Iubitorii de dulciuri cunosc foarte bine calitatile unei bauturi perfecte. Aroma intensa si consistenta bogata fac din ciocolata calda, groasa cea mai populara licoare dulce a sezonului rece.
Afla cum poti pregati cea mai buna ciocolata calda!
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 5 minute
Timp total: 10 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare pentru ciocolata calda, groasa
- 540 ml de lapte;
- 100 g de ciocolata de calitate;
- o lingura si jumatate de zahar;
- o lingura si jumatate de amidon de porumb;
- 2-3 linguri de alcool (rom, cognac, whiskey - optional);
- frisca (decor).
Iata cum poti sa prepari ciocolata calda, groasa
Pune laptele la fiert si marunteste ciocolata, dupa care adaug-o impreuna cu zaharul si amidonul in lapte. Tine compozitia la foc mic si amesteca pana cand ciocolata se ingroasa. Lasa ciocolata calda, groasa sa se raceasca putin, dupa care toarn-o in cani. Optional, poti sa adaugi si alcool, pentru o aroma si un gust deosebite.
Decoreaza cu frisca si savureaza una dintre cele mai bune si mai populare retete de ciocolata calda, groasa.