Crocantul aluat pentru foietaj
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Mic-dejun
- Prânz
- Cină
Sa pregatim impreuna aluat pentru placinte de orice fel! Aluatul de foietaj este un preparat pe care nu orice gospodina se incumeta sa-l pregateasca. Chiar daca piata este plina de aluat pentru foietaj de-a gata, Diva Hair te invata cum sa ti-l prepari singura!
Crocant si sanatos: aluat pentru foietaj facut in casa
Reteta aluat foietaj: |
Cum prepari aluat pentru foietaj?
Aluatul 1:
Untul se amesteca bine cu 100 gr de faina pana devine un aluat. Acest aluat se intinde si se lasa la rece.
Aluatul 2:
Restul ingredientelor (faina cu ou, cu otet, apa si sare) se amesteca pana devin omogene. Acest aluat se intinde pana devine o foaie de doua ori mai mare ca primul aluat si se lasa la rece.
Impaturirea:
Aluatul mai mic se pune pe o parte a aluatului mare si se inveleste cu cealalta jumatate. Se impatureste cate 15 cm din fiecare parte pana in mijloc. Se lasa 20 de minute la rece dupa care se pune la copt impreuna cu umplutura dorita.
Foietajul este un preparat complex si foarte satios. Datorita gustului se poate combina atat cu produse sarate cat si cu cele dulci. Indrajneste si prepara acum un aluat pentru foietaj!