swipe

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Florin Călinescu

Pentru că viața bate filmul, actorul în vârstă de 66 de ani nu a pierdut un singur copil, ci doi (un băiat și o fiică). Acum se mai bucură doar de compania lui Petru Călinescu (37 de ani), care l-a făcut bunic. Dar realizările din prezent nu vor șterge niciodată urmele trecutului. În urmă cu mulți ani, vedeta a pierdut o fiică de numai cinci luni, din cauza unei boli incurabile. Destinul i-a mai dat o încercare la fel de mare în 2012, când băiatul său cel mic, Luca (24 de ani), într-un moment de slăbiciune, și-a pus capăt zilelor. Se pare că se lupta cu o depresie cruntă încă de la vârsta de 17 ani, când și-a pierdut mama, pe Ana Maria Călinescu. Actrița a murit chiar în ziua în care a împlinit 47 de ani de viață și 27 de ani de căsnicie cu Florin Călinescu.

Deși a pierdut trei suflete dragi, vedeta de la Prima TV își poartă durerea cu demnitate și își continuă povestea fără ele.

Aici găsești mai multe detalii despre povestea lui cutremurătoare de viață.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Horia Moculescu

La 85 de ani, Horia Moculescu poate spune că a trăit cât nu au trăit alții într-o mie de vieți. Este pianist, interpret vocal, compozitor, mediator și creator de programe TV, dar soarta nu a fost prea blândă cu el. Succesul din plan profesional nu poate compensa durerea pe care a simțit-o din cauza încercărilor prin care a trecut. Cea mai grea dintre toate a fost pierderea fiului său Ionuț. Bărbatul a murit pe 1 aprilie 2008, la 31 de ani, după ce a căzut de la balconul unui apartament din Berlin. Acesta locuia de mulți ani în străinătate alături de mama sa, Ana Maria, fosta parteneră a lui Horia Moculescu (cea de-a treia soție a lui).

Au existat zvonuri potrivit cărora Ionuț Moculescu și-ar fi pus capăt zilelor din cauza problemelor pe care le avea. S-a născut cu o deficiență de vedere, apoi a fost diagnosticat cu hepatita C. Nici în plan amoros nu a dus o viață roz, căci familia nu ar fi acceptat-o pe iubita sa mai mare cu 10 ani decât el, care l-a făcut tată și apoi l-a părăsit, luând și copilul cu ea.

Horia Moculescu mai are o fiică, pe Nidia Moculescu, în vârstă de 32 de ani, concepută cu ultima fostă soție, Mariana Moculescu. Deși a fost căsătorit de patru ori, nu a rămas cu niciuna dintre femeile ce i-au fost alături de-a lungul anilor.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Adriana Bahmuțeanu

De relația tumultuasă dintre Adriana Bahmuțeanu (48 de ani) și Silviu Progoană (59 de ani) știe toată lumea, dar un detaliu întunecat al poveștii lor de iubire nu a ajuns la urechile tuturor. Fiind un subiect sensibil, vedeta TV nu a vorbit prea des despre drama care i-a marcat viața. În anul 2009, a născut prematur, iar copilul cântărea doar 900 de grame la naștere. Din păcate, bebelușul fragil a pierdut lupta cu viața la trei săptămâni. Fosta soție a lui Silviu Prigoană l-a acuzat de cele întâmplate pe medicul care i-a spus că poate rămâne însărcinată, deși starea ei de sănătate nu îi permitea.

„Era un doctor care voia să fie pus șef peste o clinică sau un spital... Pentru că eu aveam o problemă de sănătate nu ar fi trebuit să rămân gravidă. Fibromul meu a crescut, s-a făcut mai mare decât sarcina și a expulzat copilul. Un caz de malpraxis.”, și-a amintit Adriana Bahmuțeanu într-o emisiune TV, potrivit Qbebe.

Tragedia s-a petrecut când vedeta îl avea deja pe fiul ei cel mare, Maximus Prigoană (16 ani) și înainte să rămână însărcinată cu băiatul cel mic, Eduard Gabriel Prigoană (12 ani).

Citește și: Adriana Bahmuțeanu s-a logodit la biserică și este pregătită din nou pentru marele „DA”. Cine este bărbatul din viața ei

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Mariana Ionescu Căpitănescu

Interpreta de muzică populară în vârstă de 53 de ani a pierdut două sarcini care nu erau avansate și a născut o fetiță fără suflare. Aceste trei drame ale vieții sale sunt greu de uitat și e posibil ca amintirea lor să nu dispară niciodată din memoria ei.

„Să știi că nu am trecut total. Tot le consider lucruri sensibile în viața mea, le consider mari pierderi. Am născut o fetiță și a decedat înainte de a se naște. Deci, practic, am născut fătul mort. Îți dai seama? Să mergi acasă fără copil...Deci a fost o situație...și după aceea s-a repetat, dar nu în lună așa avansată. Am mai pierdut încă două sarcinii, una în luna a treia, una în luna a doua.”, a mărturisit într-un interviu pentru Antena Stars.

Deși nu a putut avea mulți copii așa cum și-a dorit, în prezent se bucură de zâmbetele și chicotelile celor două comori pe care le are acasă: fiul Anthony și fiica Tara. Cele trei pierderi au avut loc după ce a venit pe lume Anthony, dar înainte să apară în viața ei Tara.

„Simțeam că nu sunt pe deplin fericită doar cu un copil, lipsea ceva și vedeam că trec anii. Când am făcut 40 de ani, am zis că nu mai am nicio șansă să mai am al doilea copil. Atunci când am simțit că sunt însărcinată aveam aproape 41 de ani. Și nu mi-a venit să cred. Înainte de a afla că sunt însărcinată am avut un vis în care Maria Dragomiroiu era în fața casei dumneaei, se plimba pe pajiște pe iarbă, printre flori.
Aproape de dumneaei era o fetiță care se juca. Era o fetiță superbă, cu un păr lung, cu fundițe. Am întrebat-o pe doamna Maria ce face și mi-a spus că fetița este a mea. I-am zis: cum să fie fetița mea, am găsit-o aici. Și ea mi-a răspuns că e fetița mea. A doua zi am aflat că sunt însărcinată.”, a mai declarat Mariana Ionescu Căpitănescu, potrivit Star Popular

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Bianca Brad

27 aprilie 2007 este data care va rămâne adânc întipărită în memoria Biancăi Brad (54 de ani). Mai avea doar câteva zile până să devină mamă, dar a aflat că inima fetiței pe care o purta în pântec a încetat să mai bată. A fost nevoită să-și privească bebelușa nenăscută decedată și să-și ia rămas bun fără să o poată strânge la piept.

Durerea pierderii fetiței a fost atât de mare încât vedeta chiar s-a gândit să-și pună capăt zilelor, cu toate că era deja mama unui băiețel de doi ani. Totuși, a găstit puterea de a merge mai departe și tragedia de la acea vreme a făcut-o mai puternică. Acum luptă pentru a ajuta femeile care trec sau au trecut prin experiențe similare.

După moartea Emmei nu a mai avut copii, dar în prezent se bucură de relația pe care o are cu fiul ei, Luca Frățilă, născut pe 12 iulie 2005. Băiatul are acum 17 ani și este mai înalt decât mama lui.

În acest articol găsești toate detaliile despre episodul dureros din viața Biancăi Brad: Bianca Brad, confesiuni sfâșietoare și detaliate despre pierderea fetiței ei

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Marius Țeicu

Compozitorul și solistul roman are 77 de ani, iar viața lui a luat o turnură neașteptată pe 2 august 2017, când unica lui fiică a murit. Patricia Țeicu Rădulescu s-a stins din viață din cauza leucemiei, diagnostic primit în 2010. Vestea că fiica lui nu mai are mult de trăit l-a făcut pe artist să renunțe la cariera impresionantă pe care o avea, fiindcă inspirația lui s-a oprit imediat.

„Am mai orchestrat câteva piese. Nimic în plus nu am mai fost în stare să fac în ultimii cinci sau șase ani, de când cu boala Patriciei!”, a mărturisit el acum câțiva ani.

Fiica sa a fost căsătorită cu actorul Dan Rădulescu, iar din iubirea lor s-au născut doi copii, o fată și un băiat. Marius Țeicu este un bunic împlinit, chiar dacă moartea fiicei a lăsat în sufletul lui o rană care nu se va închide niciodată.

„Nu am cum să uit așa ceva! Îți intră în sânge, nu numai în inimă. Pierderea unui copil e un lucru extrem de greu, de dur. Poate chiar inimaginabil! Mi se pare atât de dur acest subiect încât nu poate spune nimic mai mult. O mai visez, merg împreună cu soția la cimitir, dar e o poveste foarte dură, greu de înfruntat!”, a povestit artistul pentru Impact, potrivit Playtech.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Laurențiu Reghecampf

Din prima căsnicie cu Mariana Pfeiffer, antrenorul de fotbal (47 de ani) a avut doi copii, dar i-a mai rămas doar Luca, în vârstă acum de 22 de ani. Fiica sa, Ana Lisa Cristina, a murit la un an și o lună, pe 31 iulie 1998. Sfârșitul copilei a fost adus de o malformație congenitală la inimă.

„A fost un moment dificil atunci în viața mea. A fost primul copil pe care l-am avut cu Mariana. La vârsta de 8 luni am descoperit că are o problemă la inimioară, avea tetralogia fallot, inima nu se împărțise exact în cămăruțe și a trebuit să o operăm.
În perioada aia eu jucam la Steaua, am dus-o la Cluj, am operat-o, doctorul ne-a spus că operația a reușit, dar trebuie lăsată deschisă 24 de ore, așa se face la operația la inimă, să vadă exact cum decurg lucrurile după aia. Din păcate, n-a reușit. La un an și o lună a fost operația. Așa am pierdut-o.”, a povestit Laurențiu Reghecampf, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

Află și: Cum se simte mama lui Laurențiu Reghecampf, diagnosticată cu cancer

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Maria Lătărețu

Supranumită și „Privighetoarea Gorjului”, cântăreața Maria Lătărețu a fost extrem de apreciată de publicul larg pentru talentul ei uriaș. Unii oameni au început să o admire și mai mult după ce i-au aflat povestea dureroasă. Deși a trecut jumătate de secol de la moartea ei, detaliile despre viața ei personală încă îi lasă pe mulți fără cuvinte.

S-a căsătorit de tânără, când avea 17 ani, cu violonistul Mihai Lătărețu. La scurtă vreme a născut un băiat, pe Ghică Lătărețu, care a murit la doi ani și jumătate din cauza unei răceli puternice, fiindcă la acea vreme nu existau așa multe medicamente ca astăzi. Apoi a mai adus pe lume doi copiii, pe Ion și pe Măriuca. Fetița s-a stins fin viață la șase ani, după ce a fost mușcată de un câine.

De asemenea, a avut și două fetițe gemene care au murit la un an și jumătate, tot din cauza lipsei de medicamente. Ultimul copil pierdut a fost un băiețel pe care l-a născut prematur, după ce s-a împiedicat și a căzut în cadrul unei nunți la care mersese pentru a cânta. Din nefericire, bebelușul a supraviețuit doar trei zile.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Dan Puric

Actorul și eseistul român în vârstă de 63 de ani a trăit momente cumplite când primul său băiat a murit într-un mod dramatic. Copilul de numai 10 luni și-a pierdut viața din cauza unei boli nemiloase.

„Moartea primului meu copil, Alexandru, la doar 10 luni, de la o encefalită, m-a marcat definitiv, pentru tot restul vieții. Și gata! Când ți se întâmplă așa ceva, pe urmă ți se poate întâmpla orice.

Nu poți să spui că uiți un asemenea lucru, pentru că, de fapt, nu te uită el. Paradoxal, drama asta m-a apropiat foarte mult de Dumnezeu. Atunci am simțit că e acolo, cu mine. Aș fi înnebunit dacă nu ar fi existat taina asta.

Fiul meu era de o frumusețe extraordinară. Atunci am simțit concret existența lui Dumnezeu. În clipa în care e ruptura aceea, numai Dumnezeu te ține.”, a mărturisit el pentru Ziarul Metropolis.

Dan Puric are un băiat din căsnicia cu actrița Carmen Ungureanu și încă un fiu și o fiică, Nectarie și Lorica, pe care i-a adoptat împreună cu actrița Ileana Olteanu. A divorțat și de aceasta din urmă, dar au rămas în relații bune de dragul copiilor. Bucuria de a fi tată l-a făcut să nu mai simtă atât de acut suferința pierderii primului băiat.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Făniţa Modoran

Interpreta de muzică folclorică Făniţa Modoran a avut o viață marcată de tragedii. La cei 48 de ani pe care îi are, se poate mândri cu o carieră impresionantă, dar nu poate vorbi cu zâmbetul pe buze despre toate capitolele poveștii sale. În plan personal, a avut parte de multe probleme și a trecut prin două divorțuri înainte de a-și găsi adevărata dragoste. Iată ce a povestit în emisiunea „Necenzurat” de la Antena Stars:

„Când m-am căsătorit, eram chiar îndrăgostită. Eu m-am căsătorit chiar măricică, pentru că nu eram adepta căsătoriei, dar din păcate a fost un eșec. A durat numai 3 ani. Dacă nu le avea cu alcoolul, eram și acum împreună. Mă iubea și mă respecta foarte mult, dar din cauza alcoolului o luasem la vale, așa că a trebuit să mă despart. Din cauza alcoolului, el ajunsese să nu mai aibă loc de muncă. A doua căsătorie s-a terminat după 12 ani, din cauză că fostul meu soț s-a îndrăgostit de o cântăreață, o colegă de breaslă. L-am prins pe Facebook în timp ce vorbea cu ea și-i spunea ce necăjit este el, pentru că eu am fost plecată singură și pe el l-am lăsat singur acasă. Acum sunt în divorț. S-a purtat foarte urât cu mine. Eu am avut o sarcină și am fost în spital internată, iar el două luni nu a dat pe la mine. Stăteam numai la pat. El îmi spunea să mă chiuretez. Zicea că îi e frică să aibă copil. Am născut o fetiță, care acum ar fi avut 8-9 ani. Și la o săptămână de la naștere a murit, a făcut comoție. Toți nervii și supărarea mea s-au transmis la fetiță. A murit fata și el nu a vrut să vină să o vadă. De atunci ar fi trebuit să mă despart de el, dar am ținut cont de părerea părinților mei. Acum, am un om care mă iubește foarte mult, care face pentru mine ce nu a făcut niciun bărbat, niciodată.”

Citește și: Viața Mariei Cârneci: s-a născut într-o familie modestă, dar a strâns în suflet multe bogății

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Clotilde Armand

Actualul primar al sectorului 1 al Capitalei are 49 de ani și își dedică mare parte din timp carierei politice, iar restul este alocat în totalitate familiei. Mulți nu știu că a suferit mult într-o perioadă a vieții ei. A adus pe lume șase copii, iar doi dintre ei au murit. Prima oară a pierdut o fiică de numai patru luni, pe Ondine.

„Când s-a născut Ondine, am înțeles ca toți bebelușii mei vor semăna între ei. Numai prin felul în care îi înfășam ca bebeluși îi vom recunoaște mai târziu în poze. Când a venit vara, am plecat la părinții mei să o botezăm pe Ondine. Eram toți fericiți, am mâncat drajeurile tradiționale, cum este obiceiul la botezuri în Franța. O săptămână mai târziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au făcut o autopsie completă și concluzia a fost că a murit de sindromul morții subite a sugarului. A fost primul nostru șoc puternic din viață. Nici nu știam că se poate întâmpla acest lucru.”, a scris Clotilde Armand în cartea autobiografică „Am ales România”.

Apoi, în 2011, a pierdut-o și pe Clara când avea 10 ani, într-un cumplit accident. Iată ce și-a amintit despre tragica zi:

„Preadolescența era greu de gestionat pentru noi, părinții, dorința Clarei de libertate. Voia să aibă opiniile ei și să se ducă liberă oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librărie, în care găseai și cărți, și hârtie colorată, și creioane… Clara își petrecea mult timp acolo să-și aleagă lecturile… A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea.”

Și-a dat seama că trebuie să fie puternică pentru ceilalți copii pe care îi avea în grijă, așa că nu a lăsat aceste probleme să o distrugă. Thedor, Brigitte, Cleopatra si Lucreția sunt motivul pentru care politiciana a rămas în picioare după cele două evenimente șocante de care a avut parte.

Vedete din România care și-au pierdut copiii. Au plecat prea devreme și au lăsat goluri uriașe în sufletele părinților

Doina Spătaru

Celebra cântăreață Doina Spătaru (74 de ani) a avut inima ruptă de durere în 2011, când fiica ei, Mălina Olinescu, s-a aruncat de la etajul șase al blocului în care locuia. Avea doar 37 de ani când a hotărât să-și pună capăt zilelor, lăsând în urmă o durere imensă. Atunci s-a zvonit că ar fi făcut gestul necugetat din cauza separării de iubitul ei, Sebastian Truță.

Doina Spătaru a vorbit la acea vreme în emisiunea lui Cătălin Măruță despre întâmplarea nefericită și a explicat cât de tare a afectat-o.

„Mi-e greu să spun bună seara. Vreau să vă spun că n-am avut puterea să intru în apartament. Nu pot să intru în acel apartament, a intrat sora ei, Codruța. Dacă ar fi existat un bilet de adio l-ar fi adus Codruța. N-am nicio îndoială ca a fost vorba de sinucidere pentru că trebuie să mărturisesc că ea a mai avut o tentativă anul trecut.”, a spus Doina Spătaru, în emisiunea de la ProTV.

Citește și: Povestea tragică a Mălinei Olinescu. Legătura dintre moartea ei și moartea tatălui ei

‹ Vezi si