Fa-ti singura aluat de lipie
Cuprins
Intotdeana mi-a placut sa-mi pregatesc singura painea. Totusi, nu mereu gasesc timp si pentru asta. De curand am descoperit cel mai rapid si gustos aluat de lipie cu care sa inlocuiesc painea! Incearca-l si tu!
Fa-ti singura aluat de lipie!
Ingrediente pentru aluat lipie: 400 gr faina o lingurita de sare o lingurita de zahar 2 linguri de ulei de masline 200 ml de apa calda un plic de drojdie uscata (daca e proaspata o bila cam cat o bila) un galbenus de ou 4 linguri lapte
|
Cum prepari un aluat de lipie?
Pasul 1:
In apa calduta se pune zaharul, sarea si drojdia. Se amesteca si se adauga faina in ploaie. Acum trebuie sa adaugi uleiul si sa amesteci pana devine o coca omogena si nelipicioasa.
Pasul 2:
Aluatul se pune intr-un castron care se acopera si se lasa la temperatura camerei pentru o ora. Dupa o ora aluatul aproape isi dubleza cantitatea.
Pasul 3:
Acum se rup bucati din aluat si se intind cu facaletul. Foile trebuie sa fie cat mai subtiri cu putinta. Galbenusul de ou se amesteca cu laptele. Cu aceasta compozitie se ung lipiile si se pun la cuptor (trebuie sa fie bine incins).
Desi suna complicat vei vedea ca nu e greu deloc sa pregatesti aluat de lipie! Gandeste-te cata satisfactie vei avea sa mananci lipie libaneza facuta de tine. Mai mult, daca iti place mancarea fast-food o umpli cu pui, varza, maioneza, sos de rosii si cartofi si vei avea parte de propria shaorma la domiciliu! |