Tragedia din viața lui John Travolta: Pierderea devastatoare a fiului și soției înainte de vreme. Cum le păstrează vie memoria

Tragedia din viața lui John Travolta: Pierderea devastatoare a fiului și soției înainte de vreme. Cum le păstrează vie memoria

Lorena Pintilie

Viața este o călătorie care te poartă prin cele mai luminoase, dar și prin cele mai întunecate colțuri ale existenței. Fiecare om, indiferent de statut social sau economic, este nevoit să se confrunte cu provocări care aduc în urma lor lecții prețioase, musai de învățat. Acest lucru este valabil în cazul oricărui individ, chiar și al vedetelor și persoanelor publice: și ele se confruntă cu perioade mai puțin plăcute sau mai grele.

Printre vedetele care au fost nevoite să țină piept unei vieți deloc ușoare se regăsește și celebrul actor John Travolta. Existența sa a fost plină de momente tragice, care și-au pus amprenta asupra actorului. Descoperă cu ce s-a luptat în rândurile de mai jos!

În ciuda suferinței provocate de pierderea primului său fiu și a decesului soției sale iubite, Travolta a continuat să lupte și să se zbată pentru a menține vie amintirea lor chiar și astăzi, după ani de la moartea acestora.

Cunoscut pentru latura sa dură, portretizată în filmele de acțiune în care a apărut, John Travolta se declară un om blând și iubitor, în antiteză cu personajele pe care le-a adus la viață în cinematografie. Acesta a trăit o poveste de dragoste desprinsă din filmele romantice alături de soția sa Kelly Preston.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată pe platourile de filmare ale peliculei „The Experts”, în 1989, dar și-au început povestea de iubire abia după câțiva ani, după ce au divorțat legal de foștii lor parteneri. La vremea aceea, Kelly era căsătorită cu Kevin Cage, declarând ulterior că nu a avut o relație prea bună. „Nu am avut o căsnicie prea fericită, să spunem așa”, a dezvăluit artista.

Vă mai aduceți aminte de legendarul Sandokan? Povestea captivantă de viață a actorului indian, Kabir Bedi

Chiar dacă nu și-au oficializat relația pe loc, John a declarat că a fost dragoste la prima vedere. Starul de la Hollywood își amintește chiar și acum, după atâția ani, primul moment în care a văzut-o pe Kelly. „A intrat această femeie superbă și mi-a tăiat răsuflarea. Am avut o chimie imediată”, a afirmat într-un interviu.

 
 
 
 
 
Visualizza questo post su Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un post condiviso da Kelly Preston (@therealkellypreston)

Într-un final, după o perioadă în care și-au văzut de propriul drum, s-au reîntâlnit la începutul anului 1991, când și-au oficializat relația printr-o logodnă. După aproape un an au spus „Da!” în fața altarului. S-a aflat mai târziu că frumoasa actriță era deja însărcinată în două luni când a avut loc nunta! 

Nașterea primului copil, umbrită de problemele sale de sănătate

La data de 13 aprilie 1992 s-a născut primul copil al cuplului, Jett Travolta. Entuziasmul a fost imediat umbrit de problemele de sănătate cu care cel mic venise pe lume. Îngrijorarea celor doi părinți a crescut după ce Jett a fost diagnosticat cu autism, dar și cu o afecțiune rară numită Sindromul Kawasaki, o boală care îi afecta grav arterele. John s-a apropiat extrem de tare de fiul său, pe care l-a iubit, ca orice părinte, necondiționat, creând o legătură impenetrabilă încă de la sosirea sa pe lume. „Nu îmi pot imagina cum ar fi viața fără Jett”, a mărturisit vedeta la câteva luni de la nașterea celui mic.

John Travolta împreună cu soția sa Kelly Preston și fiul lor cel mare Jett.

În pofida dificultăților pe care viața li le-a așternut în cale, cei doi au rămas devotați unul altuia și au adus pe lume încă un copil, un mesaj al victoriei în fața greutăților. În anul 2000, Kelly Preston dădea naștere unei fetițe pe nume Ella Bleu. Tânăra, acum în vârstă de 23 de ani, a călcat pe urmele părinților, devenind o actriță cunoscută în rândul cinefililor din întreaga lume.

Viața părea că se așează pe un făgaș normal, iar lucrurile mergeau din ce în ce mai bine în familia celor doi actori, până în 2009, când pacea și fericirea au fost crunt zdruncinate de tragedia care avea să le schimbe viețile pentru totdeauna. În timp ce se aflau într-o vacanță în Bahamas, Jett și-a dat ultima suflare. Adolescentul nu avea decât 17 ani, iar moartea sa subită i-a îngenuncheat de durere pe cei apropiați, în mod special pe părinții și sora lui.

John Travolta și fiul său cel mare, Jett.

Lovită din plin de trecerea în neființă a copilului, familia Travolta a decis să se retragă o perioadă din spațiul public, pentru a putea jeli în liniște. Avocatul cuplului a fost singurul care a dat declarații, afirmând că „John nu s-a gândit vreodată că ar putea trece prin așa ceva. Are inima frântă. Să-ți îngropi copilul este de nedescris, o durere pe care niciun părinte nu ar trebui să o trăiască vreodată”. După 4 luni de absență, John Travolta a mărturisit: „Nu știam dacă voi reuși să trec peste. Nu mai găseam nicio bucurie în viață, voiam să renunț”.

Cu trecerea timpului, familia a reușit să treacă peste moartea lui Jett, onorându-i amintirea cu orice ocazie. Ba, mai mult, Travolta a deschis o asociație prin care încearcă să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește boala cu care s-a confruntat băiatul său și cu care sunt diagnosticați mii de copii anual. „Trimit dragoste tuturor copiilor autiști cu suflet curat și frumos. Fie ca noi toți să strălucim și să acordăm dragoste și respect copiilor cu nevoi speciale. Pentru dragostea mea dulce, Jett, ești în inimile noastre pentru totdeauna”, a publicat Kelly Preston în urmă cu 4 ani pe pagina sa de Facebook.

 
 
 
 
 
Visualizza questo post su Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un post condiviso da Kelly Preston (@therealkellypreston)

La mai bine de doi ani de la pierderea lui Jett, John și Kelly au devenit părinți pentru a treia oară, aducându-l pe lume pe Benjamin Travolta, un băiat sănătos care s-a născut la sfârșitul lui 2011. „Cu siguranță, venirea pe lume a micuțului Ben a fost imboldul de care am avut nevoie pentru a trece peste pierderea imensă din 2009. Este o adevărată binecuvântare și ne umple viețile de fericire”, a susținut Travolta după nașterea fiului lor.

O altă lovitură pentru actorul de la Hollywood

Drama din viața Tinei Turner! A trăit într-o căsnicie abuzivă și i-au murit doi copii, dar nu s-a lăsat răpusă de durere

Lupta cu greutățile vieții a continuat chiar și după moartea lui Jett, când John a trebuit să se confrunte cu o altă pierdere imensă: decesul iubitei sale soții, Kelly Preston. Actrița suferea de o boală agresivă, de câțiva ani, însă nu a vorbit niciodată despre afecțiune în încercarea de a nu atrage interesul publicului asupra sa.

Kelly a murit pe 12 iulie 2020, după ce a luptat mai bine de doi ani cu o boală necruțătoare, potrivit unei postări publicate de actor pe pagina sa de Instagram. Deși inițial a vrut să procedeze la fel ca în 2009, când s-a retras din lumina reflectoarelor pentru o perioadă, după decesul lui Jett, Travolta a decis să se deschidă față de public: „Am învățat că plânsul și doliul pentru cineva este ceva personal”, a dezvăluit într-un interviu la un an de la moartea soției sale. „Doliul este individual și experimentarea propriei călătorii este ceea ce poate duce la vindecare”, a mai explicat acesta.

 
 
 
 
 
Visualizza questo post su Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un post condiviso da Kelly Preston (@therealkellypreston)

John Travolta nu ratează nicio ocazie de a-și demonstra iubirea și devotamentul față de soția sa, chiar și acum, la doi ani de la moartea ei. Actorul continuă să publice poze cu ea și alătură texte pline de apreciere fiecărei imagini postate pe rețelele de socializare. „Te iubim și ne e dor de tine, Kelly”, a scris alături de o fotografie publicată recent.

 
 
 
 
 
Visualizza questo post su Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un post condiviso da John Travolta (@johntravolta)

În prezent, Travolta și familia sa au descoperit câtă putere sălășluiește în dragostea pe care și-o poartă și sunt de nedespărțit. Actorul și copiii săi continuă să lupte pentru ceea ce își doresc și au învățat să fie optimiști indiferent de situație, menținând vie amintirea lui Jett și a lui Kelly.

Surse foto: Instagram - John Travolta (@ johntravolta), Kelly Preston (@therealkellypreston) 

Surse articol: Bright Side

Articolul urmator
Tragedia din viața Oanei Sîrbu. Actrița și-a pierdut ambii părinți în decurs de un an
Tragedia din viața Oanei Sîrbu. Actrița și-a pierdut ambii părinți în decurs de un an
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.