Ardeiul iute - beneficii, proprietati terapeutice, dezavantaje

Ardeiul iute - beneficii, proprietati terapeutice, dezavantaje

Alexandra Popa


Beneficiile ardeiului iute


Cultivat acum in intreaga lume, ardeiul iute reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten. Poate regulariza curgerea singelui si poate intari inima, arterele si nervii. Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu si fosfor.

Ardeiul iute determina arderea rapida a grasimilor din corp. Prin utilizarea sa in mancarurile care, astfel, devin codimentate, caloriile in plus sunt arse. De asemenea, ardeiul iute sporeste apetitul. Pentru persoanele care sufera de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii datorate racelii sau gripei, este util consumul ardeiului iute intrucat acesta actioneaza ca un expectorant.

Ardeiul iute este recunoscut pentru alte avantaje precum acela ca are efect coagulant, imbunatateste memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimina starea de oboseala, are efect antiinflamator. Contrar parerilor, ardeiul iute nu produce ulcer si nici hemoroizi.

Proprietati terapeutice ale ardeiului iute


Ardeiul iute, in special cel rosu, contine capsaicina, substanta care reduce durerile si inflamatiile. Pudra de ardei iute uscat are cele mai mari proprietati vindecatoare. Aceasta se obtine prin uscare, pentru ca, astfel, acizii care cauzeaza efectele negative sunt eliminati. O alta utilizare a ardeiului iute este in cazul congestiei sinusurilor. Sub forma de pudra, ardeiul iute poate fi utilizat si pentru videcarea ranilor.

Este cunoscut pentru vindecarea infectiilor aparute la nivelul gingiilor, eliminind totodata durerile si abcesele. Pentru aceasta, se pune pe periuta de dinti pudra de ardei iute si se spala dintii. Aceasta operatie este avantajoasa pentru gingii, iar gargara cu solutie de ardei iute este benefica in cazul durerilor de gat.
ardeiul iute

Tinctura de ardei iute
este folosita impotriva alcoolismului. O jumatate de ardei iute pe zi are si efecte stimulente atat asupra sistemului nervos, cat si asupra starii noastre psihice, inducand buna dispozitie.

Dezavantajele ardeiului iute


In cazul tratamentului cu tinctura de ardei iute pentru cresterea parului, dezavantajul acestuia este ca produce o anumita senzatie de arsura.
Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (150)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Averac (anonim)
    12 iulie 2012 16:04

    "Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu..."vitamina K = potasiu

    Stefan (anonim)
    24 iunie 2012 22:10

    Cat este recomandat a se consuma pe zi?Ma refer la ce proaspat .Sa fie rosu sau verde?

    raol (anonim)
    9 februarie 2012 14:02

    pt devoaratoarea de ardei....daca erau la otet ,aia sunt in clasa muraturilor ce sunt picante...si iti sugerez sa incerci cu un kg de ardei chili , sa fie rosi si naturali sau uscati...nu la otet sau la saramura

    devoratroarea de ardei iute (anonim)
    13 septembrie 2011 16:04

    eu am consumat 30 de kilograme de ardei iute la borcan, in 3 luni. Socant dar adevarat e adevarat m-a ajutat si mama sa mananc dar ea a consumat in tot acest timp doar 1kg.

    Cristina Ep
    24 martie 2011 01:01

    super tare ...si cand te gandesti k nu folosim asa des ardeiul rolsu:D

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (397 vizite)