Tragedia din viața Lindei Evangelista. A luptat de două ori cu cancerul și boala poate recidiva oricând

Tragedia din viața Lindei Evangelista. A luptat de două ori cu cancerul și boala poate recidiva oricând

Anca Marcus

În lumea modei, Linda Evangelista (58 de ani) a strălucit ca un diamant veritabil. Iconică în anii '90, cu o carieră ce i-a adus recunoaștere internațională și statut de top-model, Linda a fost mereu sinonimă cu grația și frumusețea.

Cu toate acestea, ceea ce nu știau mulți era că în spatele luminoaselor ei zâmbete și al aparițiilor elegante de pe podiumuri lupta în tăcere cu cancerul.

Într-un interviu emoționant acordat publicației The Wall Street Journal, Linda Evangelista a dezvăluit că a trecut prin două episoade de cancer la sân în ultimii cinci ani.

Cu o sinceritate uluitoare, ea a împărtășit lumii întregi această poveste, pentru prima dată, făcându-ne părtași ai unei părți intime a vieții sale, la care nu mulți aveau acces.

Primul diagnostic a venit în 2018

Linda Evangelista spital cu un rinocer de plus in mana

Primul diagnostic de cancer la sân a venit în 2018, când Linda avea 53 de ani. Fără să ezite, a decis să facă o mastectomie bilaterală, o intervenție care a salvat multe vieți în lupta împotriva cancerului de sân.

Cu o atitudine de învingătoare, Linda și-a spus că boala nu avea să o răpună: „Cancerul de sân nu avea să mă omoare”, povesteşte. 

Dar anul 2022 a adus o nouă provocare în viața ei. Cancerul a revenit, de această dată localizat într-un mușchi pectoral. Dar Linda nu s-a dat bătută.

Cu tenacitatea sa caracteristică, ea a cerut medicului să „sape” o gaură în pieptul ei pentru a înlătura boala: „Sapă o gaură în pieptul meu. Nu vreau să fie drăguţă. Vreau să sapi. Vreau să văd o gaură în pieptul meu când termini. Mă înţelegeţi? Nu o să mor din cauza asta”. 

Cu un curaj nebun de a înfrunta această nouă amenințare la adresa sănătății sale, Linda Evangelista a demonstrat încă o dată că este o luptătoare.

Supermodelul a purtat de două ori, cu tărie și demnitate, o luptă discretă împotriva cancerului, fără să facă zgomot sau să caute atenția publicului. Ea nu și-a strigat durerea în gura mare, ci a ales să-și împărtășească suferința cu doar câteva persoane apropiate:

Doar o mână de oameni știau. Și pur și simplu nu sunt unul dintre acei oameni care trebuie să împartă totul (...) M-am gândit în sinea mea că voi împărtăși asta într-o zi, dar în timp ce trec prin asta, în niciun caz nu. Nu vreau ca Daily Mail să aștepte în fața ușii mele, așa cum o fac de fiecare dată când se întâmplă ceva. „Linda văzută pentru prima dată de la bla bla bla.”

Citește și Linda Evanghelista își reia cariera de model la 57 de ani

Astăzi, la 58 de ani, Linda e o luptătoare

Linda Evangelista la o sedinta de machiaj dupa tratamentul de cancer

Cu toate că starea sa de sănătate este „bună" în prezent, medicul a avertizat-o că există riscul ca boala să recidiveze, lucru care o determină să trăiască fiecare zi la maximum, recunoscând că viața este un dar prețios: „Știu că sunt cu un picior în groapă, dar sunt într-o stare de sărbătoare.”

Te-ar putea interesa și Ce face și cum mai arată Linda Evans astăzi. A fost nevoită să aleagă între carieră și viața de femeie casnică

„Complicațiile” estetice

În 2021, Linda a trecut printr-o perioadă dificilă după ce a suferit o complicație rară în urma unei proceduri de remodelare corporală cunoscută sub numele de CoolSculpting.

Intervenția care vizează înghețarea grăsimilor pentru a obține slăbire localizată a avut consecințe neașteptate pentru model.

După intervenția chirurgicală, Linda spune că s-a simțit „deformată" și a dezvăluit că a petrecut șase ani „ascunsă" din cauza acestei experiențe traumatizante.

Pentru a-și căuta dreptatea, Linda Evangelista a dat în judecată compania Zeltiq Aesthetics, care se află în spatele procedurii CoolSculpting, cerând despăgubiri de 50 de milioane de dolari. 

Procesul a fost soluționat anul trecut pentru o sumă nedezvăluită publicului.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Viața personală a Lindei Evangelista

Linda Evangelista are 58 de ani și este de origine canadiană. Ea și-a început cariera de model în anul 1984, atunci când a semnat un contract cu agenția Elite Model Management, după ce s-a mutat din Canada natală în New York.

Până astăzi, a apărut pe mai mult de 700 de coperte de reviste.

Vedeta a rămas de multe ori cu inima frântă în urma relațiilor sale complicate. Cu trei căsătorii eșuate, viața sa personală a fost presărată cu provocări și dezamăgiri.

Prima sa căsătorie, cu șeful agenției Elite din Franța, Gerald Marie, a durat șase ani, iar relația cu actorul Kyle McLachlan, deși a inclus o logodnă, nu a dus niciodată la nuntă.

Cea de-a doua căsătorie, cu portarul Franței, Fabian Barthez, a fost umbrită de o sarcină pierdută, care a dus la sfârșitul căsniciei lor.

Linda este o mamă dedicată. Are un băiat de 17 ani, născut din relația cu François Henri-Pinault, care s-a încheiat cu mulți ani în urmă.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Pentru că a trecut prin atâtea momente dificile, Linda Evangelista rămâne un exemplu de reziliență și forță interioară. În ciuda adversităților, ea a continuat să fie un simbol al eleganței și al luptei continue pentru supraviețuire.

Povestea ei este un memento că frumusețea poate fi mult mai profundă decât aparențele și că puterea de a înfrunta provocările vine din interior.

Linda Evangelista rămâne un exemplu de curaj și umanitate pentru toți cei care au avut privilegiul de a o admira pe podium și, acum, pentru toți cei care o apreciază ca pe o adevărată supraviețuitoare.

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram

Surse articol: cultureouvre.com, News.ro, Ziarul de IașiThe Guardian, CNN, Vanity Fair

Articolul urmator
Ce mai face Cristian Țânțăreanu la cei 78 de ani. A ieșit învingător din lupta cu cancerul și se bucură în continuare de viață
Ce mai face Cristian Țânțăreanu la cei 78 de ani. A ieșit învingător din lupta cu cancerul și se bucură în continuare de viață
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.