Maestrul Victor Rebengiuc, ajuns acum la 89 de ani, este pregătit să se retragă din lumina reflectoarelor, după aproape șapte decenii în care ne-a încântat cu talentul său greu de egalat. Din păcate, vârsta a început să-și spună cuvântul, iar problemele de sănătate nu-i mai permit actorului să performeze.
„Am 89 de ani, în curând o să am 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu.
M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Nu mai vreau. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a spus el într-un interviu acordat pentru Digi 24.
Victor-George Rebengiuc, născut în data de 10 februarie 1993, este unul dintre cei mai importanți și apreciați actori români de teatru, film și televiziune. Cunoscut și ca activist al societății civile, artistul a adus o contribuție semnificativă în universul cinematografic românesc pe parcursul a 67 de ani de carieră.
Acesta și-a făcut marele debut pe sticlă în 1956, odată cu interpretarea sa din lungmetrajul "Mândrie", al lui Marius Teodorescu. Ulterior, a câștigat aprecierea și admirația publicului larg cu rolurile jucate în "Pădurea spânzuraților" (1964) și "Moromeții" (1986).
Celor 70 de personaje pe care le-a însuflețit în filme până în prezent, li se mai alătură încă 200 interpretate pe marile scene românești. Printre piesele care l-au consacrat, amintim: „Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde (1956), „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraudoux (1957), „Moartea unui comis-voiajor” de Arthur Miller (1956).
La momentul actual, Victor Rebengiuc poate fi admirat în rolul tatălui din piesa cu același nume de Florian Zeller, pe scena Teatrului Bulandra, unde este coleg cu soția sa, Mariana Mihuț. Spectacolul regizat de Cristi Juncu, va avea avanpremiera în zilele de 11 și 12 iunie, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19:00. De asemenea, premiera este anunțată pentru data de 24 iunie.