul la gură telespectatorii din acea perioadă cu prea puține distracții. Alături de simpaticul echipaj al goeletei Speranța  mulți au trăit un sentiment de aventură și libertate, au râs copios la glumele bucătarului Ismail sau s-au înflăcărat la cuvintele căpitanului Lupan. 

Una dintre cele mai fermecătoare prezențe din  serialul românesc era frumoasa Adnana, o tânără dintr-o familie de navigatori, care se alătură echipajului goeletei Speranța. 

 Bruneta cu ochi albaștri ca cerul a fost interpretată de actrița Julieta Szönyi, cunoscută și pentru rolul din filmul ”Felix și Otilia”, după romanul lui George Călinescu. 

Recent, actrița a revenit pe ecrane, în filmul ”La Gomera” al regizorului Corneliu Porumboiu, prezent în cadrului Festivalului de la Cannes. La cei 70 de ani ai săi, Julieta Szönyi este o femeie superbă, distinsă și delicată, care te seduce prin finețea trăsăturilor și intensitatea tinerească  a privirii sale. 

Descoperă mai multe în galerie despre una dintre cele mai frumoase actrițe din România. 

Surse foto: Pinterest, adevărul.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!