Ce mananci azi la pranz? Incearca un bors de perisoare!

Luni, 15.03.2010

Cuprins

Iata cum se prepara borsul de perisoare.

 

Ingrediente:

- un morcov
- un patrunjel
- ½ telina
- bors
- o ceapa de marime mijlocie
- leustean
- ulei
- un galbenus
- 100 ml smantana sau iaurt
- sare

 

Pentru perisoare avem nevoie de:

- 200 g carne de vitel, de vaca sau piept de pasare
- o lingura orez
- 25 g faina
- un albus de ou
- piper sau marar
- patrunjel

 

Mod de preparare:

Razi zarzavatul si ceapa prin razatoarea cu gauri mari si le calesti, 2 minute, cu 2 linguri de ulei, ca sa-si dezvolte aroma. Apoi, stingi totul cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca pui si oasele de la carne) si adaugi o lingurita rasa de sare. Lasi sa fiarba cca 30 minute, pana cand pregatesti perisoarele.

Carnea o treci prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. La tocatura adaugi albusul, orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu varf de faina si un varf de cutit de piper. Amesteci bine, apoi iei cu lingurita din compozitie, cam cat o maslina, o pui in palma udata cu apa rece, o rasucesti sa capete forma rotunda si ii dai repede drumul in supa clocotita.


Daca compozitia este prea moale, le poti modela direct in lingurita si apoi le poti da drumul in supa. Cand toate perisoarele sunt gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita, 30 - 40 de minute (in clocote mici). Vara, poti sa pui in supa un ardei si o rosie taiata in felii.

Cand toate sunt fierte, adaugi borsul, dupa gust si lasi sa fiarba 2 - 3 minute.
O iei de pe foc, o dregi si o aromezi, potrivind gustul cu sare si acreala.

 

Acum puteti servi masa de pranz alaturi de un delicios bors de perisoare.

 

 

Incepe quiz
Spune-ne ce-ți place să mănânci și îți spunem ce sport ar trebui să practici!

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (21 vizite)