Viața lui Sergiu Nicolaescu, cel mai vizionat regizor român din toate timpurile

Alida Enache

Un „naționalist romantic”, după cum chiar el se autointitula, Sergiu Nicolaescu va rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă a românilor și nu doar. Cel mai vizionat regizor român din toate timpurile a lăsat în urma sa aproximativ 70 de filme, care sunt și astăzi extrem de îndrăgite de publicul larg. Viața sa, de asemenea, este ea însăși demnă de o ecranizare la Hollywood, căci a fost presărată cu drame neștiute, iubiri controversate și regrete chinuitoare.

În ziua de 3 ianuarie 2013, la București, una dintre cele mai îndrăgite și importante personalități ale României a plecat într-o altă lume. Sergiu Nicolaescu a decedat la 82 de ani din cauza unor complicații survenite în urma unei operații, însă cât timp și-a purtat talentele pe acest Pământ, a avut grijă să nu-și lase poporul sărac după plecarea sa.

Aproximativ 70 de producții românești dăinuie sub numele cineastului atât de adorat de publicul larg, iar multe dintre ele rămân și astăzi extrem de apreciate. "Un comisar acuză", "Ciuleandra", "Nea Mărin miliardar" - sunt doar câteva dintre capodoperele în care cel mai prolific și de succes regizor român și-a lăsat amprenta, însă viața lui rămâne, până la urmă, cel mai bun scenariu de film.

Află din galeria foto tot ce trebuie să știi despre viața lui Sergiu Nicolaescu! Vezi cum a ajuns să se căsătorească cu o femeie cu 46 de ani de mai tânără decât el, dar și care au fost cele mai mari suferințe ale vieții sale!

Citește și: S-au spus multe despre el de-a lungul timpului. Adevărata față a lui Woody Allen

A dezvoltat o pasiune pentru cinematografie încă de mic copil Vezi galeria foto » Voia să fie marinar militar Marele debut în regie

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: Wowbiz, Radioromaniacultural, Life

Articolul urmator Povestea de viață a fascinantei Marina Voica, una din cele mai apreciate voci din generația de aur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.