Agonia ultimelor zile pe pământ ale lui Robin Williams

Agonia ultimelor zile pe pământ ale lui Robin Williams

Alida Enache

Robin Williams a fost unul dintre cei mai strălucitori și iubiți actori ai cinematografiei mondiale. El a pătruns în lumina reflectoarelor în anul 1980, devenind cunoscut pentru personajul Mork pe care l-a interpretat în serialul „Mork și Mindy”.

Actorul a interpretat unele dintre cele mai cunoscute și comice roluri din filme și din seriale, reușind să impresioneze milioane de fani din întreaga lume, care l-au îndrăgit necondiționat. Acesta se bucura de faimă și de iubirea publicului, avea întreaga lume la picioare. Însă, cu toate că viața lui părea să aibă toate ingredientele necesare pentru a fi una fericită, lucrurile nu stăteau chiar așa pentru el. Robin a suferit de o boală cumplită care, într-un final, l-a împins să-și pună capăt zilelor. În data de 11 august 2014, Robin Williams a fost găsit spânzurat în conacul său Paradise Cay, din California.

Robin WilliamsSursa foto: Youtube

Vestea sinuciderii lui, a omului mereu cu zâmbetul pe buze și un banc sau o vorbă bună, caldă, mereu la purtător, la vârsta de doar 63 de ani, a picat ca un trăsnet pentru întreaga lume.

Actorul suferea de depresie severă și luptase în trecut cu dependenţa de alcool și de droguri. A fost și internat într-o clinică din statul american Minnesota, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool. O fire deschisă și sinceră, Robin nu a încercat niciodată să își ascundă această latură întunecată a vieții lui. După o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele Alb”. Imediat după acest incident, actorul s-a reinternat într-o clinică specializată și nu a mai consumat alcool de atunci.

În anul 2013 problemele au început să reapară în viața actorului. Chiar la cea de-a doua aniversare a mariajului cu soția sa, Susan, acesta a început să aibă un disconfort intestinal și să fie cuprins de spaimă și anxietate. ”Toate au escaladat până la un punct care a fost alarmant”, a povestit Susan Williams. Ea a mai mărtusit că simptomele pe care le dezvoltase marele actor, mai exact „constipaţie, dificultate în a urina, insomnie, lipsa simţurilor și mult stres” nu se potriveau cu nicio boală. Până în iarnă, problemele cu paranoia, halucinaţiile și lupingul, insomnia și nivelul ridicat al cortizonului s-au accentuat puternic. 

În primăvară, în timp ce filma „Night at the Museum 3”, Robin Williams a avut un puternic atac de panică și „nu-și putea aminti nici măcar o replică din scenele sale”, după spusele soției sale. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în toată cariera lui. „Această pierdere de memorie și inabilitatea de a-și controla anxietatea au fost devastatoare”, a mai adăugat ea. 

Robin a fost diagnosticat cu Parkinson în luna mai. Soția sa a povestit momentul în care cei doi au aflat că actorul suferă de această boală: „În timp ce ne aflam în cabinetul medicului neurolog, înţelegând ce înseamnă asta, Robin a pus câteva întrebări. A întrebat dacă are Alzheimer, dacă are demenţă, dacă e schizofrenic. Răspunsurile au fost: nu, nu și nu. Nu au fost indicii care să ducă la aceste boli”. 

În ultima lună de viață, celebrul actor avea insomnii puternice, vocea îi era slăbită, mâna lui stângă tremura continuu și avea un mers târșâit. „Ura faptul că nu-și găsea cuvintele. Avea insomnii teribile (...) Începuse să aibă probleme vizuale, pierderea orientării. Confuzia creștea”, mai spus soția actorului.

„Mersul său era lent și nesigur, uneori nu se mai putea mișca și când ieșea, se simţea frustrat. Cel mai rău era atunci când se bloca în timp ce vorbea, pentru că nu-și găsea cuvintele. Avea probleme de vedere, nu putea evalua distanța și nici profunzimea. Avea o stare permanentă de confuzie, iar apoi, i-au diagnosticat boala. Știa asta, era conștient de cât de gravă era, dar încerca mereu să se controleze. În ultima lună însă, nu mai reușea deloc și a cedat”, a mai mărturist ea.

Susan Schneider a mai povestit că în ultima zi alături de soțul ei, el părea să se simtă mai bine.

Am făcut tot ce ne plăcea mai mult sâmbăta și către seară, a fost perfect. Duminică, am crezut că se simte mai bine. Când ne-am retras să dormim, în felul obișnuit, soţul meu mi-a spus „Noapte bună, dragostea mea” și a așteptat replica cunoscută „Noapte bună, dragostea mea”. Cuvintele lui încă îmi răsună în inimă”, a continuat ea. „Luni, 11 august, Robin nu mai era”.

Boala care l-a împins pe Robin Williams să își pună capăt zilelor, subiect de documentar

Boala necruțătoare de care a suferit actorul face obiectul unui film documentar emoționant, numit “Robin’s Wish”, regizat de Tyler Norwood. Filmul arată lupta actorului împotriva demenței cu corpi Lewy, boală de care a aflat în anul 2013. Demența cu corpii Lewy este o asociere a două boli degenerative: boala Alzheimer și boala Parkinson. Această boală determină progresiv degenerarea intelectuală și fizică din cauza distrugerii celulelor creierului. Asemănarea cu boala Parkinson o fac, în principal, tremorul și rigiditatea musculară. Documentarul a fost realizat exact la șase ani de la moartea actorului american, iar prin intermediul acestuia, regizorul Norwood își dorește să onoreze amintirea lui Robin. ”Întreaga lume va putea analiza mai în profunzime caracterul inspirator și experiențele unui om cu adevărat incredibil, care a atins inimile tuturor. Sper că vom face un bine lumii arătând calvarul prin care trecea Robin”, a mărturisit acesta într-o conferință de presă.

Robin Williams

Documentarul „Robin’s Wish” a reconstituit ultimele zile din viața actorului, prin mărturisirile și contribuțiile actorilor, regizorilor și medicilor care i-au fost aproape în ultimul an. Soția actorului, Susan, a avut un rol foarte important în realizarea acestui film. Ea a dezvăluit episoade dureroase petrecute în ultimul an de zile, de când soțul ei aflase că suferă de această boală care debilitează creierul și pe care a asemănat-o cu un ”război chimic.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

După moartea lui Robin, medicii legiști au constatat că actorul avea în amigdala sa o concentrație foarte mare de corpi Lewy, care îi provocau paranoia acută și ”răspunsuri emoționale patologice”.

Robin Williams se căsătorise cu Susan Schneider, cea de-a treia soţie, în 2011. Actorul avea trei copii din mariajele anterioare: Zachary (31 de ani, din căsătoria cu Valerie Velardi), Zelda (25 de ani) și Cody (22 de ani) - din căsătoria cu Marsha Garces, dădaca primului său fiu.

Pe parcursul vieții lui, Robin a câștigat un premiu Oscar pentru prestația din filmul „Good Will Hunting” și a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film pentru rolurile din „Good Morning Vietnam”, „Dead Poets Society” și „The Fisher King”.

Citește și: Moarte tragică pentru legendarul actor! Orson Bean a murit, la 91 de ani, lovit de o mașină!

Surse articol: Dailymail, Vanityfair, Filmnow

Surse foto: Getty, Youtube, Instagram

Articolul urmator
Dezvăluirile emoționante ale fiicei lui Ivan Patzaichin după 2 ani de la moartea lui
Dezvăluirile emoționante ale fiicei lui Ivan Patzaichin după 2 ani de la moartea lui
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (64)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.