Targul de tara in Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului

Sambata, 22 septembrie, si duminica, 23 septembrie 2012, intre orele 10.00 si 18.00, Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi, din nou, gazda Targului de Tara, eveniment care isi propune in mod consecvent sa valorifice componente ale tezaurului alimentar traditional, prin demonstratii practice si expozitii culinare cu vanzare.
Astfel, elemente de arta culinara romaneasca, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judetului Sibiu si ale judetelor Brasov si Alba, vor fi prezente la Targul de Tara, spre deliciul publicului vizitator al Muzeului in Aer Liber. Dintre cele mai cunoscute produse ce readuc in prim plan specificul culinar transilvanean amintim: sortimente de branza de la producatori certificati din Sura Mare si Rasinari, produse din carne de la Talmacel si Sibiu, paine romaneasca preparata in casa, faimoasa placinta de Turnu, hencles dupa retetele renumite ale sasilor agniteni, turta dulce, zacusca si gemuri preparate in comunitatile de pe valea Hartibaciului, miere, sucuri de fructe de padure si, deopotriva, traditionala tuica de Salaj. Nu va lipsi binecunoscuta tocana de oaie si de vita cu mamaliga, preparata la ceaun. Preparatele calde se vor realiza in fata celor dornici sa invete sau doar sa isi aminteasca retetele traditionale.
Prin crearea unei piete care promoveaza produsele traditionale romanesti, se urmareste constientizarea importantei pastrarii bucatariei traditionale, ca valoare reprezentativa pentru civilizatia populara, marca a identitatii noastre culturale.


