Cum sa prepari crema de branza sanatoasa acasa

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fără coacere
Joi, 26.02.2015

Cuprins

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 26.02.2015
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Joi, 26.02.2015

Caracteristici

Crema de branza este un aliment sanatos, usor digerabil si sanatos, care se gaseste pe rafturile oricarui magazin alimentar, dar poate fi preparat si in casa. Poate fi consumata la micul dejun sau ca aperitiv, sub forma de tartine, iar pregatirea ei nu dureaza mai mult de 10-15 minute. De asemenea, exista o serie de preparate delicioase care pot fi umplute cu crema de branza, cum ar fi piept de pui, cartofi sau ardei pregatiti la cuptor, sau deserturi pe baza de crema de branza, cum ar fi: cheesecake, rulada, clatite sau tort.   

Iata, asadar, cum poti prepara rapid crema de branza la tine acasa!

Ingrediente pentru crema de branza

- 250 g branza de vaci cu continut ridicat de grasime;

- 3 linguri de smantana (sau iaurt gras);

- 50 g unt (sau o lingura de ulei de masline);

- sare și piper după gust

- 150 g telemea (de vacă sau de oi, după gust) rasa

- verdeata (patrunjel, marar sau ceapa verde). 

 

Cum se prepara crema de branza

  1. Pentru amestecarea ingredientelor, iti va fi de folos un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu ai niciuna dintre aceste ustensile, poti amesteca ingredientele manual, insa preparatul nu va avea o consistenta la fel de fina.
  2. Pentru inceput, pune in blender sau in robot branza de vaci, telemeaua si untul (uleiul de masline) si mixeaza-le 1-2 minute, pana cand preparatul devine cremos.
  3. Adauga apoi smantana (iaurtul gras), verdeata, sarea si piperul si mai mixeaza putin pana se omogenizeaza toate ingredientele. Crema de branza este gata si poate fi servita.

Ceea ce ramane neconsumat se poate pastra in caserole, la frigider.

Tu obisnuiesti sa consumi crema de branza? O prepari in casa sau o preferi pe cea din comert?

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (304 vizite)