Povestea cutremurătoare de viață a lui Florin Călinescu. La ce încercări tragice și traumatizante l-a supus soarta

Povestea cutremurătoare de viață a lui Florin Călinescu. La ce încercări tragice și traumatizante l-a supus soarta

Alida Enache

Florin Călinescu: actor român extrem de îndrăgit și talentat și unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune din țara noastră. O prezență scenică încântătoare, care nu trece niciodată neobservată, datorită personalității lui aparte, a prezenței de spirit de care dă mereu dovadă și a comentariilor haioase și acide pe care le lansează, fără mare efort sau perdea.

UPDATE 6 aprilie 2023: Florin Călinescu a luat pe toată lumea prin surprindere cu declarațiile controversate pe care le-a oferit recent pentru Cancan! Se pare că a renunțat la televiziune, cea mai mare pasiune a sa, și nu are de gând să revină în lumina reflectoarelor. S-a retras într-un con de umbră și a dat de înțeles că este împăcat cu alegerea făcută. Însă, are planuri mari de viitor și a dezvăluit că momentul revenirii va marca trecerea spre alt domeniu. Vrei să afli despre ce este vorba? Iată ce a spus pentru sursa amintită mai sus: 

„Lumea mă cunoaște în general, se știe că ce spun așa e. Iar dacă eu am spus că nu mă interesează, nu cred că se mai gândește cineva să mă invite. Nici măcar ca invitat nu mai am chef să mă duc. Nu mai am răbdare să fac parte din niște structuri hotărâte de alții. E posibil să mi fac propria televiziune, dar nu știu dacă e cazul, văd că pe internet se uită mai multă lume. Se apropie momentul, pregătesc o revenire cu un proiect mare în mediul online. Pot spune că Cristofor Columb, după ce a făcut prima descoperire, a mai petrecut vreo 20 de ani până la a doua. Așa că, atunci când ai un ideal, un țel, un scop, un vis, nu contează timpul. (...) Mă gândesc și aici să-mi lansez și propria companie, dar sunt puțin cam leneș, trebuie să mă conving eu pe mine să ies din casă.”

Ce a urmat în cadrul aceluiași interviu poate lăsa pe oricine fără cuvinte. Mai în glumă, mai în serios, marele om de televiziune a făcut o mărturisire neașteptată cu privire la moartea sa.

„Dar eu 20 de ani nu-i mai apuc. Când voi simți că se apropie sârșitul, o să fac un show în care să mor în direct.”, a declarat el pentru aceeași sursă.

În prezent, Florin Călinescu a ales liniștea naturii și se bucură de timpul liber pe care îl are de când a renunțat la televiziune. Se plimbă atât în țară, cât și peste hotare, din dorința de a se relaxa în locuri cât mai diverse.

„Nu m-am mutat definitiv la țară. Am o tactică, mi-am făcut niște locuri în care când mă plictisesc de condus mașina să mă opresc să stau câte o săptămână, am mai multe case în mai multe locuri, dar nu le popularizez. Am și la mare, dar nu la noi, dar și la munte. Peste tot.”

Și pentru că a observat că mediul online a căpătat notorietate în rândul oamenilor de toate vârstele, a devenit din ce în ce mai activ pe Youtube, acolo unde postează conținut odată la câteva zile. S-a adaptat vremurilor pe care le trăim, nu?

UPDATE 23 august 2022: S-au împlinit 10 ani anul acesta de când fiul cel mic a lui Florin Călinescu și-a pus capăt zilelor în Praga. Luca Călinescu a murit în ziua de 22 aprilie 2012, iar anul acesta ar fi împlinit 34 de ani. Decesul lui a avut loc chiar cu șapte zile înainte ca tatăl său să împlinească vârsta de 56 de ani. Amintim că tânărul suferea de o depresie cruntă încă de când și-a pierdut mama, însă a reușit să își ascundă foarte bine boala de familia sa. Nimeni nu s-a fi așteptat vreodată la gestul lui.

--------------

Știrea inițială

Deși are întotdeauna glumele și voia bună la el, Florin ascunde o adevărată dramă în spatele atitudinii mereu pusă pe șotii. Nici nu ai putea crede ce poveste cutremurătoare de viață are îndrăgitul actor! Acesta, acum în vârstă de 67 de ani, a fost pus la grele încercări de foarte multe ori, de prea (!) multe ori de-a lungul vieții.

Florin Călinescu

Uriașa tragedie din viața lui Florin Călinescu

Pe parcursul a numai 10 ani, Florin Călinescu și-a pierdut cei mai dragi oameni: soția, fiul, fiica și părinții.

Totul a început în anul 2005, când soția sa, Ana Maria Călinescu, și-a dat ultima suflare în timp ce se afla internată la Spitalul Universitar din București, după o lungă bătălie cu cancerul esofagian. Îndrăgită actriță de teatru, Anmary s-a stins din viață chiar în ziua în care împlinea 47 de ani și 27 de căsnicie. Florin a fost foarte afectat de acest groaznic eveniment, încât a dormit câteva zile într-o mașină și a stat nemâncat pentru mai mult timp, după cum au spus apropiații lui.

Ana Maria Călinescu în 
Ana Maria Călinescu în "Dreptate în lanțuri" alături de Ovidiu Iuliu Moldovan 

La numai cinci ani după moartea soției sale, în anul 2010, Florin Călinescu primește o dublă lovitură de la viață, din cauza aceleiași cumplite maladii: își pierde și ambii părinți. Mama lui, Volina, a murit în Săptămâna Mare a Paștelui, iar tatăl, Ion Călinescu, la două luni de la decesul soției. Ambii au murit răpuși de cancer.

Ana Maria Călinescu
Ana Maria Călinescu în "Dreptate în lanțuri" 

Anul 2012 urma să aducă înfiorătorul punct culminant în acest șir de episoade tragice din viața actorului cu sinuciderea fiului său, Luca. Trupul tânărului a fost găsit fără suflare într-un hotel din Praga, loc în care se afla pentru filmările unui scurt-metraj. Aceasta avea doar 24 de ani și suferea de depresie, boală pe care a dobândit-o din cauza pierderii mamei sale la vârsta de doar 17 ani. Tânărul a fost pe deplin conștient de gestul său deoarece medicii nu au găsite urme de alcool sau stupefiante în trupul lui.

Luca nu este singurul copil pe care l-a pierdut Florin Călinescu, din păcate. Actorul a mai avut o fetiță care a decedat la cinci luni, cu mulţi ani în urmă, din cauza unei boli incurabile.

La doar trei ani după ultima tragedie, marele actor s-a reîntors în lumina reflectoarelor. Deși a fost pus la foarte multe încercări pe parcursul timpului, artistul a reușit să se adune și să dea tot ce este mai bun din el la orice apariție publică. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Florin Calinescu (@f.calinescu)

Deși a trecut ceva timp, cu siguranță, aceste evenimente au lăsat un mare gol în inima artistului și o durere care nu își va pierde niciodată din intensitate.

Florin mai are un fiu, în vârstă de 34 de ani, pe Petru Călinescu care este compozitor, textier şi interpret. Aceasta este căsătorit și are o minunăție de fiu, pe nume Dominic.

Petru Călinescu și copilul
Petru Călinescu și copilul său

Florin Călinescu, în vârstă de 65 de ani, este un actor român de film, radio, teatru și voce și realizator de emisiuni. Aceasta a debutat în cinematografie în anul 1981, iar la începutul anilor 90 a debutat ca prezentator radiofonic și de televiziune.

Citește și: Florin Călinescu, radiografie a societății noastre, pe fondul COVID-19: " O gâlceavă bine gândită de laborator"

Surse foto: Youtube, FacebookYoutubeYoutubeFacebook

Surse articol: PlaytechClickLibertatea, Cancan

Articolul urmator
Viața marelui Florin Zamfirescu. Toate încercările vieții l-au făcut să renunțe la agitația orașului și să aleagă viața liniștită de la țară
Viața marelui Florin Zamfirescu. Toate încercările vieții l-au făcut să renunțe la agitația orașului și să aleagă viața liniștită de la țară
Povestea carui serial te caracterizeaza?
Incepe quiz
Povestea carui serial te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.